Nevídané - Chmelár stručne (k prezidentke)
28 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Zuzana Čaputová sa dnes v RTVS bránila, že vraj vo väčšine európskych krajín zostavuje úradnícku vládu hlava štátu." Konštatuje na sociálnej sieti Eduard chmelár, publicista a politológ.

"Zabudla k tejto demagógii dodať, že to závisí od politického systému a ústavných podmienok." Pripomína verejnosti autor statusu.

Ústava SR platí aj pre prezidentku SR

"Keď jej raz Ústava Slovenskej republiky ukladá, že ona iba vládu vymenúva a zostavuje ju premiér, tak je jej psou povinnosťou základný zákon štátu dodržiavať a rešpektovať, a nie poukazovať na Poľsko alebo Francúzsko." Pripomína chmelár. My pripomenieme, že ústavné inštitúty, vrátane hlavy štátu, môžu robiť iba to, čo im umožňuje Ústava SR.

A prečo?

"Lebo práve jej (prezidentkina - pozn. red. HD) neúcta k ústave a rozoštvávanie ľudí jednostrannými krokmi má priamy dopad na ten nedostatok súdržnosti spoločnosti, o ktorej tak pateticky a najmä falošne kvílila." Končí svoj krátky status politológ Eduard Chmelár.

VÝZVA ZUZANE ČAPUTOVEJ
Vyzývam pani prezidentku, aby uviedla jeden jediný prípad, kedy nesúhlasila s postojom, stanoviskom alebo požiadavkou USA. Konkrétne, aby pripomenula verejnosti jednu jedinú situáciu, v ktorej bránila štátne záujmy Slovenskej republiky proti... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik