A JE TO TU! Ukrajina napadla ropovod DRUŽBA!
27 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Zelenského vyhrážky sa napľňajú! Ukrajina podľa ruských médií v sobotu zaútočila na zariadenia ropovodu hlboko v Rusku sériou útokov bezpilotnými lietadlami vrátane stanice obsluhujúcej rozsiahly ropovod Družba. Ten posiela ropu zo západnej Sibíri do Európy a aj na Slovensko. O téme informuje The Guardian.

Útoky ukrajinských dronov v Rusku v posledných týždňoch naberajú na intenzite a New York Times informovali, že americká spravodajská služba sa domnieva, že za útokom dronov na Kremeľ začiatkom tohto mesiaca bola Ukrajina.

Ukrajina verejne nepriznala začatie útokov na ciele v Rusku. Ukrajinské ministerstvo obrany v sobotu bezprostredne nereagovalo na žiadosť o komentár, uviedla agentúra Reuters.

V regióne Tver, ktorý leží severozápadne od Moskvy, zaútočili dva drony na stanicu, ktorá obsluhuje ropovod Družba (Priateľstvo), jeden z najväčších ropovodov na svete, uviedli noviny Kommersant.

Miestna rada v Tveri uviedla, že dron sa zrútil pri dedine Erokhino, asi 500 km (310 míľ) od hranice s Ukrajinou.

Telegramový kanál Baza, ktorý má dobré zdroje medzi ruskými bezpečnostnými službami, uviedol, že drony zaútočili na stanicu obsluhujúcu ropovod Družba. Ako túto agresiu, ktorá ohrozuje slovenské hospodárstvo, okomentuje prezidentka Zuzana Čaputová?

Zelenského plán vyhodiť DRUŽBU DO VZDUCHU: Maďarsko ZÚRI, Česko a Slovensko ČUŠÍ
Maďarsko zúri kvôli uniknutým ukrajinským teroristickým plánom na vyhodenie kľúčového ropovodu Družba do povetria. Slovensko a Česko pokrytecky mlčia, píše maďarský portál rmx.news/hungary. Zelenskyj v súkromí plánuje odvážne útoky! Poukazujú na... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik