Ruské jadrové zbrane prevážajú do Bieloruska (VIDEO)
26 | 05 | 2023 I Milan Laca

Rusko začalo presúvať nestrategické jadrové zbrane do Bieloruska.

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko povedal, že Rusko začalo presúvať nestrategické jadrové zbrane do pripravených skladov v jeho krajine.

Putin podpísal!

Lukašenko povedal, že 25. mája ho ruský prezident Vladimir Putin informoval o podpísaní dekrétu „o akciách na rozmiestnenie jadrových zbraní v Bielorusku“. „Vo vývoji toho, čo bolo povedané ústne, bolo prijaté rozhodnutie. Museli sme pripraviť skladovacie priestory a podobne. Urobili sme to, takže presun jadrových zbraní sa už začal, “povedal bieloruský prezident.

Washington posiela ZÚRIVÝ ODKAZ KYJEVU: Vyjadrili sme sa sakramentsky jasne!
Washington vyšetruje správy, že americká vojenská technika bola použitá pri nájazdoch na Rusko, uviedol v stredu predstaviteľ Bieleho domu a varoval Ukrajinu a proukrajinské sily pred použitím americkej techniky na útoky vo vnútri Ruska. Téme sa... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Lietadlá už majú

Už 4. apríla povedal ruský minister obrany Sergej Šojgu, že jednotlivé lietadlá bieloruského letectva sú schopné niesť jadrové zbrane, keďže boli na ne upravené. „Časť bieloruských útočných lietadiel získala schopnosť zasiahnuť nepriateľské ciele jadrovými zbraňami,“ povedal minister. Poznamenal tiež, že bieloruská armáda už dostala komplex Iskander-M, z ktorého je možné odpaľovať jadrové rakety.

Ruský Iskander v akcii

Konali rýchlo

Vladimir Putin oznímil rozhodnutie rozmiestniť nestrategické jadrové zbrane v Bielorusku 25. marca. 25. mája podpísali ruskí a bieloruskí ministri obrany Sergej Šojgu a Viktor Chrenin dokumenty, definujúce postup skladovania takýchto zbraní v špeciálnych zariadeniach.

Studená sprcha pre Zelenského
Krajiny NATO sú podľa jeho šéfa Stoltenberga v ostrom spore o členstvo Ukrajiny v aliancii. Nevyzerá to, že by sa urovnal do začiatku konania samitu vo Vilniuse v polovici júla. Tak znie informácia rakúskeho spravodajského webu orf.at. Ukrajina... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme