TAKTO BUDE VYZERAŤ SLOVENSKO POD VLÁDOU PS! Už ani DPOH nepropaguje slovenskú vlajku
31 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová na cestách za povinnosťami svojou rodnou Bratislavou zahliadla už všeličo. Tentokrát ju ohromil plagát, propagujúci novú divadelnú sezónu v bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava (DPOH). Prvé, čo na reklame upúta, sú dve vlajky – ukrajinská a dúhová.

Kramplová pripomína, že rozklad, ktorý DPOH predvádza, nastal po tom, ako sa divadlo dostalo zo správy Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) do správy neziskovky. Je podľa nej našou povinnosťou zastaviť to už v najbližších parlamentných voľbách. Ako bude vyzerať Slovensko pod vládou PS ukazuje aj Ján Mažgút na príklade dopravných zmien v Bratislave.

Pohoršená

„Priatelia, tento hnoj čo vidíte na obrázku, si dovolilo uverejniť to, čo bolo kedysi Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Toto, čo vidíte na obrázku, tento doslova a do písmena rozklad, ktorý sa nachádza v niekoho chorom mozgu, to je presne to, čo chce liberálna mafia naliať aj ostatným ľuďom do hláv a proti čomu bude vždy každý slušný a normálny človek bojovať!,“píše rozčúlene Kramplová na Facebooku s tým, že DPOH bolo do minulého roku súčasťou BKIS.

Facebook / Dagmar Kramplová | Pútač na novú divadelnú sezónu v DPOH

Je z neho neziskovka

„V roku 2022 však hlavné mesto pod vedením Vallovej liberálnej mafie rozhodlo o založení citujem "neziskovej organizácie", ktorá aktuálne tento pozostatok toho, čo bolo kedysi Divadlom P. O. Hviezdoslava, prevádzkuje,“vysvetľuje Kramplová vývoj DPOH s tým, že obrázok je výsledo rozkladu a rozpadu kultúrnej inštitúcie pod vedením „šmejdov“.

Smutný deň! Posledná rozlúčka s Vašom Patejdlom bude dnes
Pozvaní hostia aj verejnosť sa v stredu popoludní na pražskom Strahove naposledy rozlúčia s hudobníkom a dlhoročným členom slovenskej skupiny Elán Vašom Patejdlom. Pre verejnosť bude vyhradený priestor na nádvorí kláštora, kde sa ľudia budú môcť... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Máme šancu zmeniť to

„V tomto prípade ide doslova o odporný hnilobný proces, kde na mŕtvole niekdajšieho divadla ako baktérie parazitujú šmejdi z tzv. neziskových organizácií. Je našou povinnosťou zastaviť tento odporný hnilobný proces, lebo tieto vši šíriace túto hnusnú infekciu západnej propagandy sa zastavia až vtedy, keď bude rozložená celá spoločnosť!,“ uzatvára Kramplová s tým, že po 30-tom septembri pôjdu šmejdi mimo zákon.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Dagmar Kramplová, podpredsedníčka SNS

Vitrážami proti minulosti? 

"Vitráže, ktoré sú mementom minulých režimov teraz začínajú rozprávať nový príbeh. Príbeh povstania proti strašiakom minulosti, ktorí sa pokúšajú zatemniť našu budúcnosť. V novom vizuáli sa skrývajú súčasné odkazy, nájdete ich všetky?," predstavuje DPOH svoj vizuál pre najbližšiu divadelnú sezónu. Podľa stránky divadla za vznikom vizuálnej identity novej sezóny stojí agentúra Slovak and Friends.

Diváci však túto "identitu" divadla neprijali. V komentároch sa im nepáči, že po športe sa politizuje aj kultúra. Niekoľko komentujúcich dokonca tvrdí, že "Hviezdoslav sa v hrobe obracia." 

"To vyzerá hrozne propagandisticky. Nie ako umelecký plagát ale ako propaganda. Plné čudných symbolov, samé vlajky. Chcelo by to divákom vysvetliť, čo tým chce DPOH povedať. Ako plagáty z diktatúrskych čias a krajín. Také sme už zažili. Nepotrebujeme to zažívať znova. A ani naše deti. A odseknutá hlava P.O. Hviezdoslava? Čo to má evokovať?," pýta sa jeden z diskutérov logicky.

Beňová ku kandidatúre Korčoka: Liberálnym médiám už nevadí, že pritakával Ficovi v zahraničnej politike?
Ivan Korčok bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Liberáli sa tešia, opozícia si zaspomínala. "Mojím hlavným cieľom je pomôcť Slovensku. V prípade, že uspejem, chcel by som niesť spoluzodpovednosť za to, ako naša krajina... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Všeličo sa pod progresívnym vedením „dojevallo“

Tento pejoratívny výraz používajú mnohí Bratislavčania, aby dali najavo svoj názor na to, ako v ostatných rokoch šafári v Bratislave progresívny primátor Matúš Vallo. Zatiaľ naposledy Valla kritizoval Ján Mažgút (SSmer-SSD). Aj on len smutne konštatuje, že každé jedno miesto na pomyselnej mape, kam Vallo po slepiačky zapichol špendlík, Bratislavčania okomentovali slovami „tak tu sa to pekne dejevallo!“ A tak to bude žiaľ aj nábrežím od Mosta SNP po Šafárikovo námestie.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok
Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Čo tam Vallo vymyslel?

Práve táto štvorprúdovka má padnúť za obeť jednému z plánov primátora Valla. Poukázal na fakt, že do priestoru jednej z bratislavských tepien, plných motorových splodín, sa cyklotrasa určite nehodí. Zvlášť, keď o pár metrov je na ňu ideálny priestor na nábreží rieky. Nepáči sa mu, že na čo v Bratislave Vallo siahol, to nevyšlo a vyslovil obavy, že ak by PS vyhralo voľby, tak sa táto neodbornosť a nekompetentnosť prenesie na celé územie.

Toto Bratislava rozhodne nepotreboVALLA (VIDEO)
"Architekti mesta Bratislava Vallo&Zápcha" v akcii a domáci zúria. Na nábreží v centre Bratislavy výrazne zmenia organizáciu dopravy. Pribudnú tam cyklopruhy aj buspruhy. Oznámilo to hlavné mesto s tým, že prácami na zmene, ktoré si vyžiadajú... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik