Premiér by aj pomohol, ale nevie z čoho
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Premiér Ľudovít Ódor chce hľadať možnosti, ako podať pomocnú ruku samosprávam. Poukázal však na komplikovanú situáciu s rozpočtom, najmä nekryté výdavky schvaľované parlamentom. Správu priniesla agentúra TASR.

Informoval o tom v piatok po rokovaní s predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefom Božikom, predsedom Združenia samosprávnych krajov SK8 Jozefom Viskupičom a prezidentom Únie miest Slovenska (ÚMS) Richardom Rybníčkom.

Prázdna Hegerova špajza

"Je tam nejaký nevyčerpaný balík na energetickú pomoc niekde na úrovni 200 miliónov. Navyše, je požiadavka zo strany samospráv o financovanie zhruba vo výške 54 miliónov a okrem toho nám parlament ešte schválil približne 600 miliónov eur navyše a tiež hovorili, že to máme vykryť z energetickej pomoci. Zatiaľ to matematicky nevychádza," poznamenal premiér.

Za najpálčivejšie problémy samospráv označil "covidové" pôžičky, energetické kompenzácie či problémy súvisiace so životným prostredím alebo zdravotníctvom.

Žilinka vytrel Čaputovej "odborníčke" ministerke Dubovcovej kocúra
Tak sa zdá, že nová prezidentkina vláda takzvaných "odborníkov" dostala ďalšiu ranu! A to nielen v ukážke neodbornosti, ale aj v nepripravenosti a neznalosti aktuálnej situácie. Najnovšie si do vlastného hniezda nanosila ministerka spravodlivosti... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik