Toto Bratislava rozhodne nepotreboVALLA (VIDEO)
10 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

"Architekti mesta Bratislava Vallo&Zápcha" v akcii a domáci zúria. Na nábreží v centre Bratislavy výrazne zmenia organizáciu dopravy. Pribudnú tam cyklopruhy aj buspruhy. Oznámilo to hlavné mesto s tým, že  prácami na zmene, ktoré si vyžiadajú aj dopravné obmedzenia, začnú od pondelka (7. 8.). Potrvať by mali do začiatku septembra.

Od Mosta SNP po Šafárikovo námestie v oboch smeroch zriadi magistrát vo vonkajších jazdných pruhoch samostatné oddelené pruhy pre cyklistov. V mieste zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) bude cyklopruh vedený cez priestor zastávky.

"V niektorých úsekoch, najmä pri Šafárikovom námestí, pôjde o zmiešaný cyklopruh a buspruh, aby sme minimalizovali dosah tejto zmeny na MHD. Buspruhy budú doplnené aj na Dostojevského rade a tesne pred križovatkou pod Mostom SNP na Nábreží arm. gen. L. Svobodu v smere do centra," priblížil primátor Bratislavy Matúš Vallo

Okamžitá reakcia ľudí

Medzi množstvom občanov, ktorým sa nepáči rozhodnutie mesta, je aj Bratislavčan Ján Mažgút (Smer-SSD). Ten len smutne konštatuje, že každé jedno miesto na pomyselnej mape, kam Vallo po slepiačky zapichol špendlík, Bratislavčania okomentovali slovami „tak tu sa to pekne dejevallo!“ A tak to bude žiaľ aj s týmto nábrežím.

Ján Mažgút získal vizualizáciu bratislavského nábrežia od „Šafka“ (Šafárikovho námestia, pozn. red.) po Most SNP. Práve táto štvorprúdovka má padnúť za obeť jednému z plánov primátora Valla. Poukázal na fakt, že do priestoru jednej z bratislavských tepien, plných motorových splodín, sa cyklotrasa určite nehodí. Zvlášť, keď o pár metrov je na ňu ideálny priestor na nábreží rieky. Nepáči sa mu, že na čo v Bratislave Vallo siahol, to nevyšlo a vyslovil obavy, že ak by PS vyhralo voľby, tak sa táto neodbornosť a nekompetentnosť prenesie na celé územie. O tom, ako fungovanie PS nie je ani odborné, ani normálne, vie svoje aj Janka Jányová (Smer-SSD).

Situácia v teréne

Autá na jednej z najrušnejších tepien mesta doslova kľučkujú pomedzi vymedzujúce značky a Mažgút len krúti hlavou.

„Nachádzame sa na jednej z najrušnejších a najvyťaženejších dopravných tepien v rámci Bratislavy. Pýtam sa, prečo – pre Boha – práve táto 4-prúdovka padne za obeť, keď kúsok vedľa, popri Dunaji, majú cyklisti bezpečný priestor, kde navyše nemusia inhalovať výfukové plyny áut stojacich v kolóne. Pretože to je to jediné, čo týmto krokom dosiahne primátor Vallo,“ myslí si Mažgút a prestrihom obrazu sa „presunie“ na chodník na dunajskom nábreži.

ODBORNÍCI NA POPUKANIE! Šimečkov "odborník" sa predviedol (VIDEO)
Strana Progresívne Slovensko sa nás snaží presvedčiť, že ona jediná v tomto štáte má dostatok erudovaných odborníkov, ktorí to tu vedia dať do poriadku. Bratislavu tiež vedie jeden z progresivistov, ktorý si v rámci samosprávy dosadil vhodných... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Sľuby cykloteroristom

Mažgút vo videu Valla upozorňuje, že Bratislava nie je len jeho, je nás všetkých. Síce chápe jeho záväzky voči cyklistom, ktorých s prepáčením nazval cykloteroristami, ale Vallo sa podľa neho nesmie správať ako gubernátor.

Necháme sa zmiasť?

„To trúbenie, ktoré počujete, je určite prejav radosti šoférov, ktorí sa z tejto zmeny tešia tak, aby ich počul aj primátor a vedenie nášho mesta. Dnes som sa na vlastné oči presvedčil, že aj tu musela zasiahnuť magická ruka odborníka zo „Šancovej“, vďaka čomu nám ostali len oči pre plač, pretože tým budeme trpieť všetci,“ tvrdí Mažgút s tým, že ľuďom z magistrátu chýba cit pre celospoločenskú zodpovednosť. Bratislavčania ju pociťujú už niekoľko rokov, no keby sa tá „odbornosť“ rozšírila na celé Slovensko, bola by to katastrofa.

Normálne a odborne? S PS určite nie

Kandidátka do NR SR za stranu Smer-SSD Janka Jányová čaká, s čím novým, progresívnym, šimečkovci prídu. Tie, čo si Jányová všíma, rozhodne nesvedčia o odbornosti a ani o „normálnosti“ PS-ka. Ak teda nie je normálne chcieť seniorom ubrať z ich chabých dôchodkov, že niekdajšia predsedníčka Biháriová na tlačovej besede „nevedela o sebe“, že predseda hnutia je „povolaním syn“ a nezabudla ani na politické korene prezidentky Zuzany Čaputovej.

Čaputovej Progresívne Slovensko nie je až tak ODBORNÉ ani NORMÁLNE (VIDEO)
Každý deň čakám, s čím novým, progresívnym, prídu! Smeráčka Janka Jányová dala dokopy niekoľko momentov zložených z vystúpení lídrov Progresívneho Slovenska, ktoré podľa nej dokazujú, že byť progresívny, neznamená byť lepší, ak ostatní. Jányová... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Eka Balaškvoá

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik