Končí šéfka banky, ktorá ZRUŠILA účet Nigelovi Farageovi - kvôli jeho názorom
27 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Na svojej pozícii končí generálna riaditeľka banky National Westminster Bank, ktorá zrušila účet Nigelovi Farageovi. Manažérka Alison Rose odchádza po tom, ako sa ukázalo, že účet bol bývalému europoslancovi zrušený kvôli jeho politickým názorom, hoci to banka najskôr popierala.

Informuje o tom CNN.

Farageovi sa ospravedlnila aj stanica BBC, ktorá nepravdivo informovala, že Farageovi bol zrušený účet len kvôli nedostatočnému zostatku na konte.

Generálna riaditeľka banky Alison Rose pri svojom odchode z manažerskej pozície priznala, že urobila „vážnu chybu v úsudku“, keď pre BBC hovorila o vzťahoch Faragea s bankou.

Farageovi sa ešte predtým podarilo od banky získať interné dokumenty, ktoré vyvracali verziu o tom, že účet bol zrušený kvôli nedostatočnému zostatku. Dokumenty ukázali, že banke Coutts, ktorá je dcérskou spoločnosťou National Westminster Bank, prekážali Farageove „verejne prejavované názory“ vrátane toho, že zdieľal na Twitteri vtipy o transvestitoch či jeho priateľstva s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom či srbským tenistom Novakom Djokovičom. „Výbor sa domnieva, že pokračovanie v poskytovaní bankových služieb Nigelovi Farageovi je vzhľadom na jeho verejne prezentované názory, ktoré sú v rozpore s naším postojom inkluzívnej organizácie, nezlučiteľné s Couttsom,“ píše sa v zázname z rokovania.

Farage má aktuálne v úmysle od banky Coutts získať ďalšie dokumenty, pričom chce zistiť, či to bola práve riaditeľka Alison Rose, ktorá osobne rozhodla zrušení jeho účtu.

Farage bol v minulosti predsedom strany UKIP a jedným z najvýraznejších zástancov odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Trump sa opäť blysol
Trump kritizoval Bidenovo priznanie nedostatku munície v Spojených štátoch. Trump: Aký hlúpy musíte byť, keď poviete, že USA nemajú muníciu! Kritika Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval súčasného majiteľa Bieleho domu Joea Bidena za... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik