Ostro sledovaní z juhu: O Ficovom spore s prezidentkou píšu aj maďarské médiá
15 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Predseda Smeru minulý týždeň označil ekonóma, ktorý povedie slovenskú úradnícku vládu, za Sorosovho človeka. Maďarský portál mandiner.hu si v tejto súvislosti všíma diskusiu v komerčnej televízii.

Mandiner.hu zaujala diskusia, v ktorej sa stretli Robert Fico a Eduard Heger. Ten zdôrazňoval potrebu pokojnej krajiny a Ľudovíta Ódora považuje vďaka jeho minulosti za ideálneho premiérskeho kandidáta. Robert Fico nesúhlasil a argumentoval tým, že Ódor je z rovnakého názorového, ale aj finančného podhubia, ako prezidentka.

Dvaja bývalí premiéri

Hosťami nedeľnej diskusnej relácie komerčnej stanice Markíza „Na telo“ boli predseda Smeru Robert Fico a predseda demokratov Eduard Heger. Robert Fico priznal, že on a hlava štátu sú v otvorenom konflikte, pretože ich postoje sa líšia – cituje Mandiner.hu slovenského politika 

Ostrá diskusia

Eduard Heger v diskusii zdôraznil, že podľa neho „nenávisť medzi ľuďmi budovať netreba. Slovensko si zaslúži pokojnú krajinu“.

Noviny dodali, že Fico sa vyjadril k vymenovaniu Ľudovíta Ódora, ktorý povedie úradnícku vládu. Fico povedal, že  Lajos Ódor bol kandidátom strany Most-Híd, keď bol vo vláde so Smerom. 

Dopadli ako "sedláci u Chlumce"
"Všetci ministri odchádzajúcej vlády sa sami chvália a vytešujú, akú skvelú prácu odviedli" - hodnotí koniec vlády "národnej katastrofy" na sociálnej sieti niekdajší minister financií Ladislav Kamenický. A pridáva k ich samochvále aj svoj... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Rozdielne názory

„Ódor urobí presne to, čo od neho Zuzana Čaputová očakáva,“ upozornil Fico.

Heger Ódora označil za „popredného slovenského ekonóma“, ktorý spolupracoval s viacerými politikmi a prostredie veľmi dobre pozná.  Domnieva sa však, že Ódorova vláda nedostane od parlamentu dôveru. K tomu sa pridal aj Fico, ktorý poznamenal, že Smer Ódorovmu kabinetu dôveru nevysloví, uzavrel Mandiner.

Ficova kritika relácie

Fico skritizoval debatu na TV Markíza, kde bol sám jedným z hosťov. Nepáči a mu, že nedostali priestor aj iné dôležitejšie témy, ako je „emočný stav“ prezidentky Zuzany Čaputovej. Ak pani prezidentke vadí kritika, vadí jej aj demokracia, tvrdí líder opozície.

Fico o relácii Na telo: POL RELÁCIE O EMOČNOM STAVE PREZIDENTKY A O ÚPADKU SLOVENSKA ANI SLOVO
Fico skritizoval debatu na TV Markíza, kde bol sám jedným z hosťov. Nepáči a mu, že nedostali priestor aj iné dôležitejšie témy, ako je „emočný stav“ prezidentky Zuzany Čaputovej. Ak pani prezidentke vadí kritika, vadí jej aj demokracia, tvrdí... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik