Putin opäť navštívil jednotky na Ukrajine (VIDEO)
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok skoro ráno navštívil veliteľstvo ruských jednotiek bojujúcich na Ukrajine. Je to od marca jeho druhá cesta na tamojšie územia ovládané Ruskom, informuje Breitbart.

Druhýkrát

Video zverejnené Kremľom a odvysielané ruskou štátnou televíziou ukazuje Putina na návšteve veliteľského stanovišťa ruských síl v južnom Chersonskom regióne. Ukázalo, že Putin prilieta vrtuľníkom, aby dostal správy od najvyšších vojenských predstaviteľov o bojovej situácii.

Ruský vodca sa potom vrtuľníkom presunul do veliteľstva ruskej národnej gardy vo východnom Luhanskom regióne, aby si vypočul hlásenie od veliteľov. Na oboch miestach Putin zablahoželal armáde k pravoslávnej Veľkej noci, ktorá sa slávila v nedeľu, a odovzdal im ikony.

Rusko v septembri anektovalo Chersonskú a Luhanskú oblasť spolu s Doneckom a Záporožím, čo je krok, ktorý väčšina sveta odmietla ako nezákonný.

Zábery z Putinových návštev v dvoch regiónoch, ktoré zverejnil Kremeľ, nebolo možné nezávisle overiť. Cesta znamenala druhú návštevu ruského vodcu v oblastiach, ktoré Rusko okupovuje na Ukrajine.

Putin minulý mesiac navštívil Rusmi ovládané prístavné mesto Mariupol v Azovskom mori, ktoré ruské jednotky dobyli v máji po dvoch mesiacoch krutých bojov. Umiestnenie vojenských veliteľstiev v Chersonskej a Luhanskej oblasti nebolo zverejnené, takže nebolo možné posúdiť, ako blízko sú k frontovej línii.

Čo nové na fronte? (VIDEO)
Intenzívne boje na frontovej línii medzi ruskými a ukrajinskými jednotkami neustávajú. Obe strany prinášajú denne protichodné informácie o úspechu svojich jednotiek. Ponúkame vám prehľad informácií zo 17.4.2023. Čo hlási Ukrajina -V utorok 17.... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Milan Laca

V čase príprav ukrajinskej protiofenzívy

Putinove cesty na vojenské veliteľstvo prichádzajú v čase, keď sa Ukrajina pripravuje na novú protiofenzívu s cieľom získať späť okupované územia.

Ruská vojna na Ukrajine sa zmenila na patovú situáciu uprostred ťažkých bojov na východe krajiny, najmä v okolí mesta Bachmut, ktoré bolo 8,5 mesiaca dejiskom najdlhšieho a najkrvavejšieho boja vojny.

Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že si získavajú čas vyčerpaním ruských síl v bitke, zatiaľ čo Kyjev pripravuje protiofenzívu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj argumentoval, že ak Rusko vyhrá bitku o Bachmut, mohlo by to Putinovi umožniť začať budovať medzinárodnú podporu pre dohodu, ktorá by od Ukrajiny vyžadovala, aby urobila neprijateľné kompromisy na ukončenie vojny.


Putin navštevuje ruské jednotky v ukrajinskom okupovanom Chersonskom a Luhanskom regióne 

Toto je niečo, čo Rusov vždy rozčuľovalo

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov pre agentúru AP v rozhovore v Kyjeve povedal, že spojenci Ukrajiny pomáhajú vláde dosiahnuť úroveň technického vybavenia potrebného na začatie útoku dodávaním ťažkých obrnených vozidiel a streliva.

Vyjadril presvedčenie, že Ukrajine sa podarí vrátiť všetky svoje okupované územia. "Porazíme Rusko," povedal. „Ak máte silného vnútorného ducha, určite vyhráte. A vždy sme ho mali silné. Toto je niečo, čo Rusov vždy rozčuľovalo.“

Zacharovová o českých zbrojovkách: AKO ZA PROTEKTORÁTU!
Hovorkyňa ruskej diplomacie Maria Zacharovová v pondelok prirovnala prácu českých zbrojovek pre Ukrajinu k práci zbrojovek v okupovanom protektoráte pre nemeckú tretiu ríšu. „S ľútosťou pozorujeme, že sa opakuje smutná skúsenosť druhej svetovej... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik