Farkašovský: TA3 – horšia ako severokórejská televízia
29 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Na absurditu, že si moderátori spravodajskej televízie TA3 vo vysielaní šíria vlastné bludy, sme si už pomaly zvykli. Hoci, len tak mimochodom sa pýtam – čo na to Rada pre mediálne služby? Dlhoročný moderátor a politik Karol Farkašovský (SNS) takto reagoval na nedeľnú diskusnú reláciu TA3 V politike s hlavným predstaviteľom moderátorom Rastislavom Ilievom.

Iliev - predĺžená ruka Čaputovej a Progresívneho Slovenska

V nedeľnej politickej diskusii sa podľa Farkašovského stalo čosi absolútne neprípustné. "Moderátor R. Iljev si hneď v úvode zobral – doslova na odstrel predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka. Nachystal naňho úvodnú palebnú kanonádu, ktorej by ťažko odolal aj americký Patriot. Bez akejkoľvek úcty mu neustále skákal do reči. Nenechal ho odpovedať, účelovo parafrázoval jeho vyjadrenia a svojsky interpretované ich opätovne vkladal do úst hosťovi," ohodnotil "nadprácu" kolegu ostrieľaný moderátor.

Farkašovský s povzdychom dodáva, že aj na to si už pomaly zvykáme. "Ale že moderátor Iljev bude hosťa urážať – tak na to si zvykať ako diváci a verejnosť - určite nebudeme. Na také správanie žiadny moderátor nemá právo! Ani moderátor v severokórejskej televízii by si nedovolil hosťovi – ktorý už má niečo v živote i politike odžité a je minimálne o jednu generáciu starší - povedať, že citujem – „hovorí nezmysly“," rezolútne odmieta spôsob vedenia diskusie moderátorom, ktorý by mal za každých okolností zostať nestranný. Na hádky a argumenty sú tam predsa hostia. 

Demokrati sú tragédi - klamú patologicky
"Kebyže rastie z klamstiev nos, tak J. Naď by bol Pinokio" Znie citát z úvodu statusu Mladých sociálnych demokratov na sociálnej sieti. Zuzana Plevíková ďalej píše: "Dávno vieme, že strana Demokrati sú tragédi. Dnešná relácia Na telo, kde bol J.... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

"Ako môže moderátor namiesto solídneho a profesionálneho vedenia debaty vyjadrovať osobné antipatie voči hosťovi. To mu vedenie televízie toleruje? Takto sa má viesť objektívna, vyvážená a slušná diskusia?," oprávnene sa pýta Farkašovský a dodáva, že ak niekto chýbal v škole pri preberaní spoločenskej etikety či základov elementárnej ľudskej slušnosti a dostal sa k televíznemu moderovaniu, tak sa to má doučiť. Alebo si hľadať iné povolanie.

Nedeľná diskusia „V politike“ v Ta3 nebola podľa Farkašovského diskusia, ale presilovka traja na jedného – mimo akéhokoľvek fair play.

"Takže divákom pre záchranu ich psychickej pohody pri nedeľnom obede ostáva iba jediná možnosť. Televíziu Ta3 pri nedeľnej politickej diskusii preventívne vypínať. V nádeji, že pri padajúcej sledovanosti sa vedenie i moderátori spamätajú," odporučil v závere svojho statusu Farkašovský.

Zdroj Foto: FB | Karol Farkašovský, poslanec NR SR za SNS

TA3 objasnila, kto zodpovedá za nevedomosť Slovákov!

Na neprofesionalitu a zaujatosť upozornil aj europoslanec a predseda strany Slovenský PATRIOT Miroslav Radačovský. "Útočný prejav p. moderátora a akýsi nepokoj v jeho tvári (mimika), svedčia to tom, že zjavne na túto reláciu nebol pripravený. Možno sa pohádal s manželkou, nazlostili ho deti. Ale aj mne sa to v živote stáva. Ale moderátor by aj takúto situáciu mal zvládnuť. Odosobniť sa, pretože práca moderátora je práca pre verejnosť a musí byť objektívna," ohodnotil naozaj miestami až rozčúleného a útočného Ilieva europoslanec. 

A ohodnotil aj samotnú diskusiu a TA3. "Práve som sa z relácie V politike na TA3 od p. Ilieva dozvedel, že príčinou toho, že takmer 65% Slovákov je toho názoru, že Západ zodpovedá za vojnu na Ukrajine, zapríčinili Hlavné správy, Slobodný vysielač a p. Danko. Jednoducho, p. Iliev dospel k názoru, že 65% Slovákov sú pravdepodobne takí hlúpi a nevedomí, že nevedia rozlíšiť, čo je príčina vojny, kto je agresor a pod." 

V relácii vystúpili šéf KDH Milan Majerský, László Sólymos (Most-Híd) a predseda SNS Andrej Danko. Moderátor Iliev predniesol konštatovanie, že v roku 2019 prišiel GLOBSEC v prieskume na to, že dezinformácie na Slovensku najviac šíria médiá Hlavné správy a Slobodný Vysielač, pre ktoré Danko poskytol rozhovory. 

Andrej Danko napísal 16. februára 2022 na Facebooku, že "všetci, ktorí tvrdili, že Rusko dnes napadne Ukrajinu, by mali okamžite odísť z verejných funkcií". Iliev sa ho hneď v úvode relácie opýtal, či by nemal odísť z verejnej funkcie. Danko reagoval, že si za svojim tvrdením stojí. "K tomu konfliktu pomohol Západ. Želám si, aby skončil. Chceme mať dobré vzťahy s Ukrajinou aj Ruskom," dodal. "My potrebujeme lacný plyn, potrebujeme jadrové palivo a do Ruska chodí celý svet," skonštatoval.

Radačovský: TA3 mi OBJASNILA, kto zodpovedá za NEVEDOMOSŤ OBČANOV SLOVENSKA!
ANDREJ DANKO, HLAVNÉ SPRÁVY A SLOBODNÝ VYSIELAČ. Tak presne títo sú zozpovední za "nevedomosť" občanov Slovenska. S pobavením to na sociálnej sieti skonštatoval europoslanec a predseda strany Slovenský PATRIOT Miroslav Radačovský. Až 65% Slovákov... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik