Washington odhalil ďalšie špinavé kšefty Bruselu s Ukrajinským obilím!
26 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Z obilia určeného pre hladujúcich Afričanov sa v Západnej EÚ vykrmovali holandské a španielske ošípané!

USDA – Americké ministerstvo poľnohospodárstva – usvedčilo v oficiálnych dokumentoch Brusel a krajiny Západnej EÚ, že zabrali pre svoju potrebu prevažnú väčšinu ukrajinského obilia, ktoré sa malo podľa dohody s Putinom lacno vyvážať cez čiernomorské prístavy chudobným krajinám Afriky a Ázie, aby ich obyvatelia netrpeli hladom. A taktiež z toho, že z obilia vykrmovali ošípané, a ich mäso potom tento rok lacno vyvážali do Číny, aby si na tom nekresťanskom obchode riadne namastili svoje nenásytné vrecká!

Cieľom celého mazaného kšeftu Bruselu bolo evidentne vystrnadiť americké ošípané z rastúceho čínskeho trhu s bravčovým. Hlavný zástanca dovozu ukrajinského obilia do ČR a EÚ je minister zahraničia Ján Lipavský! A to je tiež veľmi zaujímavé, pretože, hoci sa v médiách verejne mlčí, že je hlavným nepriateľom Číny, dôsledok jeho politiky ukazuje, že je skôr najúspešnejším čínskym lobistom vo fialovom Česku! V dnešnej analýze sa preto celé veci s ukrajinským obilím pozrieme dôkladnejšie na zúbok!

Hlas ľudu: Sedemdesiatpäť ČAPUTIEK – ANI BOHOVI, jedna stačila!
Sedemdesiatpäť ČAPUTIEK – ANI BOHOVI, jedna stačila! Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka. O nás ženách sa všeličo hovorí. Napríklad aj to, že sme ozdobou muža. Preto sa niektorí muži radi obklopujú ženami. Nehovorím že peknými, lebo krása je pojem... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Mária Škultétyová

Minimum pre Afriku a Áziu

USDA - Ministerstvo poľnohospodárstva USA -  usvedčilo  v oficiálnom dokumente Európsku komisiu zo sprostých klamstiev o vývoze ukrajinského obilia! Brusel  vydával vo svojom oficiálnom dokumente, ktorý médiá šírili po celej Európe, vývoz ukrajinského obilia cez Čierne more za veľký úspech humanitárnej pomoci chudobným krajinám sveta, a tvrdil, že chudobné krajiny získali väčšinu vyvážených obilnín! Podľa vládneho dokumentu USA tomu však tak nebolo, a najviac obilnín doviezla cez čiernomorské prístavy EÚ, Čína, Turecko a Južná Kórea! Celkom 73%! Chudobné krajiny Afriky a Ázie sa tak museli uspokojiť len s 27 % vyvezených ukrajinských obilnín! Celá Afrika smela doviezť len dokonca len 31% objemu obilia, ktoré si pre seba zabavilo 8 bohatých krajín EÚ – Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko, Holandsko, Nemecko, Belgicko a Írsko, a Veľká Británia!

Tabuľka vývozu ukrajinského obilia cez čiernomorské prístavy podľa dohody s Ruskom do 22. júla 2023! (Zdroj údajov –  riadiaca komisia dohody ustanovená OSN . Washingtonské USDA  jej údaje potvrdilo !)

  • Štáty EÚ 39.6% 13 018 986 ton
  • Čína 24.2% 7 963 950 ton
  • Turecko 8.3% 2 236 355 ton
  • Južná Kórea 1.0% 325 720 ton
  • Afrika 12.2% 4 016 179 ton
  • Ázia 14.7% 4 836 300 ton

Hlavnými dovozcami ukrajinského obilia do Európy v rokoch 2022/23 boli Španielsko, Taliansko, Holandsko a Francúzsko. Hlavnými vývozcami bravčového mäsa do Číny v rovnakom čase boli  podľa britskej  Rady pre rozvoj poľnohospodárstva a záhradníctva  AHDB Holandsko, Francúzsko a Španielsko. Holandské ošípané sa pritom podľa údajov holandskej organizácie farmárov  teraz vykrmujú hlavne dovážanou ukrajinskou kukuricou ! Tá sa buď skrmí, alebo sa v Holandsku prepracuje na priemyselné krmivo. V každom prípade sami Holanďania udávajú, že sa 66% takto zužitkovanej ukrajinskej kukurice ihneď vyvezie späť do cudziny.

Najnovšie materiály USDA dokonca vo veľmi rozsiahlej štúdii o európskom poľnohospodárstve v tomto roku tvrdia,  že EÚ vďaka dovozu nepreclievaného Ukrajinského obilia, ktoré predáva vlastným občanom, bude môcť v tomto roku exportovať historicky rekordné množstvo svojho vlastného obilia do sveta! EÚ tak bude môcť najmä v Západnej a Severnej Afrike cenovo konkurovať obiliu z USA aj Austrálie. USA sa vytláčanie z trhov s obilím aj bravčovým a hydinovým mäsom pochopiteľne nepáči. Nie je preto asi náhodou, že sa v poslednej dobe mnoho euro-ľavičiarov pustilo do boja proti pestovaniu hospodárskych zvierat a hydiny v Európe! A chce mäso zdaniť a hospodárske zvieratá aj vtáky, čo najviac vyhubiť!

Pestovatelia bijú na poplach

Štúdia USDA navyše tvrdí, že nahradenie vývozu ukrajinského obilia cez čiernomorské prístavy nemožno nahradiť jeho vývozom cez Rumunsko, Poľsko, Slovensko a Česko, pretože tieto krajiny nemajú vybudované infraštruktúrne kapacity síl, železníc a prístavov pre takto navýšený vývoz. Podľa USDA preto bude takto vyvážené obilie zostávať visieť v týchto krajinách a ruinovať miestnych pestovateľov. Navyše nie je ekonomicky možné toto obilie vyvážať ďalej do západnej Európy, pretože náklady na suchozemskú prepravu obilia sú značné, a cena ukrajinského obilia by tak astronomicky vzrástla. Podľa uznávanej austrálskej štúdie je hlavným problémom pri vývoze obilia cena za jeho prepravu. Štúdia porovnávala náklady na prepravu obilia v Rusku, kde sú najnižšie, s Austráliou a Kanadou, kde patrí medzi najvyššie. Štúdia zistila, že lacné ruské palivá a štátne železnice umožňujú efektívnu pozemnú prepravu na veľké vzdialenosti do exportných prístavov. Na Západe však platí, že vzdialenosť medzi farmárom a prístavom musí byť čo najkratšia, pretože obilie prepravované vlakmi a autami na veľké vzdialenosti je nakoniec cenovo nepredajné!

Nemožnosť vyvážať ukrajinské obilie inak ako cez Čierne more je daná práve skutočnosťou, že ho nemožno ekonomicky prepravovať po zemi na veľké vzdialenosti! Putin, tak zasadil Ukrajine aj EÚ ďalšiu ekonomickú ranu, ktorá bude Európanov bolieť, a USA na nej opäť zbohatnú! Ako sa teraz ukázalo, o nasýtení hladných Afričanov Bruselu ani Washingtonu nešlo v žiadnom prípade! Putin sa tak, keď dodrží svoj sľub dodávať chudobným Afričanom ruské obilie náhradou za ukrajinskej skoro zadarmo, stane čoskoro Kráľom Afriky!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

AUTOR: Michael Svätoš

Ruská pomoc Grécku s požiarom? Ľudia už zabudli, kto zachránil Atény v roku 2022
Svet zabudol na dôležitý FAKT! Rusi v roku 2022 zachránili Atény pred besniacim požiarom a získali si srdcia všetkých Grékov. Média vtedy radšej mlčali. Nezapadá to totiž do ich propagandistického konceptu obrazu Ruska ako medzinárodnej... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik