Blanár: ČO JE TEDA HOAX A ČO PRAVDA O VOJNE NA UKRAJINE?
13 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Vojna na Ukrajine je bojom dvoch veľmocenských blokov. Ruska a USA so Západom. Áno, takéto tvrdenia zaznievajú počas celého konfliktu, ale kým spočiatku to bolo atlantistami a podporovateľmi vojnových riešení označované za hoax a propagandu, v súčasnosti to priznávajú už aj samotní Američania. Len potvrdzujú to, čo sme na Slovensku mali odvahu hovoriť my, v strane SMER-SD, ale občas sa „preriekli“ s pravdou aj koaličníci. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer - SSD).

Preriekla sa?

"Keď som bol pred viac ako rokom v televíznej diskusii s predsedom poslaneckého klubu OĽANO M. Šípošom, tak som mu musel pustiť nahrávku z parlamentného vystúpenia vládnej poslankyne Anny Záborskej, ktorá povedala doslovne:

„Ukrajina sa dostala do stredu konfliktu medzi veľmocami.“ Odhodlane to totiž odmietal uznať, i keď jeho kolegyňa to priznala," pripomína Blanár vo svojom statuse.

Bidenov bianko šek

Upozorňuje aj na to, že republikánsky guvernér Floridy a kandidát na amerického prezidenta Ron DeSantis zase kritizoval, že administratíva demokratického prezidenta Joea Bidena dala Ukrajine „bianko šek“ pokiaľ ide o financovanie konfliktu tak dlho, ako bude treba bez toho, aby pritom jasne definovala ciele a stanovila zodpovednosť.

A ešte dodal, že cieľom by mal byť mier. A jeho stranícky protikandidát na prezidenta Donald Trump vyhlásil: „Ak budem prezidentom, vojnu na Ukrajine urovnám do 24 hodín.“ A dodal, že chce aby sa Rusi a Ukrajinci prestali zabíjať.

Rusko posilňuje bombardéry! (VIDEO)
Ruské vzdušné sily vytvárajú elitný oddiel bombardovacích lietadiel. Na posilnenie bombardovacieho letectva vo vojnovej zóne uvažujú o nábore dobrovoľníkov z radov pilotov leteckých síl, vrátane tých, ktorí v posledných rokoch odišli do... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Milan Laca

Nezastaviteľné geopolitické ambície

Ale pozrime sa aj do ich konkurenčného politického prostredia, hovorí opozičný politik. Synovec legendárneho prezidenta J. F. Kennedyho, ktorý rovnako ohlásil svoju kandidatúru, ale za Demokratov, povedal nasledovné:

„Buďme úprimní: je to vojna USA proti Rusku, ktorá má v podstate obetovať výkvet ukrajinskej mládeže na bitúnku smrti a ničenia pre geopolitické ambície neokonzervatívcov, často vyjadrené, zmeniť režim Vladimíra Putina a vyčerpať ruskú armádu tak, aby nemohla bojovať nikde inde na svete.“ 

Provojnová propaganda v rozklade

"Myslím, že k slovám Roberta F. Kennedyho Jr. už netreba dodávať nič viac. Iba, že sa nejako tým Demokratom v establišmente USA a aj Demokratom a Progresivcom u nás doma rozpadáva ich provojnová propaganda," uzavrel Blanár.

Ukrajinci už vraj nasadili britské STORM SHADOW! Bombardujú vlastné okupované územie
Veľká Británia potvrdila, že poskytla Ukrajine rakety dlhého doletu Storm Shadow. Možno už sú na Ukrajine a už sú nasadené na bojisku. Napovedal by tomu výbuch v okupovanom Luhansku. K výbuchom došlo aj v okupovanom Melitopole, kde malo dôjsť k... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik