Kollár a jeho inšpirácie americkými sektami
15 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Pokrok nezastavíš. Kým "veriaci" v jeho božstvo Igora Matoviča nie sú schopní vidieť inú realitu, ako tú, ktorú im nadiktuje majiteľ OĽaNO, dokonca, už žiadnu realitu, iba zjavenia Igorove, tak Kollár posunul "sektárstvo" na Slovensku na vyššiu úroveň. Rev v sále Programového snemu Sme-rodina, frenetické mávaniu rukami, nohami a zástavami a do toho vrieskajúci, tentoraz zas majiteľ tohoto "politického" zoskupenia. Hulákajúci, navádzajúci na skandovanie.

Kým Igor Matovič definitívne opustil rovinu zdravého rozumu - napríklad statusom, ktorý následne citujem bez akého koľvek zásahu, Boris Kollár sa rozhodoval konkurovať Moonovcom. Alebo ich aspoň kopírovať. Ale najskôr Matovič ako Old Shatterhand u seba, na profile: "PRED 50 ROKMI zomrel Old Shatterhand, vlastným menom Lex Barker. Bolo to takto … 11. mája 1973 sa Lex Barker vybral do ulíc New Yorku, z čista jasna dostal infarkt a zomrel. Nevie sa, ako presne to bolo, ale legenda hovorí, že Lexovi pípla sms zo Slovenska, že som sa narodil … a tak sa rozhodol, že mi predá úlohu chrániť dobrých a ísť zlým ľuďom pokrku,)..."

A k tomu statusu Matovičom pridaná fotečka s červeným bratom (ale on červených nerád, tak ako to vlastne myslel?)

A teraz ku Kollárovi, už je čas

Nie, nepomýlil si programový snem slovenskej politickej strany s poslednými minútami pred finále americkej súťaže v ragby. On to spravil zámerne. A to je ešte to lepšie z toho horšieho, čo sa v sobotu u Kollárovcov odohralo. Vyrevovať body programu spoza kecpultu a čakať na hlučnú reakciu publika, ktorá mohla ísť pokojne do súťaže s reakciou rowdies po víťaznom góle ich idolov, to je u nás nateraz nóvum. Ponúkať politiku ako nechutný futbalový zápas, no... Kollár zjavne vie, že oslovuje extrém. A chce hlasy extrému. Hlasy zurvalcov, hlasy politických rowdies. Už menej záleží na tom, že okrem akejsi pôžičky - navonok bezúročnej, čo neznamená, že nie nenávratnej (to je taký typický politický slovenský "otento", doplňte si sami vhodný výraz), zopakoval svoj nesplnený program z volieb v roku 2020. Presnejšie, z volebnej kampane pred nimi. Iba inými slovami a zdesaťnásobenou intenzitou hlasu.  

Správanie sa publika v mnohom pripomínalo príslušníkov sekty počas kázne kazateľa

Ale, dajme si najskôr obrázok, ktorý v nie zámernej náhode hovorí vlastne za všetko. Taktiež pochádza zo sociálnej siete, tentoraz však z profilu Borisa Kollára

No, ak je normálne to správanie, tie umelo vyvolané emócie, ten fanatizmus, tá adorácia straníckeho božstva, potom áno

Samozrejme, nechýbali Kollárove fanúšičky (eufemizmus u tých mladších) bez rozdielu veku.  Obdivovali najsamca v akcii, revúceho leva, pána saván a polopúští.

Je čas pripomenúť si význam slova sekta

Hovorovo je sekta výraz pre skupinu, ktorá radikálnym spôsobom zastáva ideologické alebo náboženské ,alebo náboženstvu podobné názory odlišné od základných hodnôt „väčšiny“ spoločnosti. V bežnej predstave je pojem spätý so skupinou radikálov zhromaždených okolo charizmatickej osobnosti.

Tak, už máme na Slovensku dve až tri sekty, začínam mať pocit, že tri - dve skrachované v doterajšej politike a tretiu, derúcu sa do tej poseptembrovej. Inak, v súčasnosti - jeden príklad: Polícia v Keni v nedeľu objavila telesné pozostatky ďalších 26 ľudí, ktorí boli členovia miestnej sekty a vyhladovali sa na smrť. Počet mŕtvych tak za posledné tri dni vzrástol na 47, informovala agentúra AFP..

Takže, máme radi sekty? Fajn, nakúpte si vrecia, nikto to za vás totiž nespraví. Preventívne. Alebo ich nevoľte, ste predsa národ kresťanov. Teda, sme. Alebo už nie? Stačí, že Sme rodina? Ale tak si vravia práve v prostredí siekt.

Odborári v U. S. Steel vyhlásili štrajkovú pohotovosť
Odborári v U. S. Steel vyhlásili štrajkovú pohotovosť. Hovoria, že ani po piatich kolách kolektívnych rokovaní sa s vedením nedohodli na kolektívnej zmluve. Odbory žiadajú vyššie platy, zamestnávateľ chce predĺžiť pracovný čas. Štrajková... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik