Andrej Danko: Heger nech sa vráti k vodke
13 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Nedávno na tlačovej besede Andrej Danko (SNS) a Tomáš Taraba (Život-NS) informovali o tom, čo SNS avizovala už dlhší čas. Spojili sa na jednej kandidátke do predčasných volieb. Ambíciou Národniarov je dlhodobo spájanie menších politických subjektov, ktorých základom je kresťanstvo, národ a sociálne cítenie.

Strana Život-národná strana je prvým partnerom, ktorý pôjde do volieb pod hlavičkou SNS. Andrej Danko to obhajuje tým, že národné strany si nemôžu dovoliť, aby prepadli hlasy v prospech nezvoliteľných strán. Danko po niekoľkýkrát vyzval Petra Pellegriniho (Hlas-SD) a Roberta Fica (Smer-SSD) aby aj so SNS vytvorili „tieňovú vládu“, ktorá by už vedela pracovať na zákonoch prospešných pre Slovensko. Danko vyvrátil správy, že SNS ponúka miesto na kandidátke Romane Tabák, alebo Martine Šimkovičovej, pričom Danko nie je zástancom liberálnej demokracie, ale naopak – podľa neho je tu čas na „tvrdú ruku štátu“.

Spoločná tlačová beseda

„Strana Život-NS je prvá strana, ktorá dostane miesto na kandidátke SNS,“ povedal Andrej Danko, ktorý pripomenul, čo všetko je dôkazom toho, že „k vláde sa dostali amatéri“.

„Chcem poďakovať SNS, že si uvedomila svoju historickú zodpovednosť, že je stranou, ktorá má spájať pronárodné strany. Som veľmi rád, že otvorila svoju kandidátku. Nie je čas zvýrazňovania rozdielov, je čas na hľadanie prienikov,“ pripomenul Taraba a požiadal aj iných politikov, aby tomuto projektu vyjadrili podporu.

Prvá lastovička spájania pro národných síl: SNS a Život-NS
Slovenská národná strana a Život-národná strana v stredu na tlačovej besede oznámili spojenie týchto dvoch politických subjektov. Andrej Danko (Slovenská národná strana) zrekapituloval dianie, ktoré viedlo k tomuto stavu v spoločnosti a že strana... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Prečo s nezvoliteľnými

„Som veľmi rád, že sme urobili prvú dohodu tak, aby neprepadli žiadne národné a kresťanské hlasy. Rokujeme s menšími politickými stranami,“ pripomenul Danko úmysel SNS. Vytkol tiež Petrovi Pellegrinimu, že sa nechce stretnúť so SNS, čo by pomohlo k „tieňovej vláde“, ktorá by vopred pripravovala zákony na úpravu dôchodkov, či inej pomoci ľuďom.

Zdroj: FB(@Tomáš Taraba) | Tomáš Taraba

Povolebná neistota

Tieto voľby podľa Danka budú o tom, či Slovensko bude ďalej „poskokom Bruselu“.

„Máme dohodnuté ďalšie strany a osobnosti, ktorým sme otvorili kandidátnu listinu SNS a to len preto, aby raz Hlas, alebo Smer mali alternatívu na zostavenie vlády a SNS zabojuje o čo najväčšiu podporu občanov,“ ozrejmil Andrej Danko.

Na hranici zvoliteľnosti

Danko ubezpečil, že ak budú v spájaní sa pokračovať, tak sa to odrazí aj na stúpajúcich preferenciách. Už dnes SNS podľa neho dosahuje hranicu vstupu do parlamentu. SNS podľa neho chce zabezpečiť, aby neprepadli hlasy voličov, ktorí sa rozhodli pre menšie strany.

„Moja predstava je, zabojovať o čo najvyššie číslo a som presvedčený, že nás bude voliť veľa nerozhodnutých voličov,“odmietol Andrej Danko konkretizovať číslo, s ktorým by bola SNS spokojná ako s volebným výsledkom.

Ako Remišová oklamala vládu aj ľudí
Na túto zaujímavú skutočnosť poukázala Pellegriniho strana HLAS. Na tlačovej besede prezentoval zaujímavé skutočnosti Richard Raši. "Ministerka investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová oklamala ľudí aj vládu, keď svoje... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

O predsedovi Hlasu-SD

„Peter Pellegrini má pocit, že je na vrchole, ja mu ho neberiem. Myslím, že najlepšia vláda by bola Pellegrini, Fico a SNS. Bolo by najlepšie, keby to Pellegrini už pochopil a nemal by vybíjať svoju energiu na stretávanie sa s Čaputovou,“ odkazuje predseda SNS Pellegrinimu, s ktorým už mohli chystať zákony.

Hegera sa nebojí

Andrej Danko považuje odvolaného predsedu vlády za jedného z najväčších motákov v parlamente a to, že je premiér, je samo o sebe tragédia.

„Sadnúť si s ním je príjemné, ale ako premiér? Ktorú oblasť riadenia štátu zvládli?,“pýta sa Danko a upozorňuje, že ak budú ľudia opäť voliť tých, ktorí im klamali a sľubovali, Slovensko dopadne veľmi zle.

„Toto sú posledné voľby, kde sa dá vytvoriť hrádza liberalizmu z Bruselu,“ opakuje Danko.

Minulé životy: Malé deti si ich pamätajú
Sociálna sieť TikTok zverejnila výzvu, podľa ktorej mali jej používatelia hovoriť o tom, kedy im dieťa povedalo príbeh z minulého života. Zdá sa vám to absurdné? Zareagovalo množstvo rodičov. Dieťa, ktoré si pamätalo útok na Dvojičky, lebo v nich... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Ani Tabák, ani Šimkovičová

Danko tvrdí, že Romanu Tabák videl raz v živote, no podľa neho by ju na kandidátku mal vziať Robert Fico a každý týždeň jej posielať kvety.

„Keby nebola Romana Tabák, Robert Fico je väzobne stíhaný. Romana Tabák nabrala odvahu aj pri MIG-och, kedy títo motáci poslali Ukrajincom „staré“ stíhačky,“ myslí si Danko o poslankyni, no o kandidátke s ňou nekomunikoval. Rovnako nekomunikoval ani s Martinou Šimkovičovou, ktorú pozná z čias svojho pôsobenia v NR SR a z TV, v ktorej pôsobí.

Martina Šimkovičová, Zdroj: FB M. Šimkovičovej

S kým teda rokujú?

Andrej Danko nekonkretizuje, s kým strana rokuje o umiestnení sa na kandidátke. Zatiaľ podľa jeho slov rokujú hlavne s politickými subjektami.

„6. 6. predstavíme finálnu kandidátku,“ prisľúbil predseda SNS. Vyberať majú z čoho, pretože SNS má cez 2000 členov a cez stovku starostov a primátorov.

Na západe sa tešia

„Tam fungujú politické strany tak, že si vzájomne odovzdávajú moc,“ vysvetľuje Danko a ako príklad uvádza USA, kde sa striedajú republikáni s demokratmi, čo prináša stabilita štátu.

„Tu si niekto vymyslí stranu, získa 8 percent, Matovič má firmu zvanú OĽaNO, nikto nevie, kde idú peniaze, rozprávajú vám, čo chcete počuť. Ale keď príde na lámanie chleba, tak si robia svoje,“ hodnotí Danko politickú situáciu na Slovensku.

Maďarsko nikdy nebude ani Bruselské, ani Washingtonské
„Čím národ nižšie stojí, čím hlbšie v živote telesnom je ponorený, tým menej vážnosti má sám k sebe a tým ľahšie si dá so sebou zahrávať a svoje si odnímať, ako i jednotlivý človek v bahne telesného života zaviaznutý je bez vážnosti k sebe samému a... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Tvrdá ruka štátu

„Som zástanca pevného štátu. Takého, aký vidíme z hľadiska súdržnosti strán pri vládnutí napríklad v Maďarsku. Toto, čo je tu, je anarchia a liberálna demokracia je pre mňa nástroj na rozbíjanie štátu. Som zástupca tvrdého štátu, ktorý bude mať v rukách energetiku, treba jasnú sieť nemocníc,“ odsudzuje Danko liberálny štát.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik