Darček na viac použití
06 | 05 | 2023 I Milan Laca

Prezident Českej republiky daroval Zelenskému legendárnu českú pištoľ CZ 75.

Český prezident Petr Pavel daroval Vladimírovi Zelenskému legendárnu pištoľ CZ 75 s výrobným číslom 22. Na Twitteri to oznámil prezident Českej republiky. Informuje portál Strana.ua.

Prečo?

"Vo februári 2022 Rusko tvrdo narazilo na odolnosť obyvateľov Ukrajiny. V boji im od začiatku pomáhajú aj české zbrane. Na znak úcty k hrdinstvu Ukrajiny som odovzdal legendárnu CZ 75 so sériovým číslo 22 Vladimírovi Zelenskému,“ napísal prezident.

Česi sledujú, ako Hegerovi padá moc
Slovenská vláda je v agónii, Hegerovi padá moc, minister Káčer žiada o uvoľnenie. Česká verejnosť sleduje dianie na Slovensku. Na čelnom mieste o ňom informuje agentúra ČTK na svojom webe novinky.cz. Zdroj novinky.cz neobišiel raritný paradox, že... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Zelenského ocenenia 

1. Začiatkom apríla prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského  v Poľsku vyznamenali Radom bieleho orla. Ide o najvyššie štátne vyznamenanie v Poľsku, jeden z najstarších poľských radov, založený v roku 1705.

2.Vladimír Zelenskyj tiež získal najvyššie ocenenia od vlády Čečenskej republiky Ičkeria v exile - Rad „Čest národa“ a Rad pomenovaný po Džocharovi Dudajevovi. Prezidenta  ocenili za "výnimočné služby a nezištné činy v prospech slobody a demokracie na celom svete a za osobné služby čečenskému ľudu," uviedla tlačová služba prezidentského úradu.

3.Vo februári francúzsky prezident Emmanuel Macron udelil ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému vyznamenanie Rad čestnej légie. Tento rad môže udeliť len prezident republiky za vojenské alebo civilné zásluhy.

zdroj: FB/Petr Pavel

Výrobca - darca

V súvislosti s týmto štátnym darom pripravuje Colt CZ Group charitatívnu aukciu pištole CZ 75 Rad Bieleho leva s výrobným číslom RBL-022. Ide o takzvaný virtuálny odtlačok zbrane, ktorú prezident Pavel odovzdal Zelenskému. Výťažok z aukcie pošlú na zbierkový účet ukrajinského veľvyslanectva v Českej republike, na podporu ukrajinskej armády. Skupina Colt CZ Group venovala už niekoľko svojich výrobkov do dobročinných aukcií, ktorých výťažky smerovali na zbierkový účet ukrajinského veľvyslanectva. V súčte to boli milióny korún.

Odvedení muži hromadne utekajú z Ukrajiny, mnohí sa utopia v ľadovo studenej rieke Tisa
Mnohí ľudia podstupujú aj najväčšie riziko, aby sa dostali do Európskej únie a boli chránení. Ukrajinská pohraničná stráž sa uchyľuje k čoraz radikálnejším prostriedkom a snaží sa všetkými prostriedkami zabrániť odvedeným mužom opustiť krajinu,... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme