Ruský útok sa začal!
26 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina zaznamenala štarty riadených striel z 12 ruských bombardérov.

Vzdušné sily ozbrojených síl Ukrajiny ohlásili odpálenie riadených striel z 12 ruských bombardérov Tu-95ms večer 26. júla. 

Z veľkej diaľky

Vzdušné sily ZSU  "Bol zaznamenaný štart riadených striel z 12 Tu-95ms z oblasti Kaspického mora!". Letectvo vydalo varovanie pred touto hrozbou o 16:57.

Poplach na Ukrajine! Rusko chystá veľký úder!
Hrozba strategického letectva: V Rusku vzlietlo 12 bombardérov. Ukrajinské Vzdušné sily hlásia na stredu večer hrozbu ruského raketového útoku v dôsledku štartu 12 strategických bombardérov. Odštartovali! Tlačová služba veliteľstva vzdušných... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Kedy udrú

Neskôr spresnili, že odhadovaný čas príletu riadených striel z Kaspického mora je "hodina a pol", takže letecký výstražný signál pre južné a východné oblasti bude vyhlásený okolo 17:40 ukrajinského času. 

Aj rakety?

"Nie je vylúčené odpálenie námorných a pozemných riadených striel z Čierneho mora a balistických rakiet z územia Ruskej federácie a dočasne okupovaných území! Buďte opatrní! Zamierte do úkrytu!" - dodalo letectvo Ozbrojené sily Ukrajiny. 

Poplachy

 O 17:40 bol vyhlásený letecký poplach v regióne Záporoží, o 17:55 v Kyjeve a o 18:00 vo väčšine regiónov Ukrajiny.

Zvyčajne každé lietadlo Tu-95ms nesie 2-4 rakety a maximálne bojové zaťaženie je 8 rakiet.  Popoludní 26. júla bol na celej Ukrajine vyhlásený letecký poplach. Okolo 13:00 začali ruské jednotky útok s riadenými strelami Kalibr z Čierneho mora, obe rakety boli zostrelené vo Vinnici. 

Moskva avizuje tvrdú odvetu, ak nie priam vendetu
Ruské ministerstvo zahraničných vecí vydalo vyhlásenie v súvislosti s ukrajinskými útokmi na Moskvu a Krym. Podľa Ministerstva obrany RF došlo 24. júla skoro ráno k pokusom o útok na ciele v Moskve pomocou dvoch ukrajinských bezpilotných lietadiel.... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme