Padá najväčšia banka v Nemecku
25 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Akcie Deutsche Bank nebezpečne rýchlo klesajú, poistenie zlyhania banky je najvyššie od roku 2018. O situácii informuje agentúra Reuters na webe reuters.com.

Akcie Deutsche Bank (DBKGn.DE) sa v piatok prepadli po tom, ako náklady na poistenie dlhu banky proti riziku nesplácania vystrelili na viac ako štvorročné maximá. To zvýraznilo obavy investorov o stabilitu európskeho trhu. banky.

Bankový sektor v regióne mal za posledný týždeň ťažkú hlavu, štátna záchrana Credit Suisse a nepokoje medzi regionálnymi americkými bankami podnecovali obavy o zdravie globálneho bankového sektora.

Prudký pád

Akcie Deutsche, ktoré tento mesiac zatiaľ stratili viac ako pätinu svojej hodnoty, sa v piatok prepadli až o 14,9 percent na najnižšiu úroveň za päť mesiacov. Akcie naposledy klesli o 13 percent na 8,13 eura (9,16 USD).

Bude nasledovať osud Credit Suisse?

"Deutsche Bank je už nejaký čas v centre pozornosti, podobným spôsobom ako Credit Suisse," povedal Stuart Cole, hlavný makroekonóm Equiti Capital. "Prešla rôznymi reštrukturalizáciami a zmenami vedenia v snahe dostať ju späť na pevné základy, ale zatiaľ sa zdá, že žiadna z týchto snáh skutočne nefungovala."

Deutsche Bank odmietla komentovať, keď ju k téme kontaktovala agentúra Reuters.

Peter Szijjártó odkázal Bruselu zo Sarajeva!
"Je to úplne jasné: tí, ktorí si myslia, že čokoľvek na západnom Balkáne sa dá vyriešiť sankciami, nemajú o západnom Balkáne ani poňatia," zverejnil na sociálnej sieti šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó. "Rešpektujeme rozhodnutie ľudí... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc
Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme