SNS sa spája s Tarabom: Chceme zriadiť Ministerstvo cestovného ruchu a športu
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

SNS prostredníctvom Tomáša Tarabu predkladá do NR SR zákon na zriadenie Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

Slovenská národná strana sa dohodla na prvej legislatívnej spolupráci s Tomášom Tarabom, poslancom NR SR a predsedom strany Život – Národná strana. Obe politické strany majú úzky hodnotový a programový prienik a aktuálne rokujú aj o podmienkach spoločného postupu do nadchádzajúcich parlamentných volieb. V priebehu týchto rokovaní si Tomáš Taraba osvojil aj pripravený legislatívny návrh Slovenskej národnej strany na zriadenie Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky, uviedla strana SNS vo svojom vyhlásení.

Predstavitelia SNS ďalej uvádzajú, že Slovenská národná strana v minulosti presadila vznik funkcie štátneho tajomníka pre šport, čo športu prinieslo pozitívny efekt a následne malo prirodzene vyústiť do zriadenia nového Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

Takýto legislatívny návrh Slovenská národná strana koncom minulého volebného obdobia v roku 2019 aj podala, avšak na schválenie v pléne mu chýbali ešte tri poslanecké hlasy.

„Máme však zato, že táto téma je stále aktuálna a zriadenie tohto nového ministerstva ako vrcholnej štátnej inštitúcie je budúcou nevyhnutnosťou na naštartovanie vyššej úrovne rozvoja a podpory nášho cestovného ruchu a športu,” skonštatoval predseda SNS Andrej Danko.

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

„Berieme na vedomie verejné vyjadrenie predsedu NR SR Borisa Kollára, že je potrebné zriadenie takéhoto ministerstva, čím len potvrdzuje tvrdenia SNS a pripája sa k nim. Preto pevne verím, že na najbližšom hlasovaní Národnej rady tento návrh podporí a napraví tak svoje hlasovanie z minulosti, kedy hlasoval proti,“ vysvetlil poslanec Tomáš Taraba.

„Naším spoločným mottom do parlamentných volieb je nielen kritizovať, ale čo najskôr prinášať i reálne riešenia, ktoré pomôžu ľuďom,“ zhodne uzavreli predsedovia oboch strán Andrej Danko a Tomáš Taraba.

SaS a OĽaNO s trestným oznámením POHORELI
Polícia odmietla trestné oznámenie v prípade vyhrážok poslancom NRSR. Polícia odmietla trestné oznámenie v prípade vyhrážok poslancom parlamentu, ktorí vo februári minulého roka hlasovali za obrannú dohodu s USA. Rozhodnutie je právoplatné.... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik