Parlament sa zmiloval nad Slovenskom – „zrušil“ sa
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Boli tak neschopní, že neboli schopní ani len dokončiť predposlednú pracovnú schôdzu. Inde pre neschopnosť vyhadzujú z práce, niekedy aj na hodinu, v parlamente si pre neschopnosť dali viac ako mesačnú platenú pauzu, po ktorej budú nasledovať tri dovolenkové platené mesiace s hnusným prerušením pol dňom trvajúcej slávnostnej schôdze v septembri. No, maximálne tak dve hodiny.

To, čo nám tri a pol roka predvádzali, nemá v histórii slovenského parlamentarizmu obdoby. Najprv úplne znefunkčnili opozíciu prijatým „demoktratickým“ úzusom, že za opozičné návrhy sa nehlasuje, potom blokovali všetky mimoriadne schôdze, zvolané opozíciou a napokon sa zablokovali sami. A je to výlučne vizitka ich neschopnosti, kedysi koaličnej a dnes? Poviete mi niekto, čo a kde bývalí koaliční poslanci vlastne v parlamentnej sále politicky stáli? Koaliční ku koalícii, alebo opoziční ku koalícii, alebo opoziční boli aj tív opozícii? Voči komu? Predovšetkým vytvorili nóvum v dejinách slovenského parlamentarizmu – stali sa opozíciou voči rozumu. Alebo koalíciu hlúposti, vyberte si.

Dokonalosť Saskárov

Takže tí nie sú iba lídri v počte nimi odvolaných vlád, s dodatkom – vlád, ktorých boli súčaťou, ale podarilo sa im vlastne položiť aj parlament. Návrh na ukončenie schôdze totiž predložila šéfka poslaneckého klubu SaS (v rámci deštrukčnej tradície Sasky) Anna Zemanová. Treba gratulovať – to je asi unikát v štátoch, ktoré si hrdo dávajú prívlastok „demokratické“. Síce sa ktosi ozval, že „ak bude treba, dá sa urobiť mimoriadna schôdza“, ibaže ten niekto zjavne zabudol na fakt, že strany ako SMER či Hlas alebo Republika naozaj nemajú Alzheimera a vedia, ako sa k ich návrhom na zvolávanie mimoriadnych schôdzí správali parlamentné koaličné hlasovacie automaty.

Krok Saskárov, teda, eurohujerských liberálov, je také skryté huncútstvo

Treba sa totiž pozrieť na to, za akých okolností „zarezali“ to je taký kultivovaný parmlamentno-mainstreamový výraz, prečo teda zrušili schôdzu. Na program pléna totiž prišlo uznesenie , navrhované uznesenie parlamentu o tom, že na istý čas dočasne do bohviekedy poverená vláda nebude mať kompetenciu v Bruseli hlasovať za oklieštenie hlasovacej autonomity národných štátov. To je tam na programe denne. A čuduj sa svete – tak tá kompetencia zostala zásahom Saskárov nielen tejto prezidentkinej vláde, ale aj prezidentke samotnej. Teda, Progresívnemu Slovensku, ktoré má podprredsedu európskeho parlamentu a najviac jeho poslancov za Slovenskú republiku v ňom: Ešte si myslíte, že to bola náhoda? Hej, konšpirujem, mám na to papier, tak si s ním i so mnou môžu...

Špekulant Kollár

Predseda parlamentu sa síce vytešuje tým, že čo sa neprerokovalo v máji, prerokuje sa v júni, ale zas akosi verejnosť zabúda informovať o tom, že ak sa niečo prerokuje v prvom čítaní v júni, do druhého a tretieho, tesne predchádzajúceho hlasovaniu, sa už návrh nedostane. Síce čosi drmolil o mimoriadnej schôdzi ako o možnosti tento fakt obísť (v tom je tento parlamentný ansábel geniálny – obišiel všetko, čo sa dalo aj nedalo), ale – haha – parlamentné hlasovanie bude cez prázdniny demontované. A aklamatívne (ručné) hlasovanie v starej budove NR SR? Nevie o čom hovorí. V tej sále sa dá hlasovať raz, dvakrát za deň, nie o stovke návrhov.

Nuž a na záver ešte klasika – Kedysi Matovičov gramofón Heger tentoraz hrdo svojstojne zapotil: Eduard Heger skonštatoval, že kľúčové boli vládne návrhy. „Tie najdôležitejšie boli odrokované. Zarezali sme kampaňové návrhy, lebo sme ich nepovažovali za správne,“ podotkol iba tak, btw. Našťastie, po septembri už zas môže rozvíjať svoj iba biznis, lebo voliči určite nebudú považovať za správne, aby zas čosi celospoločenské dostal šancu doriadiť. Či zarezať.

Politológ vysvetlil, ČO JE NESMIERNE PRIMITÍVNE, NÍZKE A HLÚPE
"Je nesmierne hlúpe, nízke a primitívne, ak má niekto potrebu tancovať na hrobe vynikajúceho umelca a otca troch detí iba preto, že je frustrovaný z morálne nezvládnutej covidovej krízy alebo z jeho politických názorov." Citát Eduard Chmelár Názor... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme