Rusko vypovie stovky Nemcov
28 | 05 | 2023 I Milan Laca

Rusko znížilo počet zamestnancov nemeckých inštitúcií v krajine na 350.

Suddeutsche Zeitung: Ruské úrady znížili limit počtu zamestnancov nemeckých inštitúcií v krajine na 350. Preto bude musieť niekoľko stoviek Nemcov opustiť Ruskú federáciu, napísali noviny Suddeutsche Zeitung, s odvolaním sa na svoje zdroje. 

Nemci odpovedia

Nemecké ministerstvo zahraničia však mieni ako reakciu „vyvážiť“ ruskú prítomnosť v Nemecku. Podľa novín, budú musieť zamestnanci nemeckých inštitúcií opustiť Rusko pred začiatkom júna. Presný dátum nie je známy. Medzi tými, ktorí sú nútení odísť sú diplomati, učitelia, či zamestnanci Goetheho kultúrneho centra. Podľa ruskej strany nemecká vláda pôvodne vypovedala do Ruskej federácie dvakrát toľko zamestnancov, ako Rusko Nemcov.

Hroziaci BANKROT USA už má následky: Globálnu ekonomiku čaká FINANČNÁ KATASTROFA!
Obavy, že Spojené štáty už za niekoľko dní dospejú do situácie, keď nebudú schopné splácať svoje dlhy, naberajú na obrátkach a zatiaľ bezvýsledné rokovania medzi Bielym domom a republikánmi popredné ratingové agentúry sledujú so značným... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Problémy

"Tento limit, stanovený Ruskom, si od začiatku júna vyžiada veľké škrty vo všetkých oblastiach našej prítomnosti v Ruskej federácii," vyhlásilo nemecké ministerstvo zahraničných vecí.  "Nemecká vláda dohliadne na to, aby sa v praxi zachovala skutočná rovnováha, pokiaľ ide o počet diplomatických zamestnancov v oboch krajinách", oznámilo Nemecko.

Obvinenia

V januári 2022 Nemecko vyhlásilo  zamestnanca ruského konzulátu v Mníchove za personu non grata. Obvinili ho zo špionáže v oblasti vesmírnych technológií. V apríli toho istého roku nemecké úrady vyhostili  40 ruských diplomatov. V apríli 2023 ruské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo hromadné vyhostenie ruských diplomatov z Nemecka. Ministerstvo obvinilo Berlín  z ničenia „celého súboru rusko-nemeckých vzťahov“ a ako reakciu prijalo zrkadlové opatrenia. Koľko diplomatov sa Moskva rozhodla vyhostiť, nespresnili.

A JE TO TU! Ukrajina napadla ropovod DRUŽBA!
Zelenského vyhrážky sa napľňajú! Ukrajina podľa ruských médií v sobotu zaútočila na zariadenia ropovodu hlboko v Rusku sériou útokov bezpilotnými lietadlami vrátane stanice obsluhujúcej rozsiahly ropovod Družba. Ten posiela ropu zo západnej Sibíri... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik