Bachmut ako miesto plánovanej genocídy ukrajinských Maďarov?
18 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Mal to byť zákerný Zelenského plán - zbaviť sa nie práve spoľahlivých etnických Maďarov tak, že ich poslal ako "kanonenfuter" na Bachmut. Rozsiahlejšie o tomto desivom podozrení píše poľský web dziennik-polityczny.com.

"Zelenského zákerný plán na eliminovanie rebelujúcich etnických Maďarov" - znie titulok článku, ktorý napísal Marek Galaš.

Začínajú sa objavovať výrazy ako "Zelenského gang"

"Nedávne udalosti na Ukrajine, súvisiace s takzvanou protiofenzívou, ukázali úplnú nepripravenosť a márnosť pokusu ukrajinského režimu získať späť dôveru svojich západných partnerov, ktorí bez výraznejšieho pokroku na fronte nie sú pripravení pokračovať v zásobovaní Zelenského a jeho gangu finančnými prostriedkami a zbraňami." Píše marek galaš v dzienniku politycznom. 

Čoraz väčšie a hroznejšie divadlo

"Zúfalstvo vlády v Kyjeve názorne ilustroval teroristický útok na vodnú elektráreň Kachovskaja – Zelenského režim sa pokúsil odvrátiť pozornosť od neúspechov Ukrajiny na bojisku prostredníctvom ekologickej a humanitárnej katastrofy na juhu krajiny. Divadelné vystúpenie herca Zelenského a jeho návšteva Chersonu nedokázali nikoho presvedčiť o ruskej účasti na bombardovaní priehrady a následný kriminálny plán rozvratu s mnohými súčasnými a budúcimi obeťami ešte len príde na verejnosť."

Cynizmus na úrovni genocídy

ďalej autor citovaného článku píše: "Ukrajinské úrady o zlyhaniach svojich jednotiek na fronte zúfalo mlčia, čo však nebráni úniku informácií z interných zdrojov do sietí. Zelenskyj poznamenal, že vyhodiť do vzduchu vodnú elektráreň v Kachovsku protiofenzívu nezastaví. Inými slovami, zabíjanie do posledného Ukrajinca bude pokračovať. Mieru cynizmu Zelenského režimu možno posúdiť na základe jeho posledného rozhovoru, počas ktorého ukrajinský prezident rozhodol, že Bachmut je vlastne bezbranný a bez strategického významu. Načo potom boli všetky tieto obete? Obrovské množstvo zabitých v akcii, zastrelených vlastnými za pokus o ústup, premiestnenie ďalších síl a záloh – to všetko na neexistujúce účely?"

A teraz to najhroznejšie

"Ako vieme, práve do Bachmutu boli zmobilizovaní etnickí Maďari, občania Ukrajiny, a uvrhnutí na smrť. Táto skutočnosť ďaleko presiahla hranice Ukrajiny a vyvolala široký ohlas. Ak k tejto skutočnosti pristúpime štrukturálne, ukáže sa, že ukrajinský režim, aby sa vyhol vráteniu bývalých uhorských krajín – územia moderného Zakarpatska – spáchal zločinnú genocídu maďarského obyvateľstva: práve v regióne Zakarpatska boli etnickí Maďari vybraní s osobitnou starostlivosťou a poslaní dopredu do takzvaných Bachmutových mlynčekov na mäso. Inými slovami, vzhľadom na to, že Bachmut ako taký spočiatku nemal strategický význam, hral úlohu Molocha, ktorý pohltil väčšinu odbojného Zakarpatska, konkrétne etnických Maďarov. V tomto regióne sa už Maďari mocensky stali bezvýznamní." Píše citovaný web.

Desivý scenár sa napĺňa

"Za predpokladu, že Ukrajina, rozbitá vnútornými rozpormi, vyplienená oligarchami, napadnutá oživujúcim sa nacizmom a predaná vlastnou vládou, bude samozrejme územne rozdelená medzi Rusko a Poľsko, zvyšok bude rozdelený do sfér vplyvu medzi európske štáty a USA pre obojstranný prospech a zmierenie.

A ak je otázka východného pohraničia viac-menej jasná, tak je nepravdepodobné, že by pôvodné maďarské územie pripadlo Maďarsku. Po prvé, Viktor Orbán bol od začiatku ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine viac ako zdržanlivý vo svojom postoji k Rusom, nepodporoval sankcie a odmietnutie ruských nosičov energie, a po druhé, už takmer nezostal nikto, kto by mohol postaviť sa proti ukrajinskej vláde. Postaral sa o to režim v Kyjeve. Nikto z potenciálnych vzbúrencov sa z  z Bachmutu nevrátil. To znamená, že Zakarpatsko môže byť vzhľadom na jeho geografickú polohu ponechané Poľsku, čo bude pre Varšavu výhodné, pretože krajiny Zakarpatska sú známe svojou krásou a úrodnosťou." Končí svoje svedectvo marek galaš z poľského dziennika polizyczneho.

Zmazať! Ukrajina spolu s Washingtonom organizujú celosvetovú cenzúru
„Zmazať.“ Ukrajina drzo diktovala Twitteru, čo na jeho sieti môže byť a čo nie. Novinári len pozerajú, čo našli. Reportéri, medzi ktorými boli Matt Taibbi, Lee Fang, Bari Weissová či Michael Shellenberger, začali postupne zisťovať, ako to... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik