Hlas ľudu: Sedemdesiatpäť ČAPUTIEK – ANI BOHOVI, jedna stačila!
23 | 07 | 2023 I Mária Škultétyová

Sedemdesiatpäť  ČAPUTIEK – ANI BOHOVI, jedna stačila! Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka.

O nás ženách sa všeličo hovorí. Napríklad aj to, že sme ozdobou muža. Preto sa niektorí muži radi obklopujú ženami. Nehovorím že peknými, lebo krása je pojem relatívny. Čo sa páči Petrovi, nemusí sa páčiť Robovi.

Peter Pellegrini má na tlačovke jednu krásavicu zľava, druhú sprava

Jedna žmurká ako bábika, druhá nežmurká. Jedna blondína, druhá tmavovláska. Netrúfam si hodnotiť,  ktorá je krajšia, to nech rieši bulvár. Bulvár si všíma, na ktorej listine kandidátov do volieb sú najkrajšie ženy. A zhodou okolností obidve krásavice zaradil medzi najkrajšie političky. Akoby politika bola súťaž  ženskej krásy. Len tak na okraj: žiadna žena zo Smeru bulvár neoslovila. Možno preto, že ich je málo, alebo Robo nevie dobre vyberať. A možno aj preto, lebo Smer.

Nuž a ešte sa hovorí, že žene patrí vareška

Inými slovami: žena do politiky nepatrí. Ja to beriem. Asi som staromódna.

Progresívci by ma  za tento názor upálili ako bosorku

Ešteže nie je stredovek a neupaľuje sa. Iba ak pred medveďom. Za inakší názor budú inakšie tresty. Možno basa, možno pokuta.  A za tých sedemdesiatpäť Čaputiek by svoje dostal aj môj sused.

Vysvetlím to. Na správu, že PS má na kandidátke sedemdesiatpäť žien povedal: „Sedemdesiatpäť Čaputiek! Ani bohovi, jedna stačila!“ To je celý on.

Aby sme sa rozumeli

Progresívci do parlamentných volieb spravodlivo navrhli polovicu žien a polovicu mužov. Podľa toho sa zdá, že poznajú len dve pohlavia. Alebo, nedajbože, zabudli na bezpohlavných a ostatné nebinárne pohlavia, ktoré uznávajú. Ja teda neviem, aké sú to, neviem, akí sú tí ich sexuáli,   hovorím, že som zo starej školy.  Len počúvam, že ich je veľa. A že si môžeme vybrať, čím chceme byť. Tak ako sme si kedysi vyberali povolanie. Ktovie, čo si vyberie človek, keď sa cíti ako zbitý pes alebo uťahaný kôň.

Trošku to odľahčím úryvkom z mojej poviedky Ako sa z Kokosa stala Coco

Moja Cicka! Vojde mi medzi nohy a obšmieta sa. Má to rada. Moja Kamaláska! Bludáročka moja! Tá má tých mien! Ako šľachtičná. A ešte aj Coco. To znie noblesne. Coco je  jej pravé meno. Dala jej ho Dorka. Najskôr sa síce volal Kokos, ale keď zistila pohlavie, z Kokosa je odrazu Coco. Neviem, mohla hádam počkať, kým sa Kokos sám nerozhodne, či chce byť chlapec alebo dievča.

Hlas ľudu: Matovičovi v telke rupli nervy – aj  novinár sa bál
Igor Matovič mal čierny deň. Moderátor TA3 Braňo Král mu na úvod relácie Téma prečítal dve zlé správy. Jedna horšia ako druhá, píše Hlas ľudu, Hlavného denníka. Podľa súdneho rozhodnutia musí vymazať nepravdivé, urážlivé a hanlivé výroky o... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Mária Škultétyová

A opäť vážne

O Ficovi je známe, že je na ženy a ženy sa mu páčia. Napriek tomu sa obklopuje radšej múdrymi hlavami ako krásnymi barbinami. Na jeho listine je dvadsať  žien.  To číslo mám z novín. Ja som ich síce napočítala len osemnásť, asi som sa pomýlila. Keď teraz podľa mena nepoznáš, či je to muž alebo žena. V prvej päťdesiatke má iba štyri ženy. Žiadna rodová rovnosť. Ignorant jeden!

Podľa Lenča to vypovedá o tom, že...

„Smer SSD je stranou minulosti, ktorá okrem toho, že recykluje konšpirácie a latentný antisemitizmus z konca 90. rokov minulého storočia či ťahá Slovensko na Východ, nechápe, že dôležitú úlohu v politike majú aj ženy a naďalej preferuje mužských kandidátov.“

Ľudia asi nečítajú, čo si myslí pán politológ

Možno mu nerozumejú, alebo to majú na háku. Zrejme dávajú prednosť iným hodnotám ako množstvu žien na kandidátke, lebo zatiaľ Smer v predvolebnom prieskume vedie. Bodaj by mu to ostalo!

Zuzana, Veronika, Lucia a Janka

Aj bez priezviska ich poznáte. Sú to najznámejšie a najčastejšie spomínané ženy v našej politike. Každú z nich niečo charakterizuje.

Zuzana si politiku pomýlila s módnou prehliadkou

Myslí si, že šaty a médiá robia prezidentku. Urobila toľko prešľapov, že si moju pochvalu nezaslúži. Ľutuje sa, vzdychá, nemá vlastný názor, prejavy jej píšu iní. Pri ich čítaní sa kokce ako jeden môj známy. Citlivo vníma predovšetkým svoju osobu a svoju rodinu. Viac ako Slováci a Slovensko ju zaujíma Volodymyr, Ukrajina a zbrane. A ešte Amerika. Zo Slovenska má rada akurát Progresívne Slovensko. To ostatné Slovensko ju nemá rado. Mnohých potešila, keď oznámila, že za prezidentku už kandidovať nebude.

Veronika dostala veľa mien

Asi najčastejšie sa spomína ako Vasilisa Premúdra. Jej najvýznamnejším dielom je  pexeso ľudí, ktorých sa treba zbaviť. Dala sa obalamutiť Otcovi Zakladateľovi Kiskovi a ušla od Igora k Žaluďom. Keď voľby pre Žaluďov neskončili podľa očakávania, Otec Zakladateľ sa na nich vyondial a kormidlo dostala Verona. Tá stranu priviedla k záhube a nakoniec sa vrátila k Igorovi. Hoci sa aj vlastní o nej vyjadrovali nelichotivo, ona hovorí, že bola najlepšia a všetko robila pre nás, pre ľudí. Preslávila sa nenávisťou voči Ficovi, Pellegrinimu a Žilinkovi. A hádam najviac tým, že nepozná výšku DPH. Ľudia si z nej robili srandu.

Lucia, to je vyššia úroveň

Ona bojuje za nás v EP v Bruseli. Zo zaostalého Slovenska sa dievča dostalo do vyspelého sveta. Vďaka nej vieme, že je  lepší ako ten náš. A ona svojou prácou prispieva k tomu, že my ten Západ dobehneme. Len neviem, kedy to bude. Založila politickú stranu, s ktorou chcela Slovensko vyviesť z marazmu,  do ktorého nás Igor s Edom doviedli. S Jablkom sa do volieb neodvážila. Prichýlil ju demokrat Edo. Pomohol sebe aj jej k debaklu vo voľbách. A ešte jedna dôležitá vec, ktorú pre nás urobila. Slovenským seniorom radila, že majú sexovať.

Janka má už tuším tri vysoké školy

A na štvrtej študuje. Ale to nič neznamená. Podľa mňa ich môže mať aj desať, inteligencia sa naštudovať nedá. Je hašterivá, rada skáče do reči a niekedy sa aj pobije. Napríklad s Romanou Tabák.  Je veľká bojovníčka za potraty a ženské práva. Igor ju volá Janka Penta. Aj ona bola medzi smädnými, čo s Rišom v Dubaji za naše slopali.

Takto ich vidím ja

Nech mi láskavý pánbožko odpustí, ak som niektorej ukrivdila. Ale oči, uši a rozum neoklameš. Neviem, ktorú z nich by politológ Lenč hodnotil ako úspešnú političku, keď už aj najsamlepšiu Zuzanu kritizoval.

A keby ste vy boli v pozícii lídra politickej strany, ktorú z nich by ste dali na svoju kandidátku?

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik