Andrej Danko: Rešpektujme, neposluhujme
14 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Slovenská národná strana prijala na svoju kandidátku členov strany Život-národná strana a Andrej Danko avizuje, že podobné dohody s ďalšími sú na dosah. To, kto bude na kandidátke, musí však prejsť všeobecným súhlasom ostatných.

Danko nechce dovoliť, aby prepadli hlasy voličov, ktorí sú národne, sociálne a kresťansky zameraní. Navyše SNS má byť strana, v ktorej sa volič bude vidieť. Podľa Danka by mali Pellegrini (Hlas-SD) a Fico (Smer-SSD) odložiť egá a spoločne so SNS zostaviť tieňovú vládu, ktorá bude okamžite po voľbách schopná prijímať zákony. Ak by sa Dankova SNS dostala do vlády, bude trvať na imperatívnom mandáte, no pohnúť chce aj so zákonmi týkajúcimi sa dôchodkov, či zahraničných obchodných reťazcov. Ako mieni SNS financovať svoju predvolebnú kampaň a aký je jej pohľad na zahraničnú politiku Slovenska?

Už to nie je len memorandum

Andrej Danko vysvetlil, že to, čo v stredu s Tomášom Tarabom podpísali, už nie je len memorandum o spolupráci, to už sú individuálne zmluvy s kandidátmi, ktorým SNS poskytla miesto na svojej kandidátnej listine. Podľa Danka by v týchto voľbách nemal prepadnúť žiaden hlas, pretože ak to bude po voľbách vyzerať tak, ako vyzerajú aktuálne preferencie, zostaviť vládu bude veľmi ťažké.

„SNS sa hlási k tomu, aby spojila národné, kresťanské a sociálne hlasy, aby bolo možné zostaviť normálnu vládu,“pripomína Danko.

Vláda USA sa zaoberá Milanom Mazurekom
"VLÁDA USA šíri klamstvá a zasahuje do našej vnútornej politiky, aj presadzovaním liberálnej agendy." Píše a hovorí na sociálnej sieti poslanec Hnutia Republika Milan Mazurek. "Americké ministerstvo zahraničných vecí na svojej stránke zverejnilo... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Politika je o PR

„Ja som v minulosti PR (public relations – kontakt s verejnosťou, prezentácia, pozn. red.), ale je veľmi dôležité, aby sa na tej kandidátnej listine videli ľudia z rôznych strán spektra. Kandidátna listina SNS bude pestrá,“vysvetľuje Danko, podľa ktorého podobná spolupráca, ako s Tarabom, je „na spadnutie“ s ďalšími minimálne troma politickými subjektami.

Je čas na tieňovú vládu

„Ja verím, že Peter Pellegrini pochopí, že musí potlačiť svoje ego voči Smeru-SSD. Je tam veľká nevraživosť, takisto aj Robert Fico nesmie ísť cestou Vladimíra Mečiara. Ak by sa Robert Fico a Peter Pellegrini chceli rozprávať s tímom, ktorý dávam dokopy,“ nevylučuje Danko spoluprácu ani s jednou zo sociálnou-demokratických strán. Odmieta však vládu „poskokov Západu“, aká tu je aj aktuálne.

FOTO TASR - Martin Baumann | Kedysi spolustraníci, dnes nateraz rivali Robert Fico a Peter Pellegrini by podľa Danka mali zahodiť egá a spolupracovať

Ani Romana, ani Martina

Danko tvrdí, že Romanu Tabák videl raz v živote, no podľa neho by ju na kandidátku mal vziať Robert Fico a každý týždeň jej posielať kvety.

„Keby nebola Romana Tabák, Robert Fico je väzobne stíhaný. Romana Tabák nabrala odvahu aj pri MIG-och, kedy títo motáci poslali Ukrajincom „staré“ stíhačky,“ myslí si Danko o poslankyni, no o kandidátke s ňou nekomunikoval. Rovnako nekomunikoval ani s Martinou Šimkovičovou, ktorú pozná z čias svojho pôsobenia v NR SR a z TV, v ktorej pôsobí.

Andrej Danko: Heger nech sa vráti k vodke
Nedávno na tlačovej besede Andrej Danko (SNS) a Tomáš Taraba (Život-NS) informovali o tom, čo SNS avizovala už dlhší čas. Spojili sa na jednej kandidátke do predčasných volieb. Ambíciou Národniarov je dlhodobo spájanie menších politických... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Prečo sa teda SNS spája s nevoliteľnými

Danko vysvetľuje taktiku SNS, podľa ktorej SNS chce byť tá, ktorá „pozbiera“ hlasy ľudí, ktorí nechcú voliť sociálnu demokraciu, ale ani progresivistov.

„Musí tu byť konštelácia politických strán, ktoré vytvoria reálnu vládu. Nemôžeme si dovoliť ďalšie tri roky neriešiť problémy s energiami, nedvíhať dôchodky, nepomáhať ľuďom s hypotékami,“vysvetľuje Danko.

„Extrémisti“ na kandidátke SNS

Danko sa netají tým, že o spolupráci rokuje s Miroslavom Radačovským, teraz prijali na kandidátku s Kuffovcami aj Tomáša Tarabu, všetci sa do parlamentu dostali cez ĽSNS Mariána Kotlebu. Krátko po voľbách však zmenili názor a oddelili sa od Kotlebu.

„Stabilita poslaneckého klubu je dôležitá, no sme štvrtá najsilnejšia strana v rámci regiónov. To, že sme boli atakovaní, dôverujem aj týmto poslancom. Politiku som sa vždy snažil robiť na základe slova. Keď raz SNS dá slovo, tak to platí,“skonštatoval Danko.

Imperatívny mandát

„Otvorím otázku o tom, ako na Slovensku vytvoriť systém čo najmenšieho počtu politických strán,“ sľubuje Danko, ktorý je aj za to, že ak poslanec odíde zo strany, mal by odísť aj z klubu a to nie je jediná vec, na ktorú by sa chcel v prípade víťazstva pozrieť a zmeniť ju.

Ženy z okolia Šale si už môžu vydýchnuť
Policajti odhalili exhibicionistu, ktorý v kukle obťažoval ženy v okolí Váhu v Šali. Neznámy muž sa v letných mesiacoch minulého roka pred ženami viackrát obnažoval na cestičkách a plážach v okolí rieky, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Ideš do volieb? Financuj si kampaň

Na prevádzku a financovanie politickej strany národniarom stačí príspevok, ktorý získali od štátu za získané tri percentá v ostatných parlamentných voľbách.

„Každý kandidát si financuje kampaň sám, každá strana si financuje kampaň sama a SNS má dostatok financií na to, aby sme financovali kampaň, ktorá nám na úspech bude stačiť,“ hovorí Andrej Danko o peniazoch, ktoré sú „večný problém“.

Najväčší finančníci

Danko pripomína, aký problém vyvolal zákon, ktorý presadila SNS voči nadnárodným obchodným reťazcom a na podporu slovenských produktov. Podotýka tiež, že ani médiá sa neozvú, pretože práve oni sú najlepšími „reklamnými plochami“ pre reťazce.

„My sme s obchodnými reťazcami tvrdo bojovali, znížili sme DPH, bojovali sme za zlepšenie nástrojov, tu pokiaľ nepríde silná vláda, ktorá sa nebude vedieť rozprávať s týmito reťazcami, ceny budú rásť. Na Slovensku rastú o to viac, pretože tu nie je ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré by si s nimi vedelo poradiť,“obhajuje Danko kroky SNS v minulej vláde.

FB/Romana Tabák | Romana Tabák by od Fica mala pravidelne dostávať kvety

Základom sú dobré vzťahy

V zahraničnopolitickej otázke má SNS tiež jasnú líniu - udržiavať dobré vzťahy s každou krajinou, ktorá je nám akokoľvek porospešná. Ako s Nemeckom, tak s USA, ale rovnako aj s Ruskom, či Maďarskom, čo aktuálna vláda nerobí.

"Andrej Danko sem nikdy nevolal ruské tanky, ale táto vláda sem pozvala amerických, holandských a nemeckých vojakov. Starú sovietsku techniku chcú vyviezť na Ukrajinu, aby si Slovensko muselo kupovať drahé západné zbraňové systémy,"upozorňuje Danko, čo zlikvidovalo suverenitu Slovenska.

Iný názor? Máte dve možnosti - psychiatriu alebo väzenie!
Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za stranu SMER Marián Kéry sa na sociálnej sieti vracia k rokovaniu zahraničného výboru parlamentu, kde mal mať - ako píše - "ostrú výmenu názorov, hlavne s ministrom Káčerom a poslancom Osuským". "Ak má... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik