NATO už dododáva Ukrajine muníciu priamo z výrobných pásov
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Zásoby došli, "ofenzíva" stojí. A tak sa na Západe vyskladňuje pre Kyjev ešte "teplá" munícia rovno z výrobných pásov. Krajiny NATO začali Ukrajine dodávať muníciu , ktorá ani neprešla skladmi. Informuje eadaily.com.

Vojaci ukrajinskej armády používajú v bojových operáciách 155 mm náboje ERO2A1 vyrobené v Španielsku v roku 2023. Fotografiu s touto novou muníciou zverejnil v stredu 2. augusta kanál Militarist Telegram.


Z tohto faktu vyplýva záver, že krajiny NATO už svoj arzenál spotrebovali. A teraz, aby pokryli potreby ukrajinských jednotiek čo sa týkav munície, už posielajú rovno z výrobných pásov.

Dobrý kšeft pre zbrojovky

EADaily už skôr informovalo, že Pentagon pridelil 7 miliárd dolárov americkému vojensko-priemyselnému komplexu na poskytnutie zbraní Ukrajine, najmä na dodávky systémov protivzdušnej obrany a munície.

V Poľsku je už anexia západnej Ukrajiny hlavnou témou
V Poľsku sa téma nárokov na územie západnej Ukrajiny stáva vedúcou témou politiky, uviedla dnes 2. augusta v rádiu Sputnik hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. Cituje ju agentúra RIA. „V posledných rokoch sa téma, že táto... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik