Zmazať! Ukrajina spolu s Washingtonom organizujú celosvetovú cenzúru
18 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

„Zmazať.“ Ukrajina drzo diktovala Twitteru, čo na jeho sieti môže byť a čo nie. Novinári len pozerajú, čo našli. Reportéri, medzi ktorými boli Matt Taibbi, Lee Fang, Bari Weissová či Michael Shellenberger, začali postupne zisťovať, ako to prebiehalo - píše český web parlamentnilisty.cz.

"Po prevzatí Twitteru miliardárom Elonom Muskom už niekoľko mesiacov prúdia na verejnosť kedysi interné dokumenty, mapujúce, ako v minulosti táto sociálna sieť pristupovala k znižovaniu dosahu niektorých názorov a k cenzurovaniu obsahu, týkajúceho sa napríklad škandálov Huntera Bidena, syna prezidenta USA, či covidu-19. Na potlačovaní niektorých názorov sa mali podieľať aj mnohé americké inštitúcie vrátane Bieleho domu, avšak o cenzúru žiadali nielen úrady USA. Najnovšie uverejnená interná komunikácia ukazuje, že zoznam osôb, určených na cenzúrovanie, vytvorila aj ukrajinská SBU a následne ho cez americkú FBI odoslala do Twitteru. Boli na ňom aj západní novinári.

Cenzúrovalo sa všetko, čo sa nehodilo propagande

Zverejňovanie interných dokumentov a internej komunikácie vo vnútri spoločnosti Twitter s americkými úradmi sa začalo po prevzatí spoločnosti miliardárom Elonom Muskom, ktorý dal materiály k dispozícii novinárom. Prvý rozbor dokumentácie vyšiel na začiatku minulého decembra. Odvtedy už pribudlo v rámci takzvaných Twitter Files hneď niekoľko dokumentov, ktoré odhaľujú, čo sa dialo v Twitteri pred jeho prevzatím Muskom a ako podľa zistení novinárov sociálna sieť napríklad spolupracovala s americkými úradmi pri cenzúrnych zásahoch týkajúcich sa viacerých "citlivých" tém.

Scenzúrovali si aj vlastného prezidenta

"Novinári a reportéri, medzi ktorými boli Matt Taibbi, Lee Fang, Bari Weissová či Michael Shellenberger, začali postupne mapovať, ako prebiehalo zablokovanie exprezidenta USA Donalda Trumpa alebo že dochádzalo k cenzurovaniu obsahu týkajúceho sa mnohých zistení z notebooku Huntera Bidena, syna súčasného prezidenta.

Práve potláčaniu informácií z notebooku Huntera Bidena sa venoval hneď prvý diel uverejnených dokumentov , ktorý prezentoval, ako Twitter počas prezidentských volieb v roku 2020 cenzuroval výbušné materiály z Hunterovho notebooku, ktoré napríklad odhaľovali, ako si mladý Biden užíval drogové večierky či niektoré podrobnosti z Huntera Bidenových aktivít z doby, kedy bol Joe Biden viceprezidentom. Pochybnosti vzbudzovalo napríklad Hunterovo pôsobenie v petrochemickej spoločnosti Burisma Holdings na Ukrajine, ktorej aktivity následne začali prešetrovať ukrajinské úrady." Informujú parlamentnilisty.cz. Takže ďaľší hoax a dezinformácia - podľa našej diktátorskej moci a mainstreamu sa ukazuje byť pravdou.

Celé dlhé zoznamy "konšpirátorov"

"Na „čiernu listinu“ sa dostali prominentní konzervatívci, novinári či tiež lekári, ktorí sa stavali proti reštrikciám počas pandémie covidu-19, jedným z nich bol napríklad profesor medicíny Jayanta Bhattacharya z kalifornskej Stanfordovej univerzity.

Niekoľko ďalších dielov sa venovalo trvalému zablokovaniu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na Twitteri po útoku na Kapitol v januári 2021. Naznačili, že Twitter sa púšťal do cenzúrnych aktivít v koordinácii s americkými úradmi.Televízia Fox News sumarizuje , že bývalý šéf oddelenia dôveryhodnosti a bezpečnosti Twitteru Yoel Roth sa stretával – v čase pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2020, v ktorých sa Trump stretol s Bidenom – so zástupcami FBI, ministerstva vnútornej bezpečnosti as úradom riaditeľa Národnej spravodajskej služby . Následne sa Roth snažil cenzurovať obsah niektorých tweetov týkajúcich sa vtedajších volieb." naplno odhaľuje pravdu web parlamentnilisty.cz.

Ale čo - takže Washington a Pentagon si platí propagandu

"Televízia Fox News uviedla , že investigatívny reportér servera Intercept Lee Fang tiež zdieľal informácie, ktoré naznačovali zapojenie Twitteru do činnosti americkej armády, ktorá používala niektoré účty „na šírenie propagandy v zahraničí“ a ukazovalo sa aj na častú konverzáciu zástupcov Twitteru s ďalšími americkými inštitúciami vrátane CIA.

Na obsah sociálnych sietí mal dohliadať aj samotný Biely dom a podľa spisovateľa Davida Zweiga z dokumentácie okolo Twitteru vyplýva, že Trumpova aj Bidenova administratíva tlačila na vedenie sociálnej siete, aby moderovalo obsah týkajúci sa covidu-19 "podľa ich priania"." Vyhádza zrazu na svetlo podľa webu parlamentnelisty.cz všetko to, o čom informovala iba mediálna "alternatíva".

A teraz Ukrajina

"Podľa nových zistení, ktoré uverejnil kanadský novinár Aaron Maté , americká FBI Ukrajine pomáhala pri „naliehavých opatreniach“ proti niektorým účtom na Twitteri, čo malo zahŕňať aj spoluprácu FBI a Ukrajiny pri vytváraní zoznamov účtov na blokáciu. Ukrajina žiadala o pomoc najskôr FBI a tá sa následne obracala na Twitter so svojou žiadosťou o „cenzúru“ účtov, ktoré údajne šírili „dezinformácie o vojne na Ukrajine“. Cenzurovanie užívateľov Twitteru sa týkalo aj mnohých zahraničných novinárov a celých médií .Maté mal byť jedným z tých, ktorí sa podľa Fox News dostali na zoznam . Novinár sa naň mohol dostať napríklad preto, že o udalostiach na Ukrajine v roku 2014 hovorí ako o „krajne pravicovom puči“,  či tvrdí , že v oblastiach na východe Ukrajiny, ktoré už niekoľko rokov okupujú separatisti, vznikla „zástupná vojna“, ktorú „rozdúchali Spojené štáty“."

Novinář popisuje, že krátce po ruském napadení Ukrajiny přišla od zvláštního agenta FBI Aleksandra Kobzanetsa do Twitteru zpráva se seznamem účtů, které Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) označila za podezrivé ze šírenia dezinformací."

______________________

Článok na webe parlamentniisty.cz je oveľa rozsiahlejší a dávame ho do pozormosti slovenským politikom, prezidentke, mainstreamu a prominentným moderátorom.

Odvážny maďarský minister obrany pripomenul neslušnosť Kyjevu
Odvážny maďarský minister obrany pripomenul neslušnosť Kyjevu. Ide o ukrajinský nacionalizmus. A preto je podľa člena vlády Maďarska "členstvo Ukrajiny v NATO nemožné". Na summite ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli to uviedol maďarský... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik