Baťo odkazuje Krajniakovi, Hegerovi a Matovičovi: Mali by ste CHODIŤ PO KANÁLOCH!
25 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Exminister práce Milan Krajniak (Sme rodina) chce, aby úradnícka vláda predložila do parlamentu návrh rozpočtu už do konca augusta. "Ono to chce byť obzvlášt vyberaný druh zákerného podliaka, aby človek dokázal z vlastného zlyhania urobiť zbraň proti vláde, ktorá po ňom musí upratovať bordel. Je to rola, na ktorú sú Krajniak s Matovičom dobre osobnostne vybavení," ohodnotil návrh novinár Rado Baťo.

Krajniak predpokladá, že Ódorova vláda nezíska v parlamente dôveru a podľa ústavného zákona o dlhovej brzde tak bude musieť predložiť vyrovnaný rozpočet. V uznesení navrhol zmeniť termín z 15. októbra na 31. augusta s tým, že krátko pred septembrovými voľbami bude viac času na politickú debatu o reálnom, teda deficitnom rozpočte. 

Premiér Ľudovít Ódor vraví, že skrátenie lehoty na prípravu vyrovnaného rozpočtu skomplikuje vláde situáciu. S lídrami politických strán chce hovoriť o tom, či ich k podpore takéhoto návrhu vedú vecné dôvody alebo „ide len o to, aby sa nám skomplikoval život“.

Rozpočtoví podliaci

"Ono to chce byť obzvlášt vyberaný druh zákerného podliaka, aby človek dokázal z vlastného zlyhania urobiť zbraň proti vláde, ktorá po ňom musí upratovať bordel. Je to rola, na ktorú sú Krajniak s Matovičom dobre osobnostne vybavení. Pripomeňme si, že Matovičova a Hegerova vláda hospodárili tak, že slovenské verejné financie sú z hľadiska dlhodobej udržateľnosti v najhoršom stave v histórii. Dlhová brzda s takouto situáciou počíta a núti nezodpovednú vládu predložiť do parlamentu vyrovnaný rozpočet," vysvetľuje Baťo na sociálnej sieti.

Podľa neho sa tomuto politickému trestu Hegerova vláda vyhla tým, že sa po dlhom a zbytočnom trápení rozpadla a prezidentka už nemala inú možnosť, ako poslať ich kade ľahšie. Nová Ódorova vláda by sa sankcii mohla vyhnúť, ale podmienkou je získanie dôvery v parlamente.

Dialóg s hluchým, alebo zas argument "lebofico"
Vlády, v ktorých bol Igor Matovič (OĽANO), zrušením plného trinásteho dôchodku a zmrazením minimálnych dôchodkov "ukradli" seniorom 2,2 miliardy eur za tri a pol roka vládnutia, uviedla podľa webu teraz.sk Jednota dôchodcov Slovenska... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Predstavitelia nepríčetného vládnutia robia Čaputovej vláde problémy

"Exminister Krajniak, namiesto toho, aby v hanbe chodil po kanáloch, prišiel s nápadom prinútiť úradnícku vládu predložiť vyrovnaný rozpočet už pred voľbami do konca augusta, namiesto tradičnej polovice októbra. Postranným motívom je vraj vydieranie vlády, aby nevymenila šéfa SIS. Ochotne sa pripojil Matovič, ktorý predsa nemohol premeškať príležitosť pridať sa k ukážkovému chrapúnstvu tohto druhu," konštatuje novinár.

Baťo pripúšťa, že s návrhom vyrovnaného rozpočtu by sa dalo politicky pohrať a urobiť z neho kreatívny odpočet Hegerovho, Matovičovho a Krajniakovho nepríčetného vládnutia v posledných troch rokoch. Lenže Ódorova úradnícka vláda je v špecifickej situácii a nemá ani reálnu motiváciu pustiť sa do ozajstnej predvolebnej ruvačky, obhajuje Čaputovej vládu Baťo.

Rado Baťo si ani tentokrát smerom k Igorovi Matovič servítku pred ústa nedával. Zdroj: FB / Rado Baťo

Hegerova zombie vláda mala byť dávno preč

"To, že Krajniak a Matovič majú ešte niekoľko mesiacov k dobru na podlé hry, je len ďalším z dlhého radu nepríjemných dôsledkov rozhodnutia udržať Hegerovu zombie vládu v kreslách čo najdlhšie a vyhlásiť predčasné voľby až v septembri. Akurát ľutujem voličov, ktorí si myslia, že takýchto podliakov je potrebné naďalej držať v politike," uzavrel novinár.

ZA TOTO MUSIA PADAŤ HLAVY! Polícia SR to prehnala
K incidentu medzi slovenskou políciou a dvoma opitými americkými vojakmi vo Zvolene neďaleko vojenskej základne Lešť sa na sociálnej sieti vyjadrila aj Polícia SR. Nie však tak, ako by mnohí čakali! "Vraj Slováci nemajú čo pindať, pretože, podržte... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik