Masívny útok na Ukrajinu sa potvrdil! Udreli aj Kinžaly!
26 | 07 | 2023 I Milan Laca

Letecký útok a nová taktika "Šahídov". Ruské MiGy-31 zasiahli Ukrajinu salvou „Kinžalov“.

Podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Rusko dnes  (26.7.2023)popoludní spustilo masívny raketový útok na Ukrajinu. Popoludní vzlietlo z letiska Olenja v Murmanskej oblasti Ruskej federácie dvanásť raketových nosičov Tu-95MS. Okolo 17:40 začali ostreľovať.

Ukrajina hlási

Rakety lietali smerom na Charkov, Dneper, Odesu, Nikolaev, Vinnica, Kremenčug, Kropivnitsky, Chmelnitsky, Ternopil. Regióny Ľvov a Žytomyr. Výbuchy zaznamenali v regiónoch Dnepropetrovsk, Kirovograd, Žytomyr, Vinnica a Chmelnytsky. Ukrajinské monitorovacie telegramové kanály informovali aj o masívnom odpálení rakiet "Kinžal" na Kyjev. Obzvlášť veľa výbuchov bolo počuť v oblasti Starokonstantinov v Chmeľnickom regióne, kde sa nachádza vojenské letisko. Treba si uvedomiť, že Rusi sa už dlho snažia udrieť na ukrajinské lietadlá, z ktorých sú odpaľované rakety Storm Shadow s dlhým doletom. O tom, že práve Starokonstantinov bol terčom ruských útokov, informoval hovorca vzdušných síl Jurij Ignat.

Ruský útok sa začal!
Ukrajina zaznamenala štarty riadených striel z 12 ruských bombardérov. Vzdušné sily ozbrojených síl Ukrajiny ohlásili odpálenie riadených striel z 12 ruských bombardérov Tu-95ms večer 26. júla. Z veľkej diaľky Vzdušné sily ZSU "Bol zaznamenaný... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Nová taktika

Odborníci tvrdia, že Rusi začali používať novú taktiku používania dronov Šahed. Serhij Beskrestnov, ukrajinský vojenský špecialista na komunikáciu, elektronický boj a spravodajstvo hovorí, že počas včerajšieho nočného útoku (25.7.2023) bezpilotné lietadlá nezaútočili bezprostredne na ciele, ale krúžili okolo Kyjeva a ďalších regiónov.

Rusi informujú

Ruské letectvo vypálilo až desať "Kinžalov"  smerom na Kyjev.. Letecké a kozmické sily spustili silný raketový útok na územie Ukrajiny, uviedol telegramový kanál „Vojenskí korešpondenti ruskej jari“. Ministerstvo obrany informáciu nekomentovalo.

V Kyjeve ich čakali

Podľa kanála „Vojenskí korešpondenti ruskej jari“, bolo vedenie ukrajinského hlavného mesta varované pred odpálením Kinžalov.  Ozbrojené sily Ukrajiny zároveň oznámili hrozbu úderov balistickými raketami Iskander. V Kyjeve  zahrmela silná explózia. Podľa agentúry TASS, s odvolaním sa na očitých svedkov, k výbuchu došlo približne o 19:40 moskovského času. Letecký poplach v meste neutícha už dve hodiny.

Čo nasadili

Ruské vzdušné sily vyslali  do vzduchu 12 bombardérov Tu-95MS, s cieľom zaútočiť na Ukrajinu. Zaznamenané boli aj štarty rakiet z Kaspického mora . V tejto súvislosti začali prichádzať správy o výbuchoch v Chmeľnickom, Ľvovskom, Sumskom a Černigovskom regióne.  

Rusi stopli Kyjevu zbrane, útok na Dunaj
Útoky na prístavy na Dunaji ochromili dodávky zbraní na Ukrajinu. Preprava je zastavená. Situácia Rusko prvýkrát zaútočilo bezpilotnými lietadlami Geran na najzápadnejšie prístavy Ukrajiny na Dunaji, Reni a Izmail. Výsledkom bola paralýza... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme