Dopadli ako "sedláci u Chlumce"
14 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Všetci ministri odchádzajúcej vlády sa sami chvália a vytešujú, akú skvelú prácu odviedli" - hodnotí koniec vlády "národnej katastrofy" na sociálnej sieti niekdajší minister financií Ladislav Kamenický. A pridáva k ich samochvále aj svoj pohľad.

"Ministri odchádzajúcej Hegerovej (predtým Matovičovej) vlády sa predháňajú v sebauspokojovaní ako výborne a reformne viedli Slovensko posledné tri roky. Vláda Matoviča a Hegera však dopadla ako sedláci u Chlumce, teda veľmi zle. Nielenže sa úspešne rozpadla, ale ešte aj jej torzo sa utopilo v škandáloch, pričom dokonca ministri v demisii odovzdávali svoje poverenia. No hanba na 100 rokov." Píše Ladislav Kamenický. 

K "sedliakom pri Chlumci"

„Nemôžeme to nechať len tak byť,“ rozhodli sa raz istí sedliaci. A tak sa zišli sa na panstve v Náchode a Chlumci nad Cidlinou vo východných Čechách a vo februári 1775 tam založili sedliacku radu. Chceli si presadiť svoje a napokon ich cisárske vojsko pripravilo aj o gombíky na gaťoch.

Ladislav Kamenický. FOTO - TASR

Naspäť ku Kamenickému

"Veľmi komicky vyznievajú vyjadrenia jednotlivých ministrov, ktorí po poslednej vláde nešetrili úsmevmi na všetky strany, akoby si vôbec neuvedomovali, kam doviedli Slovensko a jeho obyvateľov. 

Ešte tragikomickejšie mi pripadala tlačová beseda štátneho tajomníka na ministerstve financií, ktorý tam stál sám ako kôl v plote, bez svojho ministra pre všetko p. Hegera a snažil sa všetkých Slovákov presvedčiť, že im je vlastne výborne, lebo jemu to hovoria čísla." Hodnotí posledné chvíle "hegerovlády" Ladislav Kamenický.

Takže - iba ak nie!

"Nie p. Klimek, za 3 roky vlády, ktorej ste asistovali, je Slovensko enormne zadlžené, reálne mzdy ľuďom klesli, seniorom klesli ich reálne dôchodky, máme jedno z najvyšších zdražovaní v eurozóne, životná úroveň ľudí sa enormne prepadla a v mnohých slovenských rodinách doslovne zavládla chudoba.

Žiaľ, toto je pravdivý obraz Slovenska po trojročnom bačovaní Matoviča, Hegera, Vlčana, Naďa, Remišovej a spol. a nepomôžu vám, žiadne tabuľky, lebo ľudia to pociťujú denne na vlastnej koži!" tvrdí na sociálnej sieti Ladislav Kamenický.

Prezidentka zverejnila zoznam členov vlády odborníkov
Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok zverejnila zoznam členov vlády odborníkov. Premiérom sa stane doterajší viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor. Vládu odborníkov vymenuje hlava štátu v pondelok (15. 5.). Podpredsedníčkou vlády... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme