ZIMA ešte nepovedala posledné slovo! Mieria k nám mrazy a sneh
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Vyťahujte kabáty! Počasie odštartovalo zmenu, ktorú naplno pocítime na začiatku nového týždňa, informuje portál imeteo.sk. Na Slovensko sa vráti zima, ktorá prinesie sneženie, mrazy a výrazne podpriemerné teploty.

Cez naše územie postúpil studený front, ktorý priniesol počas uplynulých hodín zrážky. Tie boli lokálne aj výraznejšie a vplyv na počasie bude mať tento studený front aj počas víkendu.

Za týmto studeným frontom k nám dnes začal prúdiť o čosi chladnejší vzduch. Ten je však nevýrazný. Teploty poklesnú len o zhruba +5 °C a maximálne teploty sa dnes dostanú na +11 až +18 °C, čo je stále nad úrovňou teplotného normálu.

Na prelome týždňov nás však čaká ďalší studený front a ten prinesie zásadnú zmenu. Zmena bude taká výrazná, že k nám prinesie mrazy a sneženie, upozorňuje portál.

Ochladenie príde v pondelok

Na začiatku nového týždňa sa začne cez naše územie presúvať tlaková níž, ktorá postupne na mnohé miesta nášho územia prinesie dážď, ktorý bude aj výdatnejší. Snehové zrážky sa počas dňa očakávajú až od nadmorskej výšky zhruba 1400 metrov.

Sneženie tak ešte bude vysoko, no teploty už pôjdu nadol. Pondelková maximálna teplota vystúpi na +5 až +12 °C. Zima však už začne byť vo vzduchu cítiť a k večeru príde k výraznej zmene.

Politológ: Naď nerobí charitu, ale ZBROJÁRSKE KŠEFTY!
"Minister klamal nielen v tom, že za darované stíhačky dostaneme 900 miliónov, ale aj v tom, že za ponúkané bojové vrtuľníky doplatíme „len“ 300 miliónov, pretože do tejto sumy neboli zarátané clá a dane, čiže celkom určite zaplatíme viac ako... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Utorok bude už zimný

Už v pondelok večer sa stred tlakovej níže presunie nad západnú Ukrajinu a naše územie sa tak dostane na jej zadnú stranu, čím k nám od severu začne prenikať arktický vzduch, ktorý zrazí teploty doslova ,,na kolená,,.

Už v noci z pondelka na utorok by malo mrznúť na celom našom území a kvapalné zrážky prejdú do snehových. Na nádielku nového snehu sa v utorok ráno môžu tešiť už obyvatelia severných regiónov Slovenska, predovšetkým v oblasti Kysúc, Liptova a Oravy. Snežiť by malo na mnohých miestach Slovenska, no predovšetkým na severe, kde by sa už mohlo vytvoriť aj niekoľko centimetrov nového snehu.

Už v stredu večer by však mal cez naše územie postúpiť ďalší front, tentoraz teplý, ktorý ako vidieť aj na grafe vráti počasie do normálu.

očakávaný vývoj počas v nadchádzajúcich dňoch

Očakávaný vývoj počas v nadchádzajúcich dňoch, imeteo.sk

SNS sa spája s Tarabom: Chceme zriadiť Ministerstvo cestovného ruchu a športu
SNS prostredníctvom Tomáša Tarabu predkladá do NR SR zákon na zriadenie Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky. Slovenská národná strana sa dohodla na prvej legislatívnej spolupráci s Tomášom Tarabom, poslancom NR SR a... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik