Ozval sa bývalý ruský premiér: Putin padne, pokiaľ do dvoch dní neporazí wagnerovcov! 
24 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Prigožin odpovedal Putinovi, vzdávať sa nemieni a o zradu vlasti tiež nejde. Wagnerova skupina podľa jeho vyhlásenia teraz kontroluje mestá Rostov a Voronež. Internetom kolujú videá horiaceho paliva v ropnom sklade vo Voronežskej oblasti. Wagnerova skupina plánuje pochod na Moskvu, spravodajské servery však zachytili ruský letecký útok na kolónu vozidiel na diaľnici M-4 smer Moskva. Medzitým bývalý ruský premiér a prezident vyhlasuje, že pokiaľ Putin wagnerovcov neporazí do dvoch dní, začne tým koniec jeho režimu. Podporu Putinovi medzitým vyjadril čečenský vodca Kadyrov, informujú Parlamentní Listy.

Ruský prezident Vladimír Putin označil vzburu Wagnerovej skupiny za zradu a pokus rozvrátiť Rusko zvnútra. Šéf wagnerovcov Jevgenij Prigožin mu odpovedal. Vzdať sa nemieni na želanie prezidenta ani ruskej tajné služby. „Prezident sa hlboko mýlil, pokiaľ ide o zradu vlasti. Bojovali sme a bojujeme a nikto sa nevzdá na žiadosť prezidenta, FSB alebo kohokoľvek iného,“ povedal vo zvukovej správe Prigožin.

Šéf wagnerovcov v sobotu oznámil, že jeho vojaci prekročili hranice na rôznych miestach a vstupujú do mesta Rostov na Done. Vedľa Rostova ovládajú jednotky Wagnerovej skupiny aj mesto Voronež, ktoré sa nachádza približne 500 kilometrov od Moskvy. Na internete sa objavilo video natočené blízko Voroneža, ktoré zachytáva výbuch ropného skladu. Prvé videá horiaceho skladu sa začali objavovať v sobotu na poludnie.

Guvernér ruskej Voronežskej oblasti Alexander Guves v sobotu na Telegrame uviedol, že záchranné zložky sa snažia uhasiť horiacu palivovú nádrž v ropnom sklade. Na mieste malo pracovať viac ako 100 hasičov a 30 technických jednotiek.

Mimoriadny prejav Putina: TOTO je velezrada! Vzbura wagnerovcov je zradou Ruska. Príde tvrdá odveta
Rovnako ako ministerstvo obrany aj ruský prezident vyzval účastníkov vzbury, aby sa na "zločineckej" operácii ďalej nepodieľali. Ruský prezident Vladimir Putin v sobotňajšom mimoriadnom televíznom prejave vyhlásil, že „ozbrojená vzbura“... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Nezávislé médium Ukraine Front Lines informujúce o dianí na Ukrajine aj v Rusku informovalo o ruskom leteckom útoku na kolónu vozidiel Wagnerovej skupiny na diaľnici M-4 vo Voronežskej oblasti, kde bol zachytený na niekoľko videách vrátane videa uzavretej diaľnice.

Rovnaké médium zdieľalo aj video bojovníka Wagnerovej skupiny, ktorý hovorí, že „ruská armáda nekladie žiadny odpor, ideme rovno na Moskvu“.

Podľa ruských médií boli však pri hraniciach Moskvy zriadené vojenské kontrolné stanovištia s obrnenými transportérmi.

Britský server Sky News zverejnil video, na ktorom situáciu v Rusku hodnotí bývalý premiér Ruskej federácie Michail Kasjanov. Vo funkcii bol v rokoch 2000-2004, neskôr sa ale pridal ku kritikom prezidenta Putina. Putin podľa neho musí zničiť Wagnerovu skupinu, a to sa podľa neho musí stať počas jedného alebo dvoch dní. "Ak sa tak nestane, začiatok kolapsu Putinovho režimu by sa rozbehol pomerne rýchlo," vyhlásil bývalý ruský premiér.

 

 

O vojenskej vzbure hovorí aj čečenský vodca Ramzan Kadyrov. Vo svojom vyhlásení na Telegrame podporil prezidenta Vladimíra Putina. „Plne podporujem každé slovo Vladimíra Vladimíroviča Putina,“ vyhlásil Kadyrov.

Upozornil na dôležitosť stability, súdržnosti štátu a bezpečnosti občanov a vyzýva tým bojovníkov a vlastencov, aby sa nenechali vyprovokovať a dali prednosť bezpečnosti a súdružnosti ruskej spoločnosti. Aktivity Jevgenija Prigožina označuje za vlastizradné. Čečenské jednotky sú podľa jeho slov už na ceste do potrebných zón. "Povstanie musí byť potlačené, a ak na to bude potrebné prijať tvrdé opatrenia, sme pripravení," napísal na záver.

Prigožin v hľadáčiku ruskej FSB! Vo vnútri Ruska to vrie
Zakladateľ súkromnej armády PMC Wagner Jevgenij Prigožin obvinil klasickú ruskú armádu, že vtrhla do tábora wagnerovcov a pobila „veľké množstvo“ žoldnierov. Prigožin vyzval Rusov, nech sa pridajú na stranu wagnerovcov a vykorenia ono „zlo“ v... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik