Lindtner: Médiá propagujú zločinecké metódy režimu
16 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý sudca a súčasný advokát David Lindtner tvrdí, že za posledných dvoch vlád (Igora Matoviča a Eduarda Hegera) sa Slovensko stalo hybridným režimom.

Hybridný režim

Lindtner sa tiež vyjadril, že vláda podľa neho neohrozuje len princípy právneho štátu, ale aj štátu ako takého. Pýta sa, či je Slovensko vlastne ešte z politologického hľadiska štátom. Obáva sa, že okrem jazyka, vlajky a štátneho znaku už tie atribúty štátu úplne nenapĺňa.

„Slovensko je hybridným režimom. Má prvky, ktoré sú vlastné zločineckým režimom a má aj demokratické prvky. Otázne je, že ktoré z nich majú prevahu,“ hovorí advokát.

Lindtner ako advokát pomáhal aj predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi a bývalému ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. O Ficovom vydaní na väzobné stíhanie rozhodoval parlament, nakoniec ho však neodsúhlasil. Kaliňák bol istý čas aj vo väzbe.

Pokiaľ ide o vyšetrovateľov NAKA okolo Jána Čurillu, ktorí boli obvinení zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti, nahrávky v ich prípade poukazujú na manipulácie trestných konaní z ich strany.

Fico o relácii Na telo: POL RELÁCIE O EMOČNOM STAVE PREZIDENTKY A O ÚPADKU SLOVENSKA ANI SLOVO
Fico skritizoval debatu na TV Markíza, kde bol sám jedným z hosťov. Nepáči a mu, že nedostali priestor aj iné dôležitejšie témy, ako je „emočný stav“ prezidentky Zuzany Čaputovej. Ak pani prezidentke vadí kritika, vadí jej aj demokracia, tvrdí... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Propagandistické médiá

„Mediálna obhajoba sa tu začala až po tom, ako sa začala mediálna obžaloba,“hovorí Lindtner ako reakciu na výhrady špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, vlády a médií, že predstavitelia opozície sa k jednotlivým kauzám vyjadrujú na tlačových konferenciách. Podľa Lindtnera to boli práve vyšetrovatelia, prokurátori, niektorí sudcovia a mainstreamové médiá, kto sa do opozičných politikov pustil verejne a mediálne.

Lindtner otvorene nazýva médiá hlavného prúdu propagandistickými a tvrdí o nich, že propagujú konkrétne zločinecké metódy režimu. „Pokiaľ proti vám stojí táto mediálna mašinéria, je ťažko sa obhájiť. Verejnosť vás vníma ako dopredu odsúdeného… Obhajobe často neostáva nič iné, ako sa mediálne brániť,“ myslí si Lindtner.

Podľa Lindtnera je krivenie práva také očividné, že len tá verejnosť, ktorá je indoktrinovaná a nechce sa detailnejšie zaoberať politikou, tomu dokáže veriť. Médiá podľa neho nastavujú titulky tak, aby verejnosti predpisovali jasný a vyhranený názor. To sa vraj stalo aj v prípade vydania trestného rozkazu na guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra. „Išlo o titulok v médiách ´máme odsúdeného guvernéra NBS´ a to stačí,“ hovorí Lindtner.

PORUŠIL Naď v súvislosti so stíhačkami infozákon?
Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď sa v relácii TA3 V politike vyjadril, že budúci pondelok zverejní právnu analýzu k stíhačkám MiG-29 darovaným Ukrajine. Reagoval tak na poslanca Národnej rady SR Erika Tomáša (Hlas-SD), ktorý... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik