OKAMURA: Treba ukončiť BRUSELSKÝ DIKTÁT, cieľom je ROZLOŽIŤ Európsku úniu zvnútra!
27 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda českého hnutia Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomio Okamura poskytol rozhovor stanici CNN Prima News. Podľa jeho slov chce Fialova vláda z Česka urobiť krajinu migrantov.

Informuje o tom portál iDnes.cz.

V najbližších voľbách do Európskeho parlamentu chce SPD získať aspoň tri mandáty, vyjadril sa Okamura. „Bruselský diktát treba ukončiť. Dúfam, že posilníme a Európsku úniu jednoducho ukončíme. Cieľom je rozložiť ju zvnútra,“ hovorí politik.

Okamura v rozhovore tiež uviedol, že by si prial obnovenie Európskeho hospodárskeho spoločenstva a spoluprácu slobodných a suverénnych krajín. Podľa svojich slov je za zachovanie voľného pohybu tovaru, služieb a kapitálu, ako aj osôb, pričom však zdôrazňuje, že tým má na mysli občanov Európskej únie a nie nelegálnych migrantov.

O návrhu migračnej reformy, ktorú vyrokoval český minister vnútra Vít Rakušan, hovorí Okamura ako o zrade. „Je to vlastizrada a kolaborácia. Vláda Českej republiky odsúhlasila bez prerokovania s opozíciou prijímanie migrantov krajinami Európskej únie z afrických, islamských krajín, alebo kto ich nebude chcieť prijímať, tak musí platiť. Hovorí sa o 20 tisícoch eur, teda o 480 tisícoch korún,“ skritizoval predseda SPD návrh reformy.

Vysvetlenie ministra Rakušana, že vláda vyrokovala, že Česko v súčasnosti nemusí prijímať žiadnych utečencov, ani za nich platiť ostatným štátom, považuje Okamura za smiešne.

Vláda z nás chce urobiť krajinu migrantov. Ohrozí to Českú republiku ekonomicky, sociálne aj bezpečnostne. Videli ste udalosť na brnianskej priehrade, opäť tam Ukrajinec niekoho pobodal a zavraždil,“ uviedol Okamura.

Skutočnosť, že utečenci z Ukrajiny zostávajú v Českej republike, ide podľa Okamuru na úkor českých občanov. „Bývalý ukrajinský veľvyslanec aj exponenti Fialovej vlády sľubovali, že sa utečenci vrátia naspäť. Ukázalo sa, že je to lož,“ povedal predseda SPD. Okamura pritom upozornil, že na západe Ukrajiny žiadna vojna neprebieha a životy tam fungujú normálne.

Nemecko tvrdo! Zametanie ulíc? Utečenci do práce a všetci
V Nemecku beží debata, že by si utečenci, ktorí chcú žiť v najbohatšej krajine EÚ, mali povinne nájsť prácu. A pokiaľ si ju nenájdu, aspoň verejnoprospešné práce, mali by sa im znížiť sociálne dávky. S touto požiadavkou prišiel napríklad bavorský... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik