Mali v tom "prsty" USA
28 | 07 | 2023 I Milan Laca

Novinár Hersh odhalil úlohu Washingtonu pri teroristických útokoch na Krymský most.

Úlohu kancelárie Joea Bidena pri oboch teroristických útokoch na krymskom moste označil za rozhodujúcu.

Podiel Administratívy

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena zohrala dôležitú úlohu pri oboch útokoch na Krymský most, vyhlásil  americký novinár, držiteľ Pulitzerovej ceny Seymour Hersh v článku, ktorý zverejnil na svojej stránke na platforme Substack.

K útoku na Krymský most sa priznali Ukrajinci!
Ukrajinci sa po mesiacoch priznali k útoku na Krymský most. Výbuch si 8. októbra 2022 vyžiadal štyri ľudské životy, poškodil vozovku a zapálil vlak, ktorý práve prevážal pohonné hmoty. Ukrajinská tajná služba SBU sa prihlásila k výbuchu nákladného... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová
Americké technológie 
"Samozrejme, toto boli naše technológie. Dron bol ovládaný na diaľku a bol napoly ponorený vo vode ako torpédo," citoval Hersh jedného z amerických predstaviteľov. Novinár sa spýtal svojho partnera, či administratíva pred útokom premýšľala o možnosti odvety zo strany Ruska. Odpovedal, že „tak ďaleko nerozmýšľajú“.
Má voľné ruky
"Naša národná stratégia je taká, že Zelenskyj si môže robiť, čo chce. Neexistuje žiadny dohľad", citoval Hersh nemenovaného predstaviteľa.
Udalosti

V noci 17. júla zaútočila Ukrajina na Krymský most dvoma hladinovými dronmi. Zomreli dvaja ľudia - manželský pár, ich 14-ročná dcéra bola hospitalizovaná so zraneniami. Poškodená bola automobilová časť mosta.  Prvý útok na most sa odohral v skorých ranných hodinách 8. októbra minulého roku. Na cestnej časti došlo k výbuchu kamióna, po ktorom začalo horieť sedem nádrží s pohonnými látkami z vlaku, idúceho po železnici. Výbuch zabil troch ľudí. 

Trump sa opäť blysol
Trump kritizoval Bidenovo priznanie nedostatku munície v Spojených štátoch. Trump: Aký hlúpy musíte byť, keď poviete, že USA nemajú muníciu! Kritika Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval súčasného majiteľa Bieleho domu Joea Bidena za... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme