Ruská pomoc Grécku s požiarom? Ľudia už zabudli, kto zachránil Atény v roku 2022
26 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Svet zabudol na dôležitý FAKT! Rusi v roku 2022 zachránili Atény pred besniacim požiarom a získali si srdcia všetkých Grékov. Média vtedy radšej mlčali. Nezapadá to totiž do ich propagandistického konceptu obrazu Ruska ako medzinárodnej bezpečnostnej hrozby. Aká je situácia dnes?

Siedmym dňom horí na gréckom ostrove Rhodos, ktorý počas pondelka kvôli plameňom a rastúcemu nebezpečenstvu opustili tisíce turistov. Hasičské lietadlá a vrtuľníky dnes opäť vzlietli už za úsvitu, aby sa pustili do boja s plameňmi, ktoré naďalej spaľujú zeleň na mnohých miestach juhoeurópskej krajiny.

Hasenie komplikuje vietor aj vysoké teploty, ochladenie sa čaká až vo štvrtok. Mnohé krajiny Grécku ponúkajú pomoc, a to vrátane Ruska. Niektorí však toto považujú za nechutné politické využívanie. Pritom však zabudli na dôležitý fakt!

Udalosť z leta 2022

Obrovské ruské hasičské lietadlo Beriev -200, nazývané aj „Ruská šelma“, doslova zachránila Atény pred hroziacou katastrofou požiaru. Písala o tom ruská agentúra RIA Novosti,  začiatkom augusta 2022..

Rusi vtedy nasadili na pomoc Aténam svoje unikátne lietadlo Beriev-200, ktoré je jediným hasičským lietadlom, schopným lietať aj v extrémnych poveternostných podmienkach s teplotami nad 45 stupňov.

Rusi hasili najskôr oblasť Varympompi na predmestí Atén a potom sa presťahovali do metropolitných oblastí Kifissia, Politeia a Psychiko.

Mestom sa šíri hustý dym, ktorý aténčanm sťažuje život o ohrozuje už aj ich zdrayvie. Niektorí odborníci tvrdia, že dym bude mesto trápiť pravdepodbne ešte niekoľko týždňov. Každopádne však Rusi na aténčanov zapôsobili a Gréci im posielajú veľké poďakovania.

O takejto aktivite Ruska však médiá hlavného prúdu informujú len veľmi neradi. Nezapadá to totiž do ich propagandistického konceptu obrazu Ruska ako medzinárodnej bezpečnostnej hrozby.

Vo svete podľa Friedmana sa bude dariť USA a jeho kamošovi Japonsku. EÚ zažije knokaut
Podľa známeho autora viacerých kníh a experta na predikcie Georgeho Friedmana bude Slovensko na tom v budúcnosti veľmi dobre. HNonline priniesol výňatok jeho strategickej prognózy, podľa ktorej budeme hrať prím v závese za Poľskom v rámci nášho... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik