Žilinka vytrel Čaputovej "odborníčke" ministerke Dubovcovej kocúra
26 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Tak sa zdá, že nová prezidentkina vláda takzvaných "odborníkov" dostala ďalšiu ranu! A to nielen v ukážke neodbornosti, ale aj v nepripravenosti a neznalosti aktuálnej situácie. Najnovšie si do vlastného hniezda nanosila ministerka spravodlivosti SR Jana Dubovcová, keď v diskusnej relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej pre denník SME predviedla absolútnu neinformovanosť. Generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka jej to na sociálnej sieti vytmavil.

Fakty asi Dubovcovej nič nehovoria

V relácii Rozhovory ZKH pre denník SME sa ministerka Dubovcová vyjadrila, okrem iného, aj k nahrávkam z odpočúvaní vyšetrovateľov, ktoré unikli a Smer ich často púšťa na tlačových konferenciách.

“Maroš Žilinka do toho v prípade úniku odposluchov vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu mal vstúpiť, či neprišlo k spáchaniu trestného činu. Prokuratúra by sa na to určite mohla pozrieť,” hovorí Dubovcová. 

Nekorektné a nezodpovedné

Dubovcovej slová zdvihli zo stoličky GP Maroša Žilinku. Reagoval na sociálnej sieti.

"K slovám ministerky spravodlivosti Slovenskej republiky, ktoré odzneli v diskusnej relácii Rozhovory ZKH pre denník SME dňa 25. mája 2023, k úniku odposluchov vyšetrovateľov, že „Podľa mňa do toho generálny prokurátor už aj mal vstúpiť, nejakým spôsobom si dať zistiť, že či nedošlo k spáchaniu trestného činu nejakého. Prokuratúra určite by sa na to mohla pozrieť:

Vo veci únikov zvukových záznamov rozhovorov vyšetrovateľov je od 13. marca 2023 vedené vyšetrovateľom ÚIS trestnéstíhanie pre trestný čin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, pod dozorom prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave," poučil Žilinka Dubovcovú o tom, čo mala ako ministerka vedieť, nieto ešte v neznalosti chybne komentovať.

Ako je to s tou ODBORNOSŤOU A NESTRANNÍCKOSŤOU Čaputovej vlády NAOZAJ?
MINISTER VNÚTRA ŠIMKO KOPE ZA DZURINDU! Na prezidentkou toľko proklamovanú "nestranníckosť" novej vlády upozorňuje na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a Smeru Juraj Blanár. Hovoríme o tom Mikulášovi Dzurindovi, ktorého vláda umožnila prelet... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Žilinka vyjadrenia ústavného činiteľa, ktoré sa neopierajú o fakty a v rozpore so skutočnosťou vyvolávajú vo verejnosti dojem nečinnosti GP a orgánov prokuratúry, dôrazne odmieta.

"Považujem ich za nekorektné, nezodpovedné a oslabujúce dôveru občanov k orgánom verejnej moci," znela Žilinkova ešte veľmi mierna odpoveď.

Stranícki "nestraníci" a "odborníci" pani prezidentky
"O vláde byrokratov a prezlečených politikov," píše na sociálnej sieti poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok, člen strany HLAS - SD. Matúš Šutaj Eštok hodnotí úradnícku vládu vymenovanú prezidentkou SR, Zuzanou Čaputovou. "Pod úradníckou vládou by som... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik