Čo nové na fronte? (VIDEO)
18 | 04 | 2023 I Milan Laca

 Intenzívne boje na frontovej línii medzi ruskými a ukrajinskými jednotkami neustávajú.

Obe strany prinášajú denne protichodné informácie o úspechu svojich jednotiek. Ponúkame vám prehľad informácií zo 17.4.2023.

Čo hlási Ukrajina

-V utorok 17. apríla obranné sily odrazili 50 nepriateľských útokov na piatich frontových líniách. Bachmut a Maryinka zostávajú v epicentre bojov.

-Podľa generálneho štábu  "počas dňa nepriateľ vykonal 34 náletov, podnikol 31 útokov z raketových salvových systémov. Medzi civilným obyvateľstvom sú zranení. "Ruský agresor bude naďalej používať teroristickú taktiku, pravdepodobnosť raketových a leteckých útokov na celé územie Ukrajiny zostáva vysoká", oznámil generálny štáb.

-Ďalej hlási, že nepriateľ utrpel značné straty a sústreďuje svoje hlavné úsilie na útočné operácie v smere Kupjan, Lyman, Bachmut, Avdiiv a Marin.

--"Ostreľovacie skupiny Síl pre špeciálne operácie ničia nepriateľa hlavne v noci. Pod ich paľbou sú na prvom mieste nepriateľské útočné skupiny. Presnou paľbou znemožňujú nepriateľovi presadiť sa v obsadených oblastiach a vybudovať svoje pozície", informuje ministerstvo obrany.

Ofenzíva je naplánovaná, Ukrajina sústredila vojakov (VIDEO)
Newsweek: Podľa tajných dokumentov Pentagonu, je ukrajinská ofenzíva naplánovaná na 30. apríla. Spojené štáty americké a spojenci pripravujú Ukrajinu na ofenzívu, naplánovanú na 30. apríla, píše americký magazín Newsweek, s odvolaním sa na tajné... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Milan Laca
 

Čo hlási Rusko
-Vojaci z  Wagnerovej skupiny oslobodili ďalšie dve štvrte na severozápade a v centre Artemovska
(Bachmutu), informovalo ruské ministerstvo obrany . "V smere na Doneck obsadili útočné oddiely za posledný deň dve štvrte na severozápade a v centrálnej časti mesta," uvádza sa v správe. Začiatkom minulého týždňa zakladateľ Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin povedal, že 80 percent Arťomovska (Bachmutu), vrátane všetkých administratívnych centier, závodov a tovární, je pod kontrolou ruských jednotiek.
 
-Ministerstvo zdôraznilo, že bojovníkom skupiny pomáhali jednotky vzdušných síl, ako aj vojenský personál skupiny vojsk Juh.  
Ministerstvo obrany tiež oznámilo, že letectvo vykonalo 22 bojových štartov smerom na Doneck a delostrelectvo Južnej skupiny síl uskutočnilo 54 palebných misií. V dôsledku toho bolo možné poraziť jednotky ozbrojených síl Ukrajiny pri Bogdanovciach, Časovom Jare a Konstantinovke v Donecku. Nepriateľ stratil celkovo viac ako 270 vojakov a žoldnierov, jeden tank, bojové vozidlo pechoty, sedem obrnených bojových vozidiel a päť automobilov.
 
-Ruskí vojenskí špecialisti zaútočili na pozície ukrajinskej armády v smere na osadu Kupjansk. Ostreľovanie zasiahlo miesto, kde sa nachádzali vojaci Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorí sa ukrývali v pásme miestnych lesov.
Boje v Bachmute (Arťomovske)
Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

 

 .