Kéry: ODCHOD TÓDOVEJ z redakcie by mal byť minimom!
08 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Marián Kéry (Smer-SSD) si v súvislosti s kauzou videa s Tódovou a Záleskou všimol aj "ohlušujúce" ticho liberálnych médií.

Svojmu príspevku na Facebooku dal Kéry nadpis „PAMELA A MONIKA SPOLU. KAUZA, KTORÁ (NE)OTRASIE SLOVENSKOM“.

Dve "hviezdy" na výlete

„Ak tu niekto na Slovensku hovorí o mafii, potom tieto dve ženy sú jej priam učebnicovým príkladom v oblasti médií a justície,“ myslí si Kéry. Podľa neho tu nejde o to, že si dve ženy spolu vyrazili na tatranský výlet, ale o to, že jedna je „vraj hviezdou liberálnych médií“ a druhá „hviezdou justičného vykonštruovaného ťaženia proti opozícii“.

Podľa Kéryho si obe spolu roky nahrávali na smeč. „Jedna zverejňovala údaje z vyšetrovacích spisov, ktoré by ako novinárka nemala mať k dispozícii. Druhá zase bez mihnutia oka dala do väzenia Lučanského, Kováčika a ďalších, často len na základe pochybných priznaní kajúcnikov,“ píše Kéry. „Vrteli psom, obidve,“ konštatuje ďalej a pripomína, že keď Súdna rada na jar riešila sťažnosť na Záleskú z dôvodu obvinení zo zaujatosti, tá len vajatala, aby sa vyhla odpovedi na vzťah s Tódovou.

Poslanec si v tejto súvislosti všíma aj ticho liberálnych médií, ktoré je podľa neho „ohlušujúce“. „Ticho a bezradnosť v Denníku N priam kričia. Šéfredaktor Kostolný len napíše, že za ňou stoja. Vladimír Šnídl sa vyjadrí, o.i., citujem: „Nájdite nejaký článok Moniky Tódovej, kde by bolo niečo nepravdivé, neetické, niečo, čo by vám dávalo dôvod ju hejtovať.“ Neskutočný dvojitý meter a neschopnosť postaviť sa pravde a novinárskej etike tvárou,“ píše ďalej Kéry.

Taraba má odkaz "Čaputovej dievčatám"
Poslanec Národnej rady SR a kandidát SNS vo voľbách do parlamentu Tomáš Taraba sa na sociálnej sieti vyjadril k téme zjavne blízkeho vzťahu sudkyne Pamely Záleskej a novinárky Denníka N Moniky Tódovej. Osobná zaujatosť novinárky Poslanec svoj... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Nedôvera sa môže prehĺbiť

K trestnoprávnej rovine prípadných únikov zo spisov sa Kéry vyjadrovať nechcel, lebo na to sú podľa neho iné orgány. Pripomenul však, že pred rokmi musel odísť z redakcie denníka SME Peter Tóth, pri ktorom sa prevalilo, že je agentom SIS. Toto by podľa poslanca malo byť „minimom“ aj v prípade Tódovej. „Nedôvera nielen k médiám, ale aj v spoločnosti sa inak iba násobne prehĺbi,“ myslí si Kéry.

Kéry si podľa svojich slov nevie ani len predstaviť, čo by sa dialo, keby sa niečo podobné prevalilo v opačnom garde. „Rozumní ľudia by takéto niečo mali vyriešiť vopred, a jeden by mal zo svojej pozície odísť. Inej cesty niet. Lebo ak sa tak nestane, rastie hnev a agresivita vo verejnosti, ktorá si právom myslí, že je klamaná a že mocní si robia, čo chcú,“ uzatvára Kéry.

V posteli sa dá zariadiť všeličo. Že by aj výsledok volieb?
Predseda Smeru-SSD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti reagoval na kauzu videa s Monikou Tódovou a Pamelou Záleskou. Neváhal tu použiť ani vyjadrenie o "mediálno-justičnej mafii". V posteli sa dá vybaviť všeličo V úvode videa Fico... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik