To nevymyslíš, to je... Matovič (VIDEO)
11 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

U lídra OĽaNO sme si za tie roky zvykli na všeličo. Tak, ako sa v piatok v TV Pravda predviedol Igor Matovič, to už je niečo, čo je extrém už aj na neho. V priebehu pár minút sa do moderátora Bielika pustil tak, že to už bolo ďaleko za hranicou nevkusu. Stačilo spomenúť diplomovku. Bielik „si vyslúžil pochvalu“ od Erika Kaliňáka (Smer-SSD).

Celý nevkusný útok vyvolala poznámka na margo čudných spôsobov vyšetrovania OČTK, ktoré sa tvária, ako rozviazané ruky polície. Matoviča však naozaj vytočili až slová o jeho odbornosti, o ktorej svedčí diplomovka. To už sa Matovič neudržal a okrem toho, že moderátorovi vynadal, si vzal na jazyk aj jeho otca, známeho dokumentárneho fotografa. To sa moderátora pochopiteľne dotklo, aj sa proti tomu ohradil. Erik Kaliňák však reaguje na pôvod celej hádky – upozornil na úmyselnú protiústavnosť mnohých zadržaní, vrátane toho dnešného, Gašparovho.

Vo veľkom štýle

Matovič do štúdia prišiel v tričku s nápisom „My vás mafii nepredáme“, no to, čo predviedol, sa moderátorovi Petrovi Bielikovi pri príprave relácie s lídrom OĽaNO ani len neprisnilo. Matovič to v relácii emočne nezvládol po tom, ako mu Bielik pripomenul mnohokrát medializovanú diplomovú prácu. Celé to však začalo tým, že Matovič Bielika „upozornil“, že nie je odborník na všetko. Moderátor si dovolil upozorniť ho na nie celkom normálny spôsob, ako sa v súčasnosti vykonávajú domové prehliadky u spoločensky, či politicky zaujímavých osôb.

Aktuálne: Z tohto sa Čaputová a Ódor nemôžu vyvliecť (VIDEO)
Popri Robertovi Ficovi sa pred novinárov postavilo vedenie Smeru-SSD s tým, že za Gašparom stoja všetky stranícke štruktúry. Tibora Gašpara totiž NAKA zadržala v piatok o 4:40, pričom podľa Fica o tom vedeli aj najvyšší ústavní... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Označil ho za chrapúňa

„Ste chrapúň, pán redaktor," šokoval Matovič snáď všetkých, okrem seba, keď mu Bielik pripomenul diplomovku.

„Vy ste taká hanba vášho otca... taká obrovská hanba. Všetci to o vás vedia v brandži, že sa necháte kúpiť, že robíte špinavú robotu proti politikom, že vám povedia ,toto máš spraviť' a necháte sa kúpiť," pokračoval zúrivý Matovič mysliac na známeho fotografa, ktorý dokumentoval napríklad aj rok 1968. Moderátor Peter Bielik je totiž synom Ladislava Bielika.

Facebook | Moderátorovi Petrovi Bielikovi sa pri príprave piatkovej relácie s Igorom Matovičom (OĽaNO) ani nesnívalo, ako mu bývalý premiér vynadá

„Zdržte sa komentovania môjho otca,“ reagoval moderátor, ktorý si počas rozhovoru niekoľko krát dotknuto „popod nos“ zahundral: „Tak už som aj chrapúň.“

Neostal mu nič dlžný

„To je všetko za to, že som povedal pravdu o vašej diplomovej práci. Kúpili ste si ju ... kúpili... Zdržte sa toho, aby ste ešte komentovali môjho otca," upozornil Bielik Matoviča, ktorý vo svojom „pomätení zmyslov“ zabudol jeho krstné meno.

Vie, že idú na záznam

Matovič si opakoval svoje „Ste strašný chrapúň“ a keď ho moderátor upozornil, že všetko je na zázname, Matoviča to nijako nezaskočilo.

„Ja viem, že sa to nahráva. Práve preto to hovorím, aby celé Slovensko vedelo kto je ... Pavol Bielik," reagoval líder OĽaNO a keď ho Bielik opravil, že sa volá Peter, Matovič v urážkach pokračoval.povedal

"Ste skorumpovaný novinár, ktorý sa za pár eur nechá kúpiť a robí špinavú prácu. Bolo to iks relácii," zopakoval Matovič, po čom rozhovor pokračoval inou témou.

Za posledné tri roky sa k moci dostali nevzdelaní a arogantní ľudia
Za posledné tri roky sa k moci dostali nevzdelaní a arogantní ľudia, ktorým nebolo nič sväté. Tvorcovia ústavy a ďalších právnym noriem si v čase, keď ich tvorili, nevedeli predstaviť zneužívanie moci takýmto primitívnym a brutálnym spôsobom, akého... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Palec hore, pán Bielik!

Erik Kaliňák popri šoku z Matovičovho vystupovania Bielikovi vyslovil uznanie, že konečne bol voči Matovičovi, čo sa týka čudných spôsobov OČTK, niekto taký priamy.

„Dodávam len jediné - viac ako 20 nálezov ústavného súdu konštatuje, že po tom, ako Matovič „rozviazal" ruky polícii a dosadil Lipšica na špeciálneho prokurátora, tak sa na Slovensku vo veľkom začali porušovať základné ľudské práva a ľudia končili nezákonne vo väzbách. Inak to nedopadne ani po dnešnom absurdnom zadržaní Tibora Gašpara,“ myslí si Kaliňák.

Erik Kaliňák zdroj: Facebook Erik Kaliňák

Je v tom úmysel

„To, že takéto fatálne zlyhania OČTK nikto nepotrestal - ani policajný prezident, ani minister vnútra, ani vraj „strážcovia demokracie" - liberálne médiá, znamená jediné. Nejde o zlyhania, ale úmysel, ktorý všetci uvedení schvaľujú,“ konštatuje Kaliňák s tým, že svoj status uzatvára „otázkou do pléna“, či sa pani prezidentka, médiá, prípadne mimovládky zastanú moderátora.

Neriešte Záleskú, zadržali sme Gašpara
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SSD) sa k vnútropolitickej situácii veľmi často nevyjadruje, no piatkové zadržanie Tibora Gašpara „zdvihlo zo stoličky“ aj ju. Podľa nej ide o pokus odvrátiť pozornosť od profesionálneho zlyhania dua... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme