Ak seješ kúkoľ, kukuricu nečakaj (VIDEO)
24 | 07 | 2023 I Eka Balaskova

Poručík Dávid Púchovský sa na sobotnom pride prihlásil k inej sexuálnej orientácii. Uviedol aj niekoľko dôvodov k tomuto kroku a svoj prejav zakončil emotívnym vyznaním lásky voči svojmu partnetrovi.

Potiaľto je to úplne v poriadku, veď aj policajt je bežný človek a je úplne jedno, či je inak orientovaný. Nadšenému publiku vysvetlil, že v polícii je množstvo inak orientovaných príslušníkov a tí sú pripravení účastníkom pochodu akokoľvek pomôcť - veď sú rukou zákona, tak je to pochopiteľné. Púchovský hovorí aj o strachu z nenávisti, ktorý dlho pociťoval. Celé to začína byť zaujímavé v momente, keď si človek uvedomí, že tento policajt je adminom stránky, ktorá otvorene šíri hejty a nenávisť voči "nepriateľskému štátu". 

Je to pre neho veľká chvíľa

„Ahojte, som poručík David Púchovský, som aktívny príslušník policajného zboru a som gej,” prihovoril sa admin policajných stránok na Facebooku rozjasanému davu, ktorý jeho reč niekoľkokrát prerušil povzbudivými pokrikmi a potleskom.

Prečo o tom hovorí verejne

Svojim verejným prihlásením sa k inej sexuálnej orientácii chcel upozorniť na to, že v polícii robí množstvo príslušníkov patriacich k LGBT+ menšine

„Som možno prvý, kto verejne vystúpil, ale treba rešpektovať ich rozhodnutie a súkromie,” uvádza Púchovský prvý dôvod. Tým druhým je to, že to množstvo policajtov a policajtiek je pripravené pomôcť, postaviť sa na stranu zákona a vedia ich (publikum, prihovára sa prevažne gayom a lesbám) pochopiť.

Týmito slovami Zuzana Čaputová pozdravila LGBTI+
V Bratislave sa konali dve podujatia. Progresívne zmýšľajúci ľudia a stúpenci LGBTI agendy sa stretli na akcii s názvom Dúhový Pride Bratislava, zástancovia tradičnej rodiny sa zase zúčastnia na národnom pochode Hrdí na rodinu. Prezidentka Zuzana... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Kto nám tu ide hovoriť o nenávisti?

„Ten tretí dôvod sa týka hlavne mladých ľudí, teenagerov, z rôznych kútov Slovenska, dedín, miest, ktorí možno teraz prichádzajú na to, že sú iní. A v tomto svete plnom hejtu, nenávisti, ktorý je tu tvorený významnými ľuďmi na Slovensku, a ktorý je šírený ako rakovina na sociálnych sieťach, tak sa môžu cítiť ohrození. Tým chcem odkázať, aby sa nikdy za seba nehanbili, aby bojovali proti zlu, aby sa nebáli niekoho milovať. Lebo niekoho milovať nie je trestný čin,“ vyznáva sa Púchovský pred jasajúcim publikom.

Hovorí o strachu

„Posledný dôvod je osobný, som tu, aby som splatil dlh voči sebe aj voči nám dvom, voči môjmu 12-ročnému vzťahu, ktorý momentálne hibernuje. … Celé tie roky som mal strach. Strach zo zla, strach z nenávisti, strach z pohľadov, úškrnov ľudí. Až príliš veľa som to riešil. Nevedel som ho chytiť za ruku, pobozkať, pohladiť, venovať mu úsmev alebo pohľad. A mne je to strašne ľúto. Už sa to síce nedá vziať späť, ale chcem mu odkázať, že ten 33-ročný boj skončil a som nad tým zlom zvíťazil. Láska je odvaha, nikdy nič na svete ju neporazí. Milujem ťa!,” uzatvára emotívne policajt.

U prezidentky zavádzal „appku proti násiliu“

Admin policajných stránok sa spolu s vtedajšou viceprezidentkou policajného zboru Janou Maškarovou v Prezidentskom paláci mal možnosť stretnúť aj s prezidentkou. Šlo vtedy o aplikáciu do mobilných telefónov, ktorá mala pomôcť ľuďom, ktorí sú počas covidu viac ohrození násilím.

Facebook / Zuzana Čaputová

„Kríza ukázala, aké je potrebné, aby si obete domáceho násilia vedeli zavolať pomoc rýchlo, bezpečne a diskrétne. Oceňujem, že naša polícia vyvinula takýto nástroj v podobe mobilnej aplikácie Pomáham chrániť, ktorú dnes prišla predstaviť do Prezidentského paláca viceprezidentka policajného zboru Jana Maškarová. Aplikácia, ktorá bola zatiaľ pilotne spustená v Trenčianskom kraji, by mala byť do konca tohto roka postupne rozšírená na celé územie Slovenskej republiky, napísala vtedy prezidentka, no k realizácii zrejme už nedošlo.

V Bratislave sa dnes koná DÚHOVÝ PRIDE aj pochod HRDÍ NA RODINU
V Bratislave sa dnes konajú dve podujatia. Progresívne zmýšľajúci ľudia a stúpenci LGBTI agendy sa stretli na akcii s názvom Dúhový Pride Bratislava, zástancovia tradičnej rodiny sa zase zúčastnia na národnom pochode Hrdí na rodinu. Organizátori... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Bojí sa nenávisti

Pán Púchovský sa podľa vlastných slov bojí nenávisti. Potom má pán poručík ale veľmi zaujímavú predstavu o hejte a o tom, čo patrí na policajnú stránku o hoaxoch. Samozrejme, že mnohé z toho, čo stránka uverejňuje, je dôležité a užitočné, ale konšpiračným médiám sa vyčíta, že sú nedôveryhodné, lebo ak je jeden článok chybný, už je problém. Nuž asi nik neočakáva, že bude orgán štátnej správy svojich sledovateľov kŕmiť zlostnými statusmi a grafikami.

&set=a.552456783763383

&set=a.552456783763383

&set=a.552456783763383

&set=a.552456783763383

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik