Západ si strieľa do vlastnej nohy! Putin sa musí výborne zabávať, myslí si Blaha
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Agentúra Reuters informovala, že po krachu niekoľkých amerických bánk, sa prepadli aj akcie Deutsche Bank a niečo podobné pravdepodobne čaká aj Credit Suisse. Tieto európske banky patria k najväčším na kontinente! Vzniknutú situáciu vo svojom statuse na sociálnej sieti patrične okomentoval opozičný poslanec a podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.

Bidenovi chlapci - Putinovi agenti?

"V USA padli dve veľké banky, vo Švajčiarsku má kľúčová banka obrovské problémy, v Nemecku to isté platí pre Deutsche Bank. Nejako mi to nedáva zmysel. Tvrdili, že idú položiť ruskú ekonomiku a jediné banky, ktoré krachujú, sú tie západné. Dokonca teraz lynčujú aj rakúsku banku Raiffeisen za to, že ďalej podniká v Rusku - ak ju vyženú z Ruska, môže ju to ekonomicky vážne poškodiť," upozorňuje Blaha a pripomína, že pod Raiffeisen patrí aj slovenská Tatra banka.

"Západ si strieľa do vlastnej nohy a likviduje vlastné banky - gratulujem. Putin sa musí výborne zabávať," skonštatoval smerák.

Mimochodom, upozorňuje Blaha, k hnusnej ruskej propagande sa už prihlásil aj americký minister zahraničia Blinken, ktorý Ukrajine odkázal, že obsadené územia vojensky späť nezíska a jediná cesta je diplomacia. "No chápete, už aj Bidenovi chlapci tvrdia to, čo my - že bez diplomacie to nepôjde. Ale keď to poviete na Slovensku, tak ste okamžite Putinov agent."

Luboša Blahu uznesenie polície o zastavení trestného stíhania novinára SME Petra Schutza doslova zdvihlo zo stoličky. Zdroj: FB / Ľuboš Blaha

Opozičný poslanec pripomína, že v USA jeden z lídrov republikánov DeSantis dokonca tvrdí, že Ukrajina nie je pre Američanov vitálny záujem a peniaze by mali investovať inde. "Ak vyhrá voľby v 2024 Trump alebo DeSantis, čo je veľmi pravdepodobné, Ukrajina príde o svojho kľúčového donora - a zosype sa do troch minút," prognózuje.

Padá najväčšia banka v Nemecku
Akcie Deutsche Bank nebezpečne rýchlo klesajú, poistenie zlyhania banky je najvyššie od roku 2018. O situácii informuje agentúra Reuters na webe reuters.com. Akcie Deutsche Bank (DBKGn.DE) sa v piatok prepadli po tom, ako náklady na poistenie dlhu... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Podľa Blahu vzhľadom na tento vývoj je posielanie našich zbraní na Ukrajinu ako hádzať ich do čiernej diery. "Ale Naďovi nevysvetlíš. Ten najnovšie ide kúpiť za 340 miliónov námornícke vrtuľníky, ktoré nepotrebujeme. A to má byť odmena za to, že sme sa zbavili stíhačiek."

"Dag Daniš to vystihol dokonalo - keby Američania prikázali Naďovi, aby si od nich kúpil ponorky, kúpi aj tie. Nahádzal by ich do Zemplínskej šíravy a ešte by aj chvostíkom zavrtel. Úplný tragéd.," poukazuje Blaha na komentár publicitu Daga Daniša pre denník Štandard.

Dag Daniš, Zdroj - Postoj

Dag Daniš: Naď - výborný asistent americkej vlády na Slovensku

"Minister obrany Naď sa pred týždňom pochválil, že za odovzdanie migov Ukrajine dostaneme štedrú kompenzáciu 900 miliónov eur. Aby sme ľahšie niesli, že sme definitívne bez vlastnej protivzdušnej obrany. Američania nám ponúkajú útočné vrtuľníky Viper, ktoré vôbec nepotrebujeme. V pláne do roku 2035 sme s ničím takým nerátali (keďže sme už nakúpili iné americké vrtuľníky, konkrétne Black Hawk). A nielen to. Američanom za to, čoho sa potrebujú zbaviť, máme zaplatiť viac ako 300 miliónov. Plus daň a clo. Teda: za nadprácu pri migoch ešte budeme platiť ďalšie stovky miliónov za niečo, čo slovenská armáda nevyužije. Američania ponúkajú Vipery – špecializované pre námornú pechotu – z prostého dôvodu. Majú ich na sklade. Vyrobili ich pre Pakistan, no po zhoršení vzťahov obchod padol. Útočné vrtuľníky Viper skončia vo vazalských štátoch východnej Európy. V Česku a na Slovensku. Motívy Spojených štátov sú pochopiteľné. Američania sú výborní obchodníci. Na rozdiel od Naďa. Ten je len výborný asistent americkej vlády na Slovensku. Podpísal by aj nákup amerických ponoriek. Postojačky a v predklone," uviedol vo svojom komentári Dag Daniš.

PRIESKUM Dôvera vo vládu a parlament je HISTORICKY NAJNIŽŠIA!
Z národného prieskumu Eurobarometer, ktorí robili na vzorke 1 004 ľudí, vyplýva, že dôvera v slovenskú vládu a parlament je historicky najnižšia. Slováci hodnotia situáciu v krajine ako zlú. V dôvere k EÚ sa dostávame na spodok rebríčka,... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik