Zacharovová o českých zbrojovkách: AKO ZA PROTEKTORÁTU!
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Hovorkyňa ruskej diplomacie Maria Zacharovová v pondelok prirovnala prácu českých zbrojovek pre Ukrajinu k práci zbrojovek v okupovanom protektoráte pre nemeckú tretiu ríšu.

S ľútosťou pozorujeme, že sa opakuje smutná skúsenosť druhej svetovej vojny, keď české podniky ako súčasť vojensko-priemyselného komplexu nacistického Nemecka neúnavne zásobovali tretiu ríšu výzbrojou pre jej vojnu proti ZSSR,“ cituje Zacharovovú agentúra TASS.

Maroko, ktoré má v skladoch cez sto tankov T-72, ich dvadsať poslalo na Ukrajinu. Predtým ale boli modernizované v Českej republike. Maroko sa tak stalo prvou africkou krajinou, ktorá dodala zbrane do konfliktu na Ukrajine.

Hovorkyňa Lavrova Zacharovová tvrdí, že Česko tanky, modernizované českou zbrojovkou, Maroku zabavilo, aby ich odovzdalo "neonacistickému režimu" v Kyjeve.

Hovorca českého Ministerstva zahraničia Daniel Drake na slová ruskej kolegyne reagoval stručne: „S ľútosťou pozorujeme, že sa z ruského ministerstva zahraničia stalo ministerstvo klamstiev a vojny,“ okomentoval pre Novinky.

Otázky advokáta Ribára si Lipšic "za klobúk" veru nedá
Pred pár dňami vyšiel článok o Lipšicovom vzťahu k tzv. cigarovému klubu v SIS, ktorý sám navštevoval. Špeciálny prokurátor reagoval dotknutým statusom. Tu však „príbeh neskončil – práve k tomu statusu sa vyjadril vydavateľ a reakcia špeciálneho... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik