Zlý začiatok, alebo problémy s pamäťou nového ministra vnútra
16 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Na zlý začiatok, alebo na problémy s pamäťou nového ministra vnútra poukazuje poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok. Inak sa podľa neho nedá vysvetliť to, čo narozprával v rozhovore pre DenníkN Ivan Šimko, ktorý je aktuálne na čele ministerstva vnútra.

Matúš Šutaj Eštok poukazuje na tvrdenie Ivana Šimka, ministra vnútra, ktorý v rozhovore pre Denník N uviedol, že "...vraj ten, kto vymyslel § 363 nemal o demokracii ani šajnu a nechápe, ako môže existovať niečo, čo nie je preskúmateľné," cituje Šutaj Eštok.

"Oprávnenie generálneho prokurátora zrušiť právoplatné rozhodnutia v prípravnom konaní bolo dielom vtedajšieho ministra spravodlivosti Daniela Lipšica, ktorý tento paragraf neskôr hromadne využíval v prospech svojich klientov ako obhajca, ale ako špeciálny prokurátor je jeho najväčším kritikom. Toho času poslanec Šimko v parlamente hlasoval ZA nový Trestný poriadok, ktorého súčasťou bolo aj spomínané oprávnenie generálneho prokurátora," vysvetľuje Šutaj Eštok.

"Buď po 17 rokoch zmenil názor na tento mimoriadny opravný prostriedok, ktorý bol prijatý aj jeho hlasom a v tom prípade by bolo z jeho strany korektné povedať, že vtedy sa mýlil, alebo pred 17 rokmi ani nevedel, o čom hlasuje čo je ešte horšie," dodáva poslanec NR SR, člen strany Hlas - SD.

Opodstatnenosť § 363 podľa Šutaja Eštoka vychádza z toho, že garantom zákonnosti v prípravnom konaní má byť prokurátor, čo opakovane vo svojich rozhodnutiach zdôraznil Najvyšší súd SR a Ústavný súd SR.

"To sú inštitúcie, ktorých názory majú byť v otázke spravodlivosti relevantné," konštatuje Šutaj Eštok.

Šimko "sklamal" na celej čiare už v prvý deň

Ak však niekoho naozaj sklamal, tak štváčov, plných demagogickej nenávisti a majiteľov jednej jedinej pravdy. Od hlavy štátu, cez jej poradcov až po služobnícky v predklone moci úslužný mainstream. Ivan Šimko si totiž hneď v prvý deň úradu na čele ministerstva vnútra "dovolil" aj iný, ako povolený názor. Tak poďme na to!

Viac v článku:

Šimko "sklamal" na celej čiare už v prvý deň
Ak však niekoho naozaj sklamal, tak štváčov, plných demagogickej nenávisti a majiteľov jednej jedinej pravdy. Od hlavy štátu, cez jej poradcov až po služobnícky v predklone moci úslužný mainstream. Ivan Šimko si totiž hneď v prvý deň úradu na čele... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik