Poručík Púchovský by chcel byť asi nadporučík a tak rozosieva zlo! Sedel u Hanzelovej v SME
26 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Na ostatnom dúhovom pochode sa s emotívnym vystúpením, hodným morskej sasanky, účastníkom prihovoril aj admin facebookových stránok polície, ktorý neskôr zavítal aj do kresla hosťa novinárky Zuzany Kovačič Hanzelovej, kde hovoril nie len o svojom prihlásení sa k inej orientácii.

Púchovský svoje prihlásenie sa k inej orientácii zvažoval dlhšie a varovali ho pred hejtom a nenávisťou. Tie však zažíva dlhodobo a preto chce vnímať len pozitívne reakcie, ktorých sa mu aj od kolegov dostáva. Hoci mal aj so zosnulým generálom Lučanským priateľské vzťahy, keď sa zmenilo vedenie polície a boli zadržiavaní jeho predošlí šéfovia, zachoval sa ako profesionál a informoval o veciach bez emócií. Nepáči sa mu nárast dezinformácií a preto volá po väčších právomociach polície s tým, že klamárov a dezinformátorov treba súdiť a trestať. O tom, kto mnohokrát dezinformuje v rovnakej relácii nedávno hovoril aj sudca Šamko.

Nechce sa viac skrývať

„Ahojte, som poručík David Púchovský, som aktívny príslušník policajného zboru a som gej,” prihovoril sa admin policajných stránok na Facebooku rozjasanému davu, ktorý jeho reč niekoľkokrát prerušil povzbudivými pokrikmi a potleskom. Svojim verejným prihlásením sa k inej sexuálnej orientácii chcel okrem iného upozorniť na to, že v polícii robí množstvo príslušníkov patriacich k LGBT+ menšine.

Ak seješ kúkoľ, kukuricu nečakaj (VIDEO)
Poručík Dávid Púchovský sa na sobotnom pride prihlásil k inej sexuálnej orientácii. Uviedol aj niekoľko dôvodov k tomuto kroku a svoj prejav zakončil emotívnym vyznaním lásky voči svojmu partnetrovi. Potiaľto je to úplne v poriadku, veď aj... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Eka Balaskova

Dlho zvažoval

„Zvažoval som to už oveľa skôr, a odkladal som to. Najsilnejšie to bolo po tom teroristickom útoku na Zámockej. Ale do života človeka sa dostanú situácie, že nečaká, že o týždeň sa to môže stať. Prišla náročná situácia pre mňa osobná, hľadal som východiskový bod, že čo zmeniť. Toto mi padlo z jasného neba,“ hovorí Púchovský o svojom prihlásení sa k inej sexuálnej orientácii. Priblížil, že pár ľudí o jeho úmysle vedelo a tí ho varovali pred hejtom. Organizátorov kontaktoval ešte týždeň pred akciou a tak mal pár dní na premyslenie si, ako to "chudáčik" celé povie.

Facebook / Dávid Púchovský

Tvrdí o sebe, že je profesionál

Púchovský nepovažuje za politizáciu policajných stránok to, že si po vražde na Zámockej dala do profilu dúhovú vlajku stránka štátnej inštitúcie. On sám týmto útokom nebol vôbec prekvapený.

„Tá nenávisť v spoločnosti k tomu spela a už mesiace pred tým, počas pandémie som hovoril, že sa stane niečo, ako s Jánom Kuciakom. Že tá nenávisť sa prejaví v takomto smere,“ spomína poručík Púchovský s tým, že si vážil aj zosnulého policajného prezidenta Lučanského. Na otázku, ako sa mu informovalo o zatýkaní svojich pôvodných šéfov skonštatoval, že je profesionál a musel si udržať odstup a dobré osobné vzťahy nemohol prenášať do pracovného prostredia.

Hlas už chystá vedeniu polície škatule (VIDEO)
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Igor Matovič (OĽaNO) sa stretli v televíznej diskusii, kde hovorili aj o súčasnej situácii v polícii. Podľa Šutaja Eštoka Matovič hľadá smietku v Šimkovom oku, pričom nevidí brvno v tom Mikulcovom. V diskusii Šutaj... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Eka Balaskova

Dezinformácie

Púchovský si myslí, že množstvo dezinformácií rastie. Na stránkach majú silnú fanúšikovskú stránku a masívne blokujú „dezinformátorov“.

„Ale je to vidieť, keď zverejníme my nejaké edukatívne video, tak nedosahujeme také čísla, ako šokujúce statusy rôznych skupín a osôb, ktoré klamú,“ konštatuje Púchovský s tým, že ak sú evidentné prípady vyhrážania sa, tak ich posúvajú na NAKA.

Volá po policajnom štáte?

„Náš štát sa nevie efektívne brániť. Keď to porovnám s Českou republikou, tí ľudia, ktorí šírili najväčšie klamstvá už sú právoplatne odsúdení a my nevieme tu v podstate robiť nič,“ sťažuje si poručík Púchovský na fakt, že na Slovensku si polícia a súdy nevedia poradiť s klamármi a hejtermi.

„Pokiaľ nebude mať polícia väčšie právomoci, tak nemôžeme očakávať zmenu, pretože každá zmena musí prejsť nejakou represiou, samozrejme v súlade s princípmi demokracie,“ uzatvára Púchovský.

 Čo je dezinformácia, nevie ani sudca

Nedávno bol hosťom Rozhovorov ZKH aj sudca Šamko. Ten skonštatoval, že novinári často za fakty vydávajú svoj názor a kto ho nezastáva, toho vnímajú, ako nepriateľa. Prekáža mu aj to, že niektoré médiá rozhodujú o tom, čo je dezinformácia a čo nie je. „Ja sám to rozlíšiť neviem,“ upozornil a preto dáva rozhovory aj alternatívnym médiám. Informácie totiž treba podávať a je jedno, ktorej komunite s tým, že aj čitatelia „dezinformačných“ webov chcú vedieť niečo viac napríklad o práve.

Zdroj: Youtube.com | Sudca krajského súdu v Bratislave a člen Súdnej rady Peter Šamko

Na príklade Právnych listov poukázal na fakt, že aj časopis, ktorý vedie, bol exministerkou Kolíkovou označovaný za dezifoweb a za vlády Roberta Fica mu zase bolo vyčítané, že je málo „pro-smerácky“.

Sudca: Očakávať, že sudca bude mlčať, je totalita (VIDEO)
O slovenskej legislatíve si myslí, že v ostatných rokoch je v totálnom úpadku. Nebál sa ani jednej z najznámejších mainstreamových novinárok povedať, ako vidí veci. „Odmenou“ za priame pomenovanie vecí mu bolo zvolenie za člena Súdnej rady a útoky... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik