Denné menu chlieb a dezert soľ
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Poznám jedného odchovanca detského domova. Žije sám so psíkom z útulku. Štyridsiatnik. Slepý na jedno oko, na druhé ešte ako – tak vidí. Občas si píšeme správy, väčšinou o tom, ako sa má jeho Čelzinka – sučka z útulku. Vždy dostanem odpoveď, že havina sa má dobre, že má všetko. Iné to však je, keď položím otázku – a ty?

„V pohode“. Prichádza odpoveď a to už viem, že tá pohoda vôbec nie je pohodou. „Mám šicko poplatené, to je hlavné“. Tak ho ako maloletého chalana naučil ešte pred smrťou dedko, u ktorého žil, že najprv sú účty a strecha nad hlavou a až potom ostatné. To „až potom“ je u Maja Čelza a až po nej je on. Znovu sa pýtam - „a ty?“. „Jáj, no chleba so soľou.“ A peniažky mu prídu až o týždeň. Z každého mesiaca aspoň týždeň iba chlieb a soľ. Na viac mu nezvyšuje. Tak utekám na poštu a niečo pošlem – na „varenie“. A potom mi ešte celý deň chodia ďakovné správy a informácie ako - „idem uvariť špagety“ – mňam. Posledné ĎAKUJEM prišlo v nocvi pred jedenástou.

Je mi z nich zle, keď ich vidím, obracia sa mi žalúdok

Z milionárov, krorí na tlačovkách rozprávajú o tom, že ľudí majú v srdci a kecajú dačo o sociálnosti. Z milionárov, ktorí ročne zo štátu do svojich firiem prelejú ďaľšie stovky miliónov, alebo z milionárov, ktorí sú podľa daňového priznania oficiálne bezdomovci. A tiež nám na tlačovkách rozprávajú rozprávky o tom, ako sú pre nich na prvom mieste ľudia. Je mi do zúrivosti z psychopatov, ktorí denne po Slovensku prejazdia viac, ako Majo preje za celý mesiac, len aby sa predvádzali a podviedli ľudí s cieľom dostať sa opäť k moci. A na nich sa následne vys....ť. Po tom, čo svoju šancu z predchádzajúcich volieb premrhali vlastnou sprostosťou. A arogantnou bohorovnou neschopnosťou.

Odporná parazitujúca svoloč

To je hrdinstvo – panovať v štáte, v ktorom je denným menu mnohých občanov chlieb a dezertom soľ. To je „úspech“ ich politiky a výsledok ich (bez)charkternosti. Urvať si moc, napakovať sa a hovoriť o sociálnosti. Prípadne si zaletieť spíjať sa do Dubaja a výlet celej družine hradiť zo štátnej kasy. Nemať účet, nič, ale denne sa vyvážať v limuzíne a bývať v luxusnej vile – to sú klasickí „eurobezdomovci“. Paraziti štátu. Paraziti invalidov, ktorí v tom štáte žijú. Paraziti vzdelaných, ktorý si svoje diplomy poctivo odsedeli na predenáškach a v študovniach. A odrobili na seminárkach. Paraziti, ktorí si ich kúpili počas dovolenky na jachte pri mori. Alebo niekde inde, oveľa ďalej v exotike. Paraziti na tých, ktorí si odmakajú pracovný úväzok a raz toľko hodín ešte oddrú na nadčasoch. Vyvážajú si zadky a točia vyrehotané tupé bezobsažné narcistické videjká na siete. To je ich nadľudský pracovný výkon.

Banda, ktorá sa vám smeje do tváre a vedome vás klame

Neverte tejto bande pokrytcov a podvodníkov, zlodejov v smokingoch! A vlastníkom háremov. Je to svoloč, teda banda a banda je skupina ľudí, ktorá je príznaková výzorom, správaním, názormi, majetkovými pomermi a podobne. Vás, ľudí tohto štátu potrebujú iba na odvádzanie daní, platenie čoraz drahších poplatkov do štátneho rozpočtu. A oni si potom už to, čo vy vytvoríte, sprivatizujú najrôznejšími takmer mafiánskymi spôsobmi a pretavia do majetku, ktorým sa obklopujú, ktorý používajú na vytvorenie si osobného blaha a ktorý – nevlastnia. Lebo oni nie sú tí, ktorým teraz chodia výmery na dane z nehnuteľností. To sme predsa iba my, „plebs“. Oni nevedia, ako chutia týždňovky o chlebe a soli. Napchávajú sa v drahých podnikoch, na najdrahších diaľničných pumpách, platia v hotovosti – veď to je také transparentné. (Šuštiakovo vekslácke.) Nie, bankomatovú kartu nepožíva chudoba, lebo nemá ani na poplatky za účet a nepoužívajú ju ani podvodníci, aby nikto nevidel aké výdavky a za čo majú. Vyberte si, do ktorej skupiny zaradíte tých, o ktorých tu píšem.

P.S.

A zvažujte, či dáte hlas vo voľbách milionárom a miliardárom bez majetku, ktorí sa lživo chvália tým, ako vám robia váš život lepším! Ešte aj ten takmer slepý Majo, čo žije o slanom chlebe, už zaplatil daň za domček, ktorý mu odkázal dedko a do ktorého sa vrátil z decáku ako plnoletý. No neobracia sa vám žalúdok?

Parlament sa zmiloval nad Slovenskom – „zrušil“ sa
Boli tak neschopní, že neboli schopní ani len dokončiť predposlednú pracovnú schôdzu. Inde pre neschopnosť vyhadzujú z práce, niekedy aj na hodinu, v parlamente si pre neschopnosť dali viac ako mesačnú platenú pauzu, po ktorej budú nasledovať tri... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme