"Čaputová? Politická katastrofa!" Komentuje publicista spoza Moravy
26 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Za pomoci médií a dostatočného balíka peňazí je možné dnes dostať sa do akejkoľvek funkcie, spojenej s voľbami, prakticky komukoľvek. „Dôkazom sú tri a pol milióna voličov, ktorí vhodili do volebnej urny hlas bývalému kontrášovi,“ hovorí pre Parlamentné Listy.cz chartista Václav Vlk, mysliac na novozvoleného prezidenta generála Pavla. Ale ani pri Zuzane Čaputovej sa príliš výrazovo nekrotil.

"Vyzerá to, že sa Petr Pavel chce pasovať do úlohy prezidenta v prezidentskejšom štýle, aký poznáme z USA či z Francúzska." Publicista preto očakáva, že nová hlava štátu sa nemieni veľmi zaoberať s "nejakými" poslancami z oboch komôr Parlamentu SR a už vôbec nie  vládou.

Katastrofy prezidentov podľa Vlka

"Tomáš Garrigue Masaryk len o chlp presadil ako ďalšieho prezidenta Edvarda Beneša. J.F. Kennedyho potom za nevyjasnených okolností zastrelili, možno však predpokladať, že to nebolo náhodou. Ako dopadne elegán a krásavec Emmanuel Macron, nie je presne jasné. Ale už dnes sa dá povedať, že žiaden z jeho proklamovaných cieľov sa nesplnil. Francúzi už ho majú dnes plné zuby." Rozbieha sa Vlk.

A teraz to prichádza

Bývalý chartista a český publicista Václav Vlk pre parlamentnilisty.cz v citáte bez redakčného zásahu zo strany HD: "Politickou katastrofou končí aj iná „krásna figúra“ (plus elegantný nenápadný manžel ako „doplnok“). A to prezidentka Slovenska, pani Zuzana Čaputová."

Krásavica bez skúseností

"Úplne sklamala. Krásavica bez akejkoľvek politickej skúsenosti, dnes stojí ako bezmocná figúra nad úplne rozpadnutou slovenskou politickou scénou. Výsledkom jej „progresívneho a prozápadného postoja“ je to, že prevažná väčšina Slovákov Čaputovú a Západ nenávidí. A naopak sa podľa posledných prieskumov stavia kladne k Rusku a Putinovi až 60 percent Slovákov." Drsne nakladá Vlk.

To však ešte nie je všetko

"Ekonomika Slovenska padá, rýchlo sa znižuje životná úroveň v porovnaní s ostatnými štátmi EÚ. Že koalícia na Slovensku prehrá na jeseň voľby, je skoro jasné. A nielen tzv. „pokrokový liberálnodemokratický svet“ sa obáva, ktorým smerom sa otočí staro-nová politická garnitúra na Slovensku. Aby potom popri novej slovenskej vláde (všeobecné voľby jeseň 2023 a prezidentské v roku 2024) mohol vyzerať z pohľadu Bruselu Viktor Orbán ako vzorový „prozápadný“ demokrat."

Janus - boh dvoch tvárí

Vlk pre parlamentnilisty.cz vysvetľuje, že väčšina voličov "nikdy zrejme nepočula o starom rímskom bohovi s menom Janus. Bohovi dvoch tvárí, bohovi začiatkov a koncov, ktorý bol symbolom premeny minulosti na budúcnosť. U prezidenta Pavla vieme, že jedna jeho tvár je pevne spojená s komunizmom a Moskvou, a tá druhá s USA, CIA a NATO. Môžeme len hádať, akú prípadne ďalšiu tvár uvidíme v nasledujúcom čase." Zostáva teda naozaj iba hádať, akú druhú tvár ukáže ešte napríklad aj Čaputová. Tú jej prvú - USA, CIA a NATO už dôverne poznáme.

Ľuboš Blaha sa baví na Veronike Remišovej: Chudinka zakomplexovaná!
Veronika Remišová (Za ľudí), perlila v Sobotných dialógoch, keď uviedla, že peniaze sa stihnú vyčerpať, ak po septembri neprídu babráci. Na jej vystúpenie reagoval na sociálnej sieti Telegram, Ľuboš Blaha (SMER - SSD): "Chudinka zakomplexovaná,... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik