Heredoš: Mám toho už PLNÉ ZUBY! Pravda o ovplyvňovaní verejnej mienky (VIDEO)
06 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Miroslav Heredoš, ktorého si pamätáme počas covidu-19 ako aktivistu a iniciátora Voľnej zóny rozbehol „pátranie“ po pozadí agentúry Focus. S jej prieskumami preferencií politických strán sa stretávame vo vysielaní televízií či na stránkach novín pravidelne.

Heredoš hovorí, že Focus cez svojich spolumajiteľov, či už bývalých, alebo súčasných, je schopný ovplyvňovať verejnú mienku. Dokazuje to tým, že jedna zo spolumajiteliek je aktuálnou poradkyňou prezidentky Čaputovej. Okrem Oľgy Gyarfášovej upozorňuje aj na ďalšie mená - na Martina Bútoru, ktorý sa pohyboval v blízkosti takmer všetkých prezidentov. Focus sa podľa Heredoša, ktorý pripomína nahrávku rozhovoru Matoviča a Procházku, postaral aj o to, aby bol prezidentom práve Andrej Kiska. Preto nás Heredoš vyzýva – kým pôjdeme k voľbám, uvažuje.

Kam siaha manipulácia verejnej mienky

„Nneuveríte. To, čo sa deje to je cez všetky čiary a manipulácia verejnej mienky vie dosiahnuť až najvyššie poschodia,“poukazuje Heredoš na zosieťovanie v pozadí prieskumnej agentúry Focus, ktorá vznikla začiatkom 90-tych rokov.

Toto meno poznáte

Poradkyňou prezidentky je Oľga Gyarfášová. Presne tá Oľga Gyarfášová, ktorá kedysi zakladala a spoluvlastní agentúru Focus.

„Spolumajiteľka súkromnej agentúry Focus je radcom našej hlavy štátu a to navyše v čase, keď sa blížia prezidentské voľby a aj FOCUS sa podieľa na mimoriadne pozitívnej prezentácii Čaputovej v očiach verejnosti,“upozorňuje Heredoš a avizuje silný tlak na znovuzvolenie Čaputovej o ktorý sa postará práve Gyarfášová.

Prepadák vládnych strán podľa Ľuboša Blahu
"Podľa prieskumu na Markíze sú všetky vládne strany na úrovni 3-6 percent, čo je taký preplesk, že na ich mieste by som sa rovno odsťahoval do Ameriky, aby sa vyhli povolebnému návalu." Píše na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha zo SMeru -... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

To je TEN Focus

Agentúru Focus založilo už v roku 1991 trio dám Oľga Gyarfášová, Tatiana Rosová (jedno volebné obdobie pôsobila aj v NR SR za SDKÚ) a Zora Bútorová. Bútorová a Rosová stáli aj pri vzniku Inštitútu pre verejné otázky (IVO), ktorého názov vám možno veľa nehovorí, no keď počujete meno Grigorij Mesežnikov, už ste asi v obraze. V IVO tiež pôsobí ďalší bývalý spolumajiteľ Focusu – Martin Bútora. FOCUS dve dekády riadi ich rodinný známy, Martin Slosiarik, pripomína Heredoš.

Pamätáme si však aj Martina Bútoru

Je to ten pán, ktorý mal svojho času blízko k prezidentovi ČSFR Václavovi Havlovi a neskôr bol poradcom prezidenta Michala Kováča. Nuž a počas prezidentovania Andreja Kisku sa v kuloároch rozprávalo, že Kiskove prejavy píše práve Martin Bútora.

Aby toho nebolo málo, pripomeňme si „gazdu“ Procházku

Akosi sa nám tá sieť zamotáva. Heredoš pripomína nahrávku rozhovoru Igora Matoviča (OĽaNO) a Rada Procházku (Sieť).

„Na nahrávke je povedané, že Kiska pred svojou kampaňou na prezidenta začal rok „robiť“ s Focusom a vie kvôli čomu a prečo - kvôli číslam. Dokonca, že mali novinára v denníku SME aby to vedeli "masírovať". Ak to takto funguje, tak to potom by sedeli aj všetky "nafúknuté" čísla, čo mala SIEŤ v 2016 alebo ZA ĽUDÍ v 2020 a všetky informácie, ktoré naznačujú že prieskumy sa dajú manipulovať,“premýšľa Heredoš, ktorý hovorí o podobnom príbehu v preferenciách Hlasu-SD a PS.

ČIERNA NEDEĽA! Prieskum dôveryhodnosti našej vlády: Remišovej TOTÁLNE fiasko
Situácia v Slovenskej politike je pred voľbami prakticky jasná. Zatiaľ čo Smeráci dominujú tak na úplnom chvoste tabuľky sa nachádzajú osobnosti, ktoré mali plné reči sľubov, bojovnosti proti korupcii a rečí, ktoré im zostali doteraz. Príkladom... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Uvažujme vlastnou hlavou

„Odmietnime manipuláciu, majme oči otvorené a žiadne prieskumy neberme ako relevantné, pretože cieľ je dostať do kresla prezidenta opäť Čaputovú a do NR SR iba tie strany, ktoré budú slúžiť opäť systému a opäť sa cez ne vrátime k starým zvykom,“uzatvára Heredoš.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik