TOTO nás čaká? Jediný "ekologický" elektromobil spôsobil ekologickú KATASTROFU! (FOTO)
28 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Na nákladnej lodi prevážajúcej elektrické a konvenčné autá z Európy do Ázie zúri požiar! Predpokladá sa, že požiar, pri ktorom zomrel člen posádky, niekoľko ďalších bolo zranených a niektorí členovia posádky skočili cez palubu, aby unikli, spôsobilo vznietenie elektromobilu,uviedla holandská pobrežná stráž. Dopravca vozidiel Fremantle Highway registrovaný v Paname prepravoval 2 857 áut, z toho 25 elektrických, z Nemecka do Port Said v Egypte, informuje portál Breitbart.

Nebezpečné zelené elektromobily

Nákladná loď s takmer 3000 autami je ešte stále v plameňoch v blízkosti svetoznámeho vtáčieho biotopu pri holandskom pobreží. Hasiči a záchranné tímy čakajú, kým plamene ustúpia, aby sa pokúsili nalodiť.

Fremantle Highway sa plavila z nemeckého prístavu Bremerhaven do Singapuru, keď v utorok krátko pred polnocou asi 27 kilometrov severne od holandského ostrova Ameland začala horieť, čo vyvolalo obavy z ekologickej katastrofy.

Záchranári dostali telefonát krátko po polnoci v stredu 26.7. Jeden člen posádky zomrel a ďalší utrpeli zranenia v stredu v skorých ranných hodinách. Celá posádka bola evakuovaná z lode. Holandská pobrežná stráž uviedla, že „situácia je momentálne stabilná“. 

Na nákladnej lodi prevážajúcej takmer 3000 áut vypukol požiar, Severné more neďaleko Holandska, zdroj: Getty Images

Japonská loď s 2 857 autami vrátane 25 elektromobilov sa nachádza v blízkosti reťaze ostrovov a Waddenského mora, ktoré je zapísané na zozname svetového dedičstva, čo je dôležitý biotop pre sťahovavé vtáky.

Americký Národný úrad pre bezpečnosť dopravy varoval pred možným nebezpečenstvom požiaru batérie elektrických vozidiel, čo je nebezpečenstvo, ktoré pramení z tepelného úniku, chemickej reakcie, ktorá spôsobuje nekontrolované zvýšenie teploty a tlaku batérie.

OKAMURA: Treba ukončiť BRUSELSKÝ DIKTÁT, cieľom je ROZLOŽIŤ Európsku úniu zvnútra!
Predseda českého hnutia Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomio Okamura poskytol rozhovor stanici CNN Prima News. Podľa jeho slov chce Fialova vláda z Česka urobiť krajinu migrantov. Informuje o tom portál iDnes.cz. V najbližších voľbách do... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Ekologická katastrofa

Horiace plavidlo je unášané na západ k ostrovu Terschelling a pomaly smeruje preč od Borkumu, najzápadnejšieho z nemeckých východofrízskych ostrovov. Nemecko vyslalo loď, ktorá poliala boky Fremantle Highway vodou, aby bola čo najchladnejšia.

Pobrežná stráž uviedla, že už sa to nedeje, „pretože treba zabrániť tomu, aby sa na palubu dostalo zbytočné množstvo vody. To ohrozuje stabilitu lode." Uviedla, že požiar preto teraz horí intenzívnejšie.

Na nákladnej lodi prevážajúcej takmer 3000 áut vypukol požiar, Severné more neďaleko Holandska, zdroj: Getty Images

Nemecká ministerka životného prostredia Steffi Lemkeová povedala, že nemôže vylúčiť, že sa horiaca loď potopí. "Úplne bežná automobilová doprava po mori by sa mohla zmeniť na ekologickú katastrofu neznámych rozmerov," uviedla Lemke vo vyhlásení. "Toto ma napĺňa hlbokým znepokojením."

Povedala, že ak sa loď potopí, „veľké množstvá paliva a iných znečisťujúcich látok škodlivých pre životné prostredie z nákladu nákladnej lode by mohli značne kontaminovať citlivý ekosystém Severného mora. Jedinečný národný park Wadden Sea je vo vážnom ohrození. Tomu treba zabrániť všetkými našimi prostriedkami.“

Mali v tom "prsty" USA
Novinár Hersh odhalil úlohu Washingtonu pri teroristických útokoch na Krymský most. Úlohu kancelárie Joea Bidena pri oboch teroristických útokoch na krymskom moste označil za rozhodujúcu. Podiel Administratívy Administratíva amerického... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Milan Laca

Holandsko preventívne vyslalo do oblasti loď vybavenú špeciálnymi výložníkmi, aby zadržali úniky ropy.

Minister infraštruktúry a vodných ciest Mark Harbers v liste zákonodarcom uviedol, že ak dôjde k úniku, „súčasný a predpokladaný smer vetra a vĺn na najbližšie dni je taký, že akákoľvek kontaminácia sa rozšíri na sever, a teda nie na ostrovy Wadden. “

Na nákladnej lodi prevážajúcej takmer 3000 áut vypukol požiar, Severné more neďaleko Holandska, zdroj: Getty Images

Nie je to prvý incident

Požiar v Severnom mori nie je prvý, ktorý vypukol v nákladnej lodi prevážajúcej autá.

Začiatkom tohto mesiaca hasičom trvalo takmer týždeň, kým uhasili podobný požiar na lodi na prepravu áut v Newarku v štáte New Jersey. Pri boji s plameňmi zahynuli dvaja hasiči a päť ďalších utrpelo zranenia.

V marci 2022 sa v strednom Atlantiku potopilo veľké nákladné plavidlo, ktoré prevážalo autá z Nemecka do Spojených štátov, 13 dní po tom, čo na palube vypukol požiar. Felicity Ace sa potopila asi 400 kilometrov od portugalských Azorských ostrovov. 

Končí šéfka banky, ktorá ZRUŠILA účet Nigelovi Farageovi - kvôli jeho názorom
Na svojej pozícii končí generálna riaditeľka banky National Westminster Bank, ktorá zrušila účet Nigelovi Farageovi. Manažérka Alison Rose odchádza po tom, ako sa ukázalo, že účet bol bývalému europoslancovi zrušený kvôli jeho politickým názorom,... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik