Šimko "sklamal" na celej čiare už v prvý deň
16 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ak však niekoho naozaj sklamal, tak štváčov, plných demagogickej nenávisti a majiteľov jednej jedinej pravdy. Od hlavy štátu, cez jej poradcov až po služobnícky v predklone moci úslužný mainstream. Ivan Šimko si totiž hneď v prvý deň úradu na čele ministerstva vnútra "dovolil" aj iný, ako povolený názor. Tak poďme na to!

Pamätáte sa, ako sa najmä počas politických diskusií nedávneho víkendu strápňovali mnohí pseudodemkrati a im verne slúžiaci rektálni alpinisti v najrôznejších mainstreamových a moderátorských pozíciách? Fica treba zavrieť, Fica treba odstrániť, Fico sa musí ospravedlniť, hanbiť a neviem ešte čo. Možno aj rituálnu samovraždu niekde na terase JOj alebo pri jazierku Markízy vykonať. A princeznej v paláci už len zlatá hviezda na čele chýba. A zrazu je ako zázrakom všetko inak - pretože ktosi si dovolil povedať vlastný názor. A nielen minister vnútra Ivan Šimko. "Nákaza" totiž chytila aj predsedu vlády. Teda, aby bolo jasné, toho, čo je od včera povereným premiérom.

Takže, ono je to naozaj v demokracii akosi inak

V takej, ktorá je považovaná za slušnú, nie v tej opileckej oplzlej a rozhľadom primitívnej kaviarenskej a diktátorskej. Tej, ktorú nám tu predvádzali bezmocní "mocní" politici a po moci bažiaci bezmocní a duchom nemocní novinári. Čo si to minister Šimko dovolil? A zjavne bez konzultácií a už vôbec bez akéhokoľvek súhlasu investigatívcov? Nuž toto povedal, výrok je parafrázovaný, citovaný z dennikn.sk: "Nový minister vnútra Ivan Šimko hovorí, že výroky Roberta Fica o Sorosovi a amerických agentoch berie ako súčasť politického zápasu, kde sa hovoria aj nezmysly. Slovensko a aj celý svet sú podľa neho vo vážnej hybridnej vojne a Rusko sa snaží oslabiť protivníka zvnútra. „Treba s tým počítať a usilovať sa to riadne vo voľbách poraziť.“" Toľko citát. Tam to nijako nekomentovali, veď aj prečo. Asi preto, že Šimko sa jasne vysmial všetkým, ktorí žiadali za nehoráznosť kritizovať prezidentku dekapitovať verejne na pranieri Roberta Fica. Ivan Šimko povedal v tom istom citáte aj iný, mimoriadne dôležitý odkaz - oponenta v demokracii porážame v demokratických voľbách. Teda, toto ďalšie už nepovedal, ale usudzujem ja, že nie v paláci trebárs pionierov, alebo v propagandistických centrálach mainstreamu.

Chce to iba krátku pamäť, ale o čosi dlhšiu, ako je priemer u dnešných novinárov

Ivan Šimko bol súčasťou takzvanej "Moravčíkovej" vlády ako jej podpredseda pre legislatívu. (Vláda Slovenskej republiky od 15. marca 1994 do 13. decembra 1994) Bola to vláda pokoja a slušnosti. To si z fungujúcich novinárov buď nikto nechce pamätať, alebo ju proste nezažil. Nechcem tu však vypisovať ódy na Ivana Šimka. Hoci sme spolužiaci zo školy, vážime sa navzájom, tykáme si a rešpektujeme sa bez výhrad. Aj keď on je kovaný "kádéhák" a ja zas sociálny demokrat. O tom je totiž slušnosť. Nevnímať inú  politickú orientáciu ako akt nepriateľstva, neklamný prejav opíc, dezolátov a konšpirátorov. Rešpektovať sa navzájom, vnímať aj iné názory a hodnoty ako tie výhradne svoje a tak... Lenže slušnosť, to je niečo, čo treba mať v krvi, nie na výplatnej páske. A potom ešte v hlave a v srdci. To sa však dnes už nenosí a ani neželá. Príkladom môžu byť tie tematicky jednovaječné víkendové diskusie. Príkladom je ideologická slepota a propagandistická nadpráca mainstreamu a politická negramotnosť samotných mnohých politikov, vrátane hlavy štátu.

A teraz puknú od jedu, ideme o stupienok vyššie

Nááádherný paradox a zároveň lekcia - opäť na dennikn.sk, toto budú dlho predýchavať najmä tí, ktorých popisom práce je na tlačovkách dávať otázky typu " a s kým pôjdete", prípadne "a s kým nepôjdete", alebo rovno "a budete rokovať s Ficom"? Tie otázky ma ani tak neiritujú, invencia žurnalistického autobusu, posúvajúceho sa od tlačovky k tlačovke a od volieb k voľbám už dávno ani zďaleka nedosahuje intelektuálne schopnosti môjho dunča z útulku. Irituje ma (eufemizmus), že predseda, teda, pre presnosť, poverený predseda vlády Ľudovít Ódor im povie toto a oni nič, ani nepreglgnú: "Ak bude záujem o konštruktívnu diskusiu, apriori v prvom rade nevylučujem nikoho,“ povedal nový premiér." Toľko citát a ja dodám iba to, že tým reagoval na otázku, či bude rokovať "aj" s Ficom.

To je ako dostať mokrým vechťom po hube a oni nič

Oni si naďalej nenávidia, ohovárajú, dezinformujú, fabulujú, vytvárajú si mocenské schémy, budujú tábory prijateľných a neprijateľných a strááášne sa tým strápňujú, no nevedia o tom. Civilizácia je totiž niekde inde, už dávno sa nerežú skalpy nositeľom iných, ako ich názorov a nevešajú sa za opasok. Škoda vysvetľovať. Veď slovo skalp bolo jedným z prvých verejne vyslovených z úst toho trápne odvolaného nového premiéra po voľbách v roku 2020. Pamätáte sa na Kičuru? Tam to zaznelo. A potom sa zjavila bábkoherečka s pexesom. A okamžite aj mainstreamoví snajperi všetkého, čo je opozičné. Proste, duté hlavy.

Ale áno, ide o prezidentkinu vládu

Zdá sa, že už v prvý deň novej poverenej vlády tu na Slovensku zavial veľmi mierny vánok normálnosti. A to práve zo smerov prezidentkino-vládnych. Zo strany jej poradcov však zjavne omylom a tak, ako píše politológ Chmelár aj zjavne protiústavne zloženej vlády. Za to však treba ďakovať politickej verchuške v mainstreame. Teda, presnejšie, politizujúcej verchuške. Ako je to s tým "kto čím zachádza, ten tým aj schádza"? Každá nová vláda by mala dostať sto dní. S výnimkou tejto. Ale aj keby dostala iba desať, potom ten prvý nebol z najhorších. Naznačil, ako hlboko sa "mýlili" (eufemizmus) majstri demagógie a politickej propagandy. Naznačil to tým, ktorým sa chce rozmýšľať. A tých rozhodne nehľadajte nikdy na strane samozvaných majiteľov pravdy. Nemajú totiž na to "hardvér".

Kollár a jeho inšpirácie americkými sektami
Pokrok nezastavíš. Kým "veriaci" v jeho božstvo Igora Matoviča nie sú schopní vidieť inú realitu, ako tú, ktorú im nadiktuje majiteľ OĽaNO, dokonca, už žiadnu realitu, iba zjavenia Igorove, tak Kollár posunul "sektárstvo" na Slovensku na vyššiu... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik