Keď prehovoria tupci
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Pozerať politické diskusie v televízii je tak trochu sado-masochizmus. Ani nie tak kvôli účinkujúcim pozvaným politikom, ako skôr pre „festival premúdrenosti“ ich moderátorov. Včera ma takto „nadchla“ podvečerná relácia, v ktorej hosťoval Mikuláš Dzurinda so Zsoltom Simonom. Nie, aj keď nikdy týchto pánov voliť nebudem (ani som nevolil), očarili ma.

Boli osviežením už tri roky trvajúcich trápnych vystúpení ešte trápnejších „protikorupčných a protimafinánskych“ akože politikov. A keď moderátorka vytiahla dokrútku s Naďom, uvádzajúc ju slovami, z ktorých bolo cítiť, že sa doslova trasie na ňou vyvolaný knflikt v štúdiu, Mikuláš Dzurinda ju doslova sfúkol ako hromničnú sviečku po búrke slovami „nie, na TO nebudem reagovať“.Slovom TO myslel Naďa a úsmevom, ktorý sprevádzal jeho reakciu o nereagovaní dal najavo moderátorke, že on žije v úplne inom svete inej politiky, ale aj hodnôt, múdrosti a inteligencie ako ona s Naďom a spol.

Politikom nemusíme lízať zadok, ale ak je za čo, môžeme si ich vážiť

A sem zaraďujem aj spomínaných dvoch pánov. Nie, nebudem ich voliť, ale, opakujem, ako volič, ako bývalý novinár, ktorý s nimi bol aj v pracovnom kontakte, stále si ich vážim, aj keď často nesúhlasím. Lebo ma oslovujú myšlienkou. Nie drístami, ako celý slávny mainstream a ním adorovaná „vláda zmeny“, ktorá sa rozpadla rýchlejšie, ako hrad z piesku na pláži pri mori. Jediné, čo tu ten vládny primitivizmus za tri roky predviedol, čo sa týka zmeny, bolo to, že skrátil diletantizmom svojich „najmúdrejších“ predstaviteľov štvorročné volebné obdobie na trojročné. A ten moderátorský koncert tuposti? Zabával som sa, ako školil „cyklista“ moderátorku a ona nechápala. Nebola schopná, nielen ochotná pochopiť. Niet nič trápnejšie v moderátorskom povolaní, ako sa vyhrážať pozvanému hosťovi tým, že mu ako moderátor vypnem mikrofón, alebo, že „tu moderujem ja“. To je také profesionálne zlyhanie – teda, za čias kvalitnej žurnalistiky bolo, že sa to vždy končilo uterákom, hodeným moderátorom do ringu.

Iba hlupák nechce rozumieť faktom a argumentom a melie si svoje noty

To platí tak pre novinárov, ako aj pre nimi spovedaných politikov. Lenže, kto sa sám seba vyhlási za hviezdu celodennej oblohy (platí tak pre mainstream, ako aj pre straníckych tupcov), oslní iba nadpriemerne mentálne nedostatočných jedincov, teda, kópie svojho úbohého prízemného, no nesmierne sebavedomého JA. V týchto dňoch sa ukazuje úplne naplno odbrzdená hlúposť, ktorá nám vytvárala v uplynulých troch rokoch spoločnosť takmer všade, ak ste práve neušli niekde do opustených horských dolín, kde ešte aj riziko stretu s medveďom bolo menšie zlo, ako každodenný kontakt s takto hlúpou politicko-mediálnou scénou.

Naozaj pripustíme zas reprízu?

Prečo sa vlastne čudujeme marazmu, v ktorom sme sa ocitli? Lebo voľby vyhrával vždy hlavný mediálny prúd so svojou agresívnou tupou a bezmyšlienkovou ideologickou propagandou. Nikde však nie je napísané, že to tak musí byť aj v nastávajúcich predčasných voľbách. Stačí z nich z pohľadu voliča vyradiť egoistických politizujúcich hlupákov, zneužívajúcich či už politickú, alebo mediálnu moc. Nie je predsa nič jednoduchšie.

Budeme mať iba taký parlament a vládu, aké si zvolíme. A čo si zaslúžime, ak sa na voľby a ponuku v nich vykašleme.

FICO: Prestaňte hrať svoje POLITICKÉ HRY! Podstatné je zastaviť zdražovanie
Predseda Smeru-SSD Robert Fico vyzýva na Telegrame SASKU, Sme rodinu a OĽaNO, aby prestali hrať svoje politické hry a podporili žiadosť na vládu, aby schválila skrátené legislatívne konanie a aby poslanci mohli už tento týždeň v parlamente vyriešiť... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik