Ako je to teda s rozpočtom?
29 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Ódora dobehli vlastné zákony a enormné zadlženie Slovenska Matovičom a Hegerom." Aktuálne stručne a jasne konštatuje exmminister financií Ladislav Kamenický.

"Už niekoľko dní sledujem ako sa médiá pýtajú politikov na to, či podporujú, aby Čaputovej vláda na rok 2024 predložila vyrovnaný rozpočet alebo deficitný rozpočet. Vraj načo je dobré predložiť vyrovnaný rozpočet, ktorý aj tak skončí v koši. Takto ale otázka vôbec nestojí!" Dáva "malé školenie" hlupákom z mainstreamu Ladislav Kamenický.

Ak predpokladáme,

...že Čaputovej úradnícka vláda nezíska dôveru v parlamente, tak vláda bude na základe ústavného Zákona o rozpočtovej zodpovednosti (tzv. Zákon o dlhovej brzde) POVINNÁ PREDLOŽIŤ VYROVNANÝ ROZPOČET na budúci rok! Nemá proste na výber. Ostatné návrhy deficitných rozpočtov budú len alternatívne. Ódorove rozpočtové návrhy budú však pre novú vládu, ktorá vzíde z predčasných volieb, NEZÁVÄZNÉ.  To hneď na začiatok vysvetľuje exminister.

Paradoxne ide o

...ústavný Zákon o rozpočtovej zodpovednosti, ktorého pôvodcami boli práve Ódor a minister financií Horváth. Dá sa povedať, že si obaja na seba uplietli bič. 

Pravdou však je,

...že ten bič im pomáhal pliesť aj Matovič. Prečo? Lebo práve Matovič s Hegerom zvýšili za 3 roky verejný dlh Slovenska do nebies, a práve preto musí Ódor na základe zákona predložiť vyrovnaný rozpočet. 

Farkašovský: TA3 – horšia ako severokórejská televízia
Na absurditu, že si moderátori spravodajskej televízie TA3 vo vysielaní šíria vlastné bludy, sme si už pomaly zvykli. Hoci, len tak mimochodom sa pýtam – čo na to Rada pre mediálne služby? Dlhoročný moderátor a politik Karol Farkašovský (SNS) takto... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

O psychickej výbave Matoviča svedčí fakt,

..."že Matovič je ten posledný, ktorí by sa mal škodoradostne vyškierať. Matovič totiž spôsobil situáciu s povinným vyrovnaným rozpočtom a práve vďaka Matovičovmu zadlženiu sa stal Zákon o rozpočtovej zodpovednosti NEFUNKČNÝM!  Zadlženie Slovenska totiž dosiahlo úrovne, ktoré výrazne prekračujú najvyššie hodnoty dlhovej brzdy (piate najvyššie pásmo)." Konštatuje mainstreamu zjavne neznáme skutočnosti Ladislav Kamenický. 

Podľla neho "Matovič s Hegerom tak vlastne nastavili pre všetky ďalšie vlády (po dvoch rokoch) povinný vyrovnaný rozpočet, uťahovanie opaskov a pravidelné hlasovanie o dôvere vláde, a to až do momentu, dokedy tieto vlády nenapravia rozvrat, ktorý tu spôsobila ich vláda."

Za vlády SMERU

...sa niekoľko posledných rokov znižoval dlh až na úroveň mimo všetkých sankčných pásiem "Ódorovho" Zákona o rozpočtovej zodpovednosti. 
Posledné tri roky vlády Smeru malo Slovensko historicky najnižšie deficity (na úrovni 1percenta).
Reálne mzdy rástli historicky najvyššie až o 5 percent. 
Životná úroveň rástla, bol sociálny zmier a spoločnosť nebola tak rozdelená, ako to vidíme dnes. 

"Je mi úplne jedno, či sa to niekomu páči alebo nie, ale poslednou rozpočtovo zodpovednou vládou, ktorá vedela riadiť štát a dosiahnuť sociálny zmier na Slovensku, bola práve vláda strany SMER - SSD!" Konštatuje bývalý minister financií Ladislav Kamenický.

Nielen o "Naďových televíznych táraninách"
"Peknú nedeľu, chcela by som pár slov k téme “spájania” pravicových (mini)strán." Nielen o tom je však status Moniky Beňovej na sociálnej sieti. Reaguje v ňom aj na "Naďove táraniny" v jednej z diskusných relácií. "V prvom rade vobec nechápem, kto... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme